AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorost si z Přerova přivezl zasloužené 3 body

Jan Kudělka | 27.01.2018

Mladší dorost odehrál dnes na půdě Přerova výborný zápas a po hladké výhře 6:2 si odváží domů zasloužené 3 body. V dalším kole přivítá mladé havířovské hokejisty 8. února Mladá Boleslav.

ELMD - 29.kolo so 27.1.11:30
HC ZUBR Přerov - AZ Residomo Havířov
2:6
(0:1, 1:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 31. Chytil (Ryšavý, Šilhavý), 60. Tarnoczy (Šilhavý, Ryšavý) – 10. Adámek (Mastič, Jedlička), 21. Adámek (Jedlička, Bochnak), 25. Mastič (Byčkov, Čempel), 26. Bochnak (Jedlička), 40. Čempel (Bochnak, Jedlička), 44. Bochnak (Koubek, Adámek). Rozhodčí:Antonín – Kučera, Sedlák. Vyloučení: 6:6, navíc Kleniar (PRE) 10 min. OT . Využití: 2:0. V oslabení: 0:0 Diváci: 60. Střely na branku: 15:44 (5:12, 5:20, 5:12). Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6, 2:6.

HC ZUBR Přerov: Postava – Koblížek, Zábranský, Holík – Štíbr, Kolařík, Ryšavý, Hlávka, Kleniar, Kuncek, Juřička, Hanák, Tarnoczy, Chytil, Šilhavý.
AZ Residomo Havířov: Pawlas – Topolanský, Černý, Frančiak, Koubek, Zmarzlák – Pavlačka, Jedlička, Čempel, Masnič, Bochnak, Adámek, Vojkůvka, Zapletal, Urbančík, Szturc, Byčkov, Horváth.

Do začátku vstoupili Havířovští hokejisté špatně. Hned po šestnácti odehraných vteřinách, dostali Přerovští hokejisté šanci vstřelit gól poté, co byl vyloučen Lukáš Topolanský za sekání. Přerov byl však neukázněný a síly se po 40 sekundách Přerovské přesilovky vyrovnaly a hra tak pokračovala 4 na 4. Ani jednomu týmu se však nepodařilo vstřelit branku. První branka v zápase padla až v 10. minutě, kdy se ke střele dostal LUKÁŠ ADÁMEK a otevřel tak jako první skóre zápasu. O tři minuty později dostali Havířovští hokejisté možnost zvýšit svůj náskok v početní převaze. To jim však překazil pozorně chytající Postava, který nepustil ani jednu přesilovkovou střelu za svá záda. Do konce první třetiny už nedokázal vstřelit branku ani jeden z týmů, a tak šli Havířovští borci do šaten s jednobrankovým náskokem.

Druhá třetina přinesla gólovou smršť na straně Havířova a ledovou sprchu pro Přerovské hokejisty. Havířovští hokejisté dokázali již v první minutě 2. třetiny krásným gólem LUKÁŠE ADÁMKA odskočit na dvoubrankové vedení. Tím však Havířovské snažení o vstřelení gólu neskončilo. O tři minuty později se totiž prosadil MAXIM MASTIČ a uklidnil tak hru na Havířovské straně. Domácí byli úplně rozhozeni, toho využil WIKTOR BOCHNAK a zajistil tak Havířovu již čtyřbrankové vedení. Přerov se probudil až ve 30. minutě zápasu, kdy vstřelil gól na 1:4 FILIP CHYTIL a na Přerovské střídačce se ještě objevila jiskřička naděje na otočení zápasu. Ve 35. minutě dostali Přerovští hokejisté opět šanci snížit náskok Havířova, přesilovka se jim však nepovedla a tak skóre zůstalo stejné. Naděje Přerovských hokejistů ještě více zmrazil gólem 9 vteřin před koncem 2. třetiny MATĚJ ČEMPEL. Havířovští borci tak šli do šaten s pohodlným čtyřbrankovým náskokem.

Do třetí třetiny naskočili lépe Havířovští mladí hokejisté, když dostali hned v první minutě bonus v podobě přesilové hry. Nedokázali ji však využít a tudíž ani zvýšit svůj dosavadní velký náskok. To je však nemuselo mrzet, protože se v 44. minutě prosadil podruhé WIKTOR BOCHNAK a skóre už bylo rázem 1:6. Poté začali hokejisté Přerova opět faulovat, Havířovští mladí hokejisté, však nedokázali přesilovku využít. Domácí se střelecky probudili opět až v poslední minutě zápasu, kdy upravil PATRIK TARNOCZY skóre na konečný výsledek 2:6. Havířovští hokejisté si tudíž odvážejí z Přerova zasloužené 3 body.

Youtube