AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorostenci zdolali Ml. Boleslav, rozhodla první třetina

Petr Miklas | 03.03.2018

Nezvykle už v předpoledním termínu nastoupili k dalšímu utkání své extraligy havířovští mladší dorostenci. Proti Mladé Boleslavi byli favoritem a tuto roli spolehlivě naplnili. Už po jedenácti minutách vedli 3:0 a nakonec s přehledem dotáhli zápas do vítězného konce. Další utkání sehraje AZ ve čtvrtek doma proti lídrovi soutěže z Hradce Králové.

ELMD - 35.kolo so 3.3.11:45
AZ Residomo Havířov - BK Mladá Boleslav
4:2
(3:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Horváth (Zapletal, Dabrowski), 7. Jedlička (Bochnak, Pavlačka), 11. Jedlička, 32. Topolanský (Adámek) – 21. Šíma (Rajgl, Holoubek), 39. Šíma (Ďuráč, Rajgl). Rozhodčí: Hykel – Gebauer, Novák. Vyloučení: 6:8. Bez využitíDiváci: 65. Střely na branku: 41:24 (17:7, 17:10, 7:7). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.

AZ Residomo Havířov: Ludvík – Topolanský, Černý, Frančiak, Koubek, Dabrowski – Pavlačka, Jedlička, Čempel, Bochnak, Adámek "A", Žák, Mikula, Zapletal, Urbančík, Byčkov "C", Horváth
BK Mladá Boleslav: Krinwald – Bartoň "A", Kredba, Přenosil, Žabka, Rajgl, Holoubek "A" – Mazancová, Závora "C", Sluka, Plíšek, Peca, Hašlar, Ďuráč, Haas, Šíma

Havířovští měli výborný vstup do zápasu, když po jednapadesáti vteřinách předvedl šikovnou teč Kevin Horváth, na změnu směru puku Krinwald neměl šanci reagovat. V 7. minutě Maroš Jedlička sklepnul puk po Bochnakově nahození mimo dosah gólmana Bruslařského klubu a bylo to 2:0.

V 9. minutě mohli hosté snížit, ale Bartoňovu střelu Haas tečoval pouze do tyče Ludvíkovy branky. Na konci jedenácté minuty předvedli hosté fatální chybu v rozehrávce, kterou potrestal perfektně provedeným bekhendovým blafákem Maroš Jedlička. Ve zbytku třetiny už branka nepadla a tak po první části vedl AZ 3:0.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hráči Mladé Boleslavi, když Petr Šíma na konci 21. minuty nahodil puk z poloviny kluziště a Ludvík obloukem se snášející puk neviděl. Kus černé gumy tak skončil v síti jeho branky. V polovině utkání se trenéru domácího týmu nelíbila předváděná hra jeho svěřenců a vzal si oddechový čas.

Krátce poté, tedy v polovině 32. minuty navýšil vedení AZetu Lukáš Topolanský, který zužitkoval Adámkovu přihrávku na levý kruh přesnou střelou po ledě ke vzdálenější tyči Krinwaldovy branky. Ve 39. minutě vyslal Ďuráč na zteč Petra Šímu, který se trefil parádně pod víko Ludvíkovy branky a zdramatizoval tak zápas.

Po čtyřiceti minutách platil stav 4:2.

Ve třetí třetině už jsme branku neviděli, i když hosté zkusili v závěru hru bez brankáře, kterou měli na dvacet vteřin vylepšenou na 6 na 4. Hrálo se poměrně hodně do těla, přibyly potyčky a vyloučení na obou stranách. Proto zůstalo po šedesáti minutách skóre 4:2 pro Havířov.

Další utkání čeká mladší dorostence AZetu ve čtvrtek 8.3., kdy hostí celek Hradce Králové.

Youtube