AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorost v atraktivním utkání podlehl Přerovu

Petr Miklas | 01.03.2018

Extraliga mladšího dorostu se hrála dnes večer na ledě Gascontrol Arény. AZeťáci, oplývající v poslední době dobrou formou, přivítali přerovské Zubry. V ofenzívně hraném utkání, se spoustou šancí, museli opakovaně dotahovat náskok soupeře. Dvakrát se jim to podařilo, ale potřetí už to nedokázali. Hosté navíc přidali v závěru gól do prázdné branky a vyhráli v Havířově trochu překvapivě 4:2. Další utkání sehraje AZ v sobotu doma s Ml. Boleslaví.

ELMD - 34.kolo čt 1.3.17:30
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
2:4
(1:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Adámek (Koubek, Mastič), 39. Bochnak (Jedlička) – 7. Hanák (Tarnoczy, Svozil), 16. Chytil (Kleniar, Fencl), 44. Svozil (Ministr), 59. Hanák (Chytil). Rozhodčí: Pelc – Ševčík, Kořistka. Vyloučení: 2:5, navíc Mastič (HAV) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 15:35 (6:11, 6:10, 3:14). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

AZ Residomo Havířov: Nowak – Topolonaský, Frančiak, Koubek, Dabrowski – Pavlačka, Jedlička, Čempel, Mastič "C", Bochnak, Adámek, Žák, Mikula, Zapletal, Urbančík, Byčkov "A", Horváth
HC ZUBR Přerov: Suchánek – Raška, Svozil, Zábranský, Holík, Zeman – Štíbr, Ministr "A", Ryšavý, Fencl, Petr, Kleniar, Kuncek, Hanák, Tarnoczy, Chytil "C", Jobánek, Šilhavý

Od začátku se hrálo v dobrém tempu, dlouho ale nebyly k vidění šance. První branka přišla v polovině 7. minuty, když byl důrazný v brankovišti hostující Tomáš Hanák. Vyrovnání přišlo jen o minutu později, když AZ využil přesilovku. Úspěšným střelcem byl Lukáš Adámek, který převzal puk na útočné modré čáře, obešel obránce a zamířil pod víko Suchánkovy branky.

V 16. minutě vrátil hostům vedení Filip Chytil, jenž zakončil krásnou přesilovkovou kombinaci s Kleniarem a Zemanem. Havířov pak měl minutu a čtyřicet vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3, kterou ale nevyužil a tak si její zbytek přenesl do druhé třetiny. Po první části tak platil stav 1:2.

Druhá třetina přinesla velice zajímavou podívanou, hodně šancí, ale jen jednu branku. Na jejím začátku Přerov ubránil zbytek přesilovky AZetu 5 na 3 a ve 24. minutě mohl jít do vedení. Jenže krásná akce Ministra s Tarnoczym skončila jen na tyči Nowakovy branky.

Nevyužita zůstala i šance domácího Pavlačky ze 30. minuty a trestné střílení přerovského Kuncka z minuty 31., když byl hostující útočník při zakončení svého úniku podražen brankářem domácího celku. Jenže jeho bekhendový blafák zastavil levý beton Nowaka.

Ve 34. minutě mohl dát gól při přesilovce Přerov, jenže Chytilův pokus mezi betony s velkou dávkou štěstí Nowak zastavil. Minutu před koncem se při signalizovaném vyloučení prosadil AZ, když Jedličkovu nahrávku zužitkoval střelou k pravé tyči Wiktor Bochnak.

Po čtyřiceti minutách se tedy hrálo nerozhodně 2:2.

Třetí třetina začala opatrně, až ve 44. minutě se nenápadnou střelou od modré čáry prosadil Stanislav Svozil, který vrátil Přerovu vedení. Nowak puk neviděl přes hráče před sebou.

Ve zbytku třetiny se hrálo opatrně, tři minuty před koncem si vzali domácí trenéři oddechový čas a následně odvolali brankáře. Ale dvě minuty před koncem třetiny vybojoval puk Chytil, posunul jej do středního pásma, odkud se Tomáš Hanák trefil do opuštěné klece. Zbytek utkání se už jen dohrál a Přerov si tak odváží všechny tři body. AZ sehraje další utkání na domácím ledě v sobotu 3.3. s Mladou Boleslaví.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Myslím, že jsme neodehráli vůbec špatné utkání. Přerov přijel v nejsilnější sestavě, což zaručovalo kvalitu. My jsme naopak měli dosti velkou marodku a s utkáním jsme se docela dobře poprali. Možná jsme se mohli trochu víc tlačit do brány, zakončení musíme zlepšit.

Youtube