AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: Havířov v důležitém utkání poprvé v sezoně porazil i Mladou Boleslav a je blízko postupu do play-off!

Josef Nudera | 08.03.2018

Předposlední utkání nadstavby Extraligy staršího dorostu zavedlo AZ RESIDOMO Havířov na led Mladé Boleslavi. Po vítězném utkání s čistým kontem včera v Olomouci, dokázal Havířov udržet čisté konto i v tomto důležitém utkání o postup do play-off s Bruslařským klubem. Zápas rozhodla stejná dvojice hráčů jako včera ale v opačném pořadí. Lukáš Juhász přihrál na vítěznou branku v prodloužení Janu Bambulovi, který tak rozhodl už po 30 sekundách nadstaveného času. Havířov se výrazně přiblížil play-off. V tabulce skupiny "O účast v play-off" je v současné chvíli na 1. místě se stejným bodovým ziskem jako Olomouc (Olomouc má zápas k dobru se Vsetínem). Havířov má 3 body náskok na třetí Mladou Boleslav. Ke 100% jistotě postupu stačí Havířovu uhrát bod v posledním utkání na domácím ledě proti Olomouci.

ELSD - 45.kolo čt 8.3.17:00
BK Mladá Boleslav - AZ Residomo Havířov
0:1p
(0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 61. Bambula (Juhász). Rozhodčí: Demuth – S. Hradil, Nekvapil. Vyloučení: 5:5 (navíc Houška (MBL) a Máca (HAV) - oba 5 + DKU za zásah do oblasti hlavy a krku) . Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 41:28 (11:8, 15:7, 15:11, 0:2). Průběh utkání: 0:1.

BK Mladá Boleslav: Dusil – Novotný, Sýkora, Dotter, Houška Matěj, Červenka (A), Klikorka, Imlauf, Vasilev, Schulz – Zajíček, Šípek (C), Simon, Novák, Čermák (A), Houška Vladislav , Jindra, Moravčík, Grim, Jelínek
AZ Residomo Havířov: Dufek Michal – Uhlíř, Thiel, Máca, Šěvěček (C), Grygar – Jedlička, Bambula (A), Bochnak, Hilšer, Juhász (A), Janeček, Žídek, Dufek Karel, Pindel

Branky jsme se během první třetiny nedočkali. V 9. minutě byl blízko Matěj Houška, který pálil z voleje těsně před úrovní brankové čáry směrem do sítě. Havířovský gólman Dufek proti jeho pohotovému zakončení včas nastavil tělo. O minutu později bylo horko i boleslavskému brankáři Dusilovi. Jeho spoluhráč nechal puk za bránou, kde se jej ujal Žídek. Poté objel bránu a mířil na bližší tyč. Dusil ale volné místo rychle ucpal. Následovala trochu neurovnaná pasáž. Minutu a půl před sirénou vyrazili do útočné třetiny Šípek a Zajíček. První jmenovaný ale po přihrávce hledal puk pod nohama. Před vracející se obranou zakončoval krkolomně.

Gólové ticho pokračovalo ve druhé části. Nepřerušilo ho ani několik přesilovek na obou stranách. První trefu měl na dosah po čtyřech minutách Michal Simon. Jeho střela se odrazila od horní tyče těsně před brankovou čáru. Chvíli po něm se otáčel před boleslavským Dusilem Bochnak, ale z bekhendu ho nepřekonal. Gólové aroma se linulo vzduchem, když v polovině třetiny tečoval spoluhráčovu přihrávku před bránou Imlauf. Havířovský brankář Dufek se roztáhl jako pavouk a nepustil puk do sítě. Sedm vteřin před koncem třetiny se ještě v úniku zjevil Žídek. I tuto příležitost si gólman Dusil pohlídal.

Třikrát se o gól na začátku třetí části pokoušel Vladislav Houška. Neúspěšně. Štěstí chybělo i Samuelu Dotterovu, když se prokličkoval před hostující bránu a mířil k protější tyči. Množily se nejen šance, ale také ostré střety. Oba týmy obdržely i jeden vyšší trest. Některé zákroky ale byly ohodnoceny jako čisté. Třeba když se ve 49. minutě proměnil Imlauf v bourací kladivo, a zastavil tak pronikajícího protihráče u mantinelu. Krátce poté se v obrovské šanci před bránou AZetu objevil Grim a Michal Dufek musel ukázat své reflexy. O minutu později se proti Karlu Dufkovi fantasticky přemístil boleslavský Dusil.

Bezbrankový stav neovlivnila ani četná vyloučení na obou stranách. Dvě minuty před koncem Bruslařům zatrnulo po špatné rozehrávce ve středu hřiště. Dusil ale svůj tým podržel. Mladoboleslavského muže v masce však čekala ještě hodně perná poslední minuta. Nejprve pohrdl šancí rozhodnout Bambula. Šest vteřin před koncem měl ideální střeleckou pozici Thiel, jenže trefil připravenou rukavici Dusila.

Prodloužení netrvalo ani půl minuty. Havířovští si vytvořili nápor, v němž Ševěček nejprve trefil z otočky břevno. Jediným střelcem zápasu se tak stal v čase 60:29 Jan Bambula, momentálně nejproduktivnější hráč skupiny o účast v play-off. Havířov se tímto přiblížil blízko k postupu do play-off. Mladá Boleslav si naopak cestu do další fáze soutěže zkomplikovala.

Autor reportáže a ohlasů: Jaroslav Kindl (MBL)

Ohlasy k utkání


Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Gratuluju soupeři k vítězství, ale musím pochválit naše mužstvo. Kluci se na ten zápas připravili perfektně, hráli jsme výborně. Od začátku do konce jsme bojovali a nenechali jsme jim vůbec nic. Také si myslím, že jsme měli územní převahu, přestříleli jsme soupeře. Bohužel byl Havířov dnes šťastnější. Oba gólmani chytali výborně. Nám to tam skákalo po břevnech, po zádech gólmana... prostě nám to tam nespadlo. Znovu ale musím úplně celé mužstvo pochválit, protože do toho dali úplné maximum. Udělali, co mohli. Dnes vyhrál šťastnější.


Tomáš Urbánek (AZ RESIDOMO Havířov): Hrál se oboustranně výborný hokej. Myslím, že ale zbytečně rozkouskovaný spoustou vyloučení. Výborní byli i oba gólmani. Pro nás zaplaťpánbůh šťastný bod v prodloužení. Remíza byla zasloužená, oba týmy měly spousty gólových šancí. Jen střelci bohužel neměli svůj den. Jsme rádi, že odjíždíme šťastnější. Pro nás byla kritická druhá třetina i třetí, kdy nás soupeř dostal pod souvislý tlak. Týmovou prací a bojovností jsme to ale odskákali, odmakali a odjezdili. Takže děkuju klukům za týmový výkon a obrovské nasazení a obětavost.

Youtube