AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

MDO: Z Mladé Boleslavi přiváží AZet první výhru v nadstavbě

Jozef Valenčík | 09.12.2017

Ve druhém zápase nadstavbové části se mladší dorostenci AZetu představili na ledě Mladé Boleslavi a od úvodních minut hráči tahali za delší konec a přivezli zpět tři cenné body. Ty Havířov posunuli v tabulce nadstavbové skupiny B na průběžné páté místo, právě před Boleslav. V dalším zápase přivítají svěřenci trenéra Potěšila v úterý doma vedoucí Hradec Králové.

ELMD - 20.kolo so 9.12.13:00
BK Mladá Boleslav - AZ Residomo Havířov
2:5
(0:1, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 26. Závora (Přenosil, Haas), 43. Ďurač (Závora) – 5. Horváth (Vojkůvka), 23. Mastič (Pavlačka), 26. Bochnak (Dabrowski, Adámek), 31. Szturc (Topolanský, Adámek), 60. Adámek (Szturc, Mastič). Rozhodčí: Folk – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2 . Diváci: 50. Střely na branku: 30:35 (9:12, 5:14, 16:9. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5

BK Mladá Boleslav: Krinwald – Němeček, Přenosil, Táborský, Rajgl, Pokorný – Závora (C), Sluka, Plíšek, Kredl, Hašlar, Dlask, Kapal, Ďurač, Haas, Šíma
AZ Residomo Havířov: Pawlas – Topolanský, Bílek, Puzoň, Frančiak, Dabrowski, Zmarzlák – Pavlačka, Backa, Mastič (C), Bochnak, Adámek, Vojkůvka, Zapletal, Urbančík, Szturc, Byčkov, Horváth

První minuty zápasu byly poměrně nervózní a ve hře se objevovalo mnoho nepřesností. Už ve čtvrté minutě se nicméně poprvé pohnulo skóre, Kevin Horváth prostřelil Krinwalda a poslal Havířov do vedení. Po inkasované brance se do zápasu víc a víc dostávali i Boleslavští, naráželi ale na pozornou defenzivu soupeře. K vidění sice byl poměrně vyrovnaný hokej, nebezpečnější však byli dál hosté. Jejich další akce už spolehlivě kryl Roman Krinwald, a protože ani Filip Pawlas se na druhé straně v bráně Havířova nechtěl nechat zahanbit a zastavil několik nebezpečných akci boleslavských dorostenců, další branka už v první části nepadla.

V prostřední třetině padlo gólů víc. Hned po dvou minutách si kotouč na brankovišti domácího týmu našel Maxim Mastič a doklepl jej do branky. Potom byl za podražení vyloučen havířovský Pavlačka a následnou přesilovky domácí zhodnotili, když po krásné nahrávce Přenosila zametl puk do branky jejich kapitán Jan Závora. Za půl minuty už hosté zase vedli o dva góly, rovněž v početní výhodě se prosadil Wiktor Bochnak. Hra se dál přelévala ze strany na stranu, málo se přerušovalo a čas rychle ubíhal. Další zásah si hráči Residoma připravili na polovinu utkání, ve 31. minutě si s obranou i brankářem pohrál Gabriel Szturc a navýšil už na 4:1. Ve zbylém průběhu druhé třetiny už na žádnou vyloženou šanci nedošlo, domácí se marně snažili o další dobývání havířovské branky a ani Krinwald už soupeři nic nedovolil.

Po začátku třetí části se domácí dostali zpět do hry zásluhou Dominika Ďurače. Hosté si poté vybrali time-out a trochu se zklidnili, Bruslaři však nadále měli převahu. Misky vah potom trochu vyrovnala hra obou týmů ve čtyřech. I po jejím uplynutí se domácí opět dostali na koně, nicméně pravidelně končili na výborném Pawlasovi, který byl oporou svého týmu a vyřešil několik zapeklitých situací včetně trestného střílení. To jel aktivní Dominik Ďurač, na havířovského gólmana ale svižnou ranou nevyzrál a nedokázal snížit na 3:4. Před koncem hráli domácí krátkou přesilovku pěti proti třem a potom, při hře bez Krinwalda, se snažili o snížení v šesti hráčích. To se ale nekonalo, naopak Lukáš Adámek 29 sekund před koncem pečetil konečný stav zápasu.

Autor reportáže: Michal Konvalina (bkboleslav.cz)

Ohlasy k utkání


Lukáš Zorkler (BK Mladá Boleslav): Stejný scénář jako ve Vítkovicích. Vyrovnaná první třetina, kterou bohužel prohrajeme 1:0, když jsme chvilku lepší my a chvilku soupeř. Soupeř gól dá, my ne a prohráváme 0:1. Řekneme si v kabině, že na soupeře ve druhé třetině nastoupíme a něco s tím uděláme. Následuje přesný opak, laxnost a lehkomyslnost z naší strany. Dostaneme góly, ti soupeři už jsou tady kvalitní. Ve třetí třetině stejně jako ve Vítkovicích tlačíme, jsme lepší, ale nedokážeme to využít a gól nedáme. Soupeř si to prostě pohlídá, i když jsme v tomto utkání měli trestné střílení a na konci přesilovku čtyři na tři i pět na tři. Nemůžeme prostě pořád prohrávat a dotahovat, musíme se dostat do vedení a mít výsledky pod kontrolou.


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Myslím, že první třetina byla víceméně vyrovnaná. Asi rozhodla druhá třetina, ve které jsme měli výraznou převahu a hráli jsme velmi dobře. Vsítili jsme tři branky a utekli do třígólového náskoku, což podle mě rozhodlo. Ve třetí třetině jsme ale hráli pod dojmem velkého klidu, domácí na nás vlétli a téměř celou třetinu byli jasně lepší. Můžeme být jenom rádi, že jsme po hrubých chybách neinkasovali góly a že jsme ustáli brejky a všechny situace, jinak by to v závěru určitě bylo ještě hodně dramatické.

Youtube