AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost zahájil nadstavbu porážkou v Přerově

Tomáš Vlček | 07.12.2017

Pár dnů po skončení bojů v základní skupině, už dnes nastoupili havířovští mladíci k prvnímu zápasu nadstavbové skupiny B. Shodou okolností se jim do cesty postavil stejný soupeř jako v posledním kole - HC Zubr Přerov. Ale jestliže v sobotu se doma mladí AZeťáci příkladně rvali o postup do skupiny zajišťující play-off, dnes to na přerovském ledě nebylo ono a tentokrát si tři body připisují mladí Zubři. Další zápas sehraje AZ v sobotu v Mladé Boleslavi.

ELMD - 0.kolo čt 7.12.15:00
HC ZUBR Přerov - AZ Residomo Havířov
6:3
(1:0, 4:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Šilhavý (Hanák, Chytil), 25. Ryšavý (Tarnoczy, Svozil), 26. Ministr (Tarnoczy), 32. Ministr (Raška, Ryšavý), 34. Zeman (Holík, Kolařík), 53. Ministr (Svozil) – 22. Byčkov (Zapletal), 37. Horváth (Szturc), 46. Backa (Byčkov). Rozhodčí: Dufka – Zedník, Sedlák. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 108. Střely na branku: 32:37 (8:14, 17:16, 7:7). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 6:3.

HC ZUBR Přerov: Postava – Kaprál, Raška, Svozil, Zábranský, Holík, Zeman, Kolařík, Ministr, Ryšavý, Petr, Kuncek, Hanák, Tarnoczy, Chytil, Jobánek, Šilhavý.
AZ Residomo Havířov: Nowak (32. Ludvík) – Topolanský, Bílek, Puzoň, Frančiak, Dabrowski, Macurák, Zmarzlák – Pavlačka, Backa, Mastič, Bochnak, Adámek, Vojkůvka, Zapletal, Szturc, Byčkov, Horváth.

Přitom vstup do utkání měl AZ velmi dobrý. Pomohly tomu i dvě přesilovky, přičemž 17 vteřin to byla dokonce výhoda dvojnásobná. Ale k jejich využití nedošlo a naopak na druhé straně se v 8. minutě z první střely na bránu prosadil soupeř – Milan Šilhavý 1:0. Domácí se tím dostali do zápasu a zbytek první třetiny už byl vyrovnaný. Branka však už nepadla.

Na začátku druhé třetiny havířovští srovnali, když domácího gólmana Postavu ve 22. minutě překonal Filip Byčkov. Jenže za tři minuty si domácí vzali zásluhou Martina Ryšavého své vedení zpět, a když za další minutu bleskově využili Danielem Ministrem přesilovku, rázem vedli 3:1. Přerov byl i nadále o něco lepší a po polovině utkání, díky dalším dvěma slepeným gólům, navýšil svůj náskok.

Nejprve se podruhé trefil Daniel Ministr, čímž z havířovské branky vyslal na střídačku gólmana Antonína Nowaka. Jenže jeho následovník Dominik Ludvík udržel čisté konto jen necelé dvě minuty a pak jej překonal Pavel Zeman – 5:1. Za AZ snížil ještě do přestávky Kevin Horváth, ale i tak měli Zubři před závěrečnou třetinou pohodlný tříbrankový náskok.

Ve 46. minutě přidal další gól Havířova Ondřej Backa a AZetu svitla naděje na dotažení ztráty. Jenže bojovní domácí hráli pozorně a víc branek už havířovským nepřipustili. Naopak, 7 minut před koncem uzavřel skóre na 6:3, zkompletováním svého hattricku Daniel Ministr.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ Havířov): Výsledek utkání určitě ovlivnil ten začátek, kdy jsme měli k dispozici přesilové hry, ale promrhali jsme je. Naopak do vedení šli domácí. Na začátku druhé třetiny to po našem vyrovnání zase vypadalo slibně, ale domácí dali po našich individuálních chybách čtyři branky a od té doby se utkání přehouplo na stranu Přerova. Byl aktivnější, bruslivější, dal do toho i více srdíčka. Nám svitla naděje po snížení na 3:5 a měli jsme i další šance, ale soupeř odskočil na 6:3 a v závěru už si to pohlídal. Do zápasů nadstavbové části musíme nastupovat zodpovědněji, než jsme předvedli dnes.

Youtube