AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: AZ potřetí v sezóně porazil vedoucí Hradec Králové

Petr Miklas | 08.03.2018

Ve vyrovnaném utkání jsme na branky čekali až do poloviny střetnutí, kdy využil přesilovku domácí Mastič. Hosté pak dvěma góly zvrátili vývoj utkání. Ale ve třetí třetině Byčkov vyrovnal a nakonec rozhodlo proměněné trestné střílení Bochnaka o tom, že AZ má aktivní bilanci s vedoucím celkem nadstavby extraligy mladšího dorostu skupiny B.

ELMD - 36.kolo čt 8.3.14:00
AZ Residomo Havířov - Mountfield Hradec Králové
3:2
(0:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Mastič (Adámek, Čempel), 42. Byčkov (Zapletal), 57. Bochnak – 31. Jušta (Boštík, Šedivý), 37. Budina (Šlaicher). Rozhodčí: Smilek – Tomis, Carbol. Vyloučení: 6:4, navíc Koubek (AZ) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 32:29 (12:8, 9:8, 11:13). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

AZ Residomo Havířov: Ludvík – Topolanský, Černý, Frančiak, Loubek, Dabrowski, Zmarzlák – Pavlačka, Čempel, Mastič, Bochnak, Adámek, Vojkůvka, Zapletal, Urbančík, Byčkov, Horváth
Mountfield Hradec Králové: Sajdl – Pelda, Táborský, Boukal, Havlíček, Perička, Pinkas – Moravec, Budina, Lang, Jušta, Pajer, Šlaicher, Janda, Šedivý, Hynek, Boštík

Utkání se od začátku hrálo velmi opatrně, oba celky si hlídaly střední pásmo. První větší šance přišly až v 6. minutě při přesilovce hostů, kteří uzavřeli domácí čtveřici, ale střely Jandy a Langa si Ludvík pohlídal.

V 10. minutě pálil domácí Zmarzlák po chytré Bochnakově přihrávce do tyče a o dvě minuty později měli velkou šanci na brankovišti domácí Vojkůvka a Čempel, ale nedokázali dotlačit puk za brankovou čáru. V 15. minutě po skončení přesilovky měl dobrou příležitost hostující Jušta, ale Ludvík jeho střelu bekhendem vytěsnil. Ve zbytku třetiny už k vidění velké šance nebyly a tak po dvaceti minutách platil stav 0:0.

Ve druhé třetině už jsme se dočkali i branek. Skóre utkání otevřel ve 30. minutě Maxim Mastič, který propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě a využil tak přesilovku AZetu.

Vedení domácím nevydrželo ani minutu a půl, protože hostující Boštík nahrál před odkrytou branku, kam si najel Jan Jušta, jenž neměl problém poslat puk do sítě. Ve 36. minutě mohli jít hosté do vedení, ale Boštík těsně minul pravou tyč Ludvíkovy branky.

To však Hradec nemuselo mrzet, protože ve 37. minutě předvedl pěknou přímou akci Matyáš Budina, jenž převzal puk na útočné modré, sjel na vrchol levého kruhu a zamířil přesně k pravé tyči Ludvíkovy branky. Do konce třetiny už se nic zajímavého nestalo a po čtyřiceti minutách platil stav 1:2.

Hned na začátku třetí třetiny vyrovnal Filip Byčkov, který vypálil od modré a puk se zastavil až v síti. Ve 43. minutě se do brejku dostal domácí Mastič, ale jeho střelu k levé tyči zastavila Sajdlova lapačka.

O tři minuty později hrál Hradec přesilovku. Nejprve v ní mohl skórovat, jenže Jušta ztroskotal na Ludvíkovi a o chvíli později naopak inkasovat, když se před Sajdla dostal Bochnak, ale gólman hostí se štěstím udržel puk před brankovou čárou.

V 52. minutě mohl při přesilovce vrátit Hradci vedení Lang, ale ani nadvakrát nepřekonal Ludvíka. Nejprve trefil jeho levý beton, poté netrefil odkrytou branku. Rozuzlení přišlo na konci 57. minuty, kdy byl v úniku faulován Bochnak a rozhodčí nařídil trestné střílení.

Po dohadech hráčů a trenérů Hradce s rozhodčími se Wiktor Bochnak rozjel k trestnému střílení, najel si až k levému mantinelu, pak se vrátil na střed hřiště a přesnou střelou k levé tyči překonal Sajdla.

Hosté se po obdržené brance snažili o tlak, ale domácí hráči je drželi daleko od své branky a ke hře bez brankáře je pustili až osm vteřin před koncem třetiny. Všechny body tak nakonec zůstaly v Havířově, i když utkání by asi více slušela remíza.

Youtube