AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorostenci porazili Salzburg a vynutili si středeční pokračování série

Tomáš Vlček | 20.03.2018

H A V Í Ř O V - Osmifinálová série play-off extraligy staršího dorostu mezi AZ Havířov a EC Red Bull Salzburg měla v úterý na programu třetí zápas. AZ v něm šel do vedení, které i přes převahu soupeře udržel a dotáhl do vítězství 4:3. Vynutil si tak čtvrtý zápas série, který se v havířovské Gascontrol Aréně odehraje už ve středu 21.3. od 18:00.

ELSD - 0.kolo út 20.3.18:00
AZ Residomo Havířov - EC Red Bull Salzburg
4:3
(2:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 14. Bochnak, 16. Žídek (Bochnak, Pindel), 21. Juhász (Ševěček), 51. Revaj (Hilšer) – 28. Rebernig (Barinka, Obu), 41. Huber (Schütz, Varejcka), 54. Barinka (Čermák, Obu). Rozhodčí: Kubičík - Ganger, Hanzlík. Vyloučení: 7:5, navíc Schütz a Alanov (oba SLZ) 10 min. OT nesportovní chování. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 430. Střely na branku: 14:39 (10:9, 3:14, 1:16). Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3.

AZ Residomo Havířov: Dufek M. – Ševěček, Thiel, Uhlíř, Máca, Grygar, Pavelek – Bambula, Dufek K., Juhász – Pindel, Bochnak, Žídek – Hilšer, Janeček, Revaj – Tomeček.
EC Red Bull Salzburg: Mnich – Obu, Hadamczik, Zündel, Alanov, Wimmer, Menner – Stewart, Schütz, Rebernig, Lindner, Lobach, Barinka, Varejcka, Schitz, Čermák, Hede, Vogt, Jentsch, Huber, Peeters.

Utkání začalo oboustranně opatrně a nervózně, z čehož pramenila řada nepřesností. První gólovku měli v 8. minutě hosté, poté co Uhlíř fauloval unikajícího Peeterse, ale hostující útočník nařízené trestné střílení neproměnil. Ve 12. minutě měli hosté další šanci na otevření skóre, ale Dufek nebezpečnou střelu z mezikruží stihl pokrýt. A tak udeřilo na druhé straně. Na začátku 14. minuty pláchl hostující obraně Ernest Bochnak a bekhendem po ledě poslal puk mezi Mnichovy betony – 1:0.

Vstřelená branka havířovské povzbudila a za necelé dvě minuty už vedli 2:0. Po rychlé akci dostal Jan Žídek nabito na pravém křídle a prudkou střelou propálil Mnicha v brance Salzburgu. V poslední minutě třetiny zlikvidoval Dufek i šanci Čermáka a tak se šlo do šaten za dvoubrankového vedení AZetu.

Ze druhé třetiny uplynulo 30 vteřin a AZ vedl 3:0. Lukáš Juhász se protlačil v přesilovce před branku a procpal puk za Mnicha. I přes vysoké vedení AZetu hosté nic nevzdávali a ještě před polovinou utkání snížili. Maxmilian Rebernig dostal při rychlém útoku přihrávku do druhé vlny a přesnou střelou z mezikruží nad lapačku překonal poprvé Dufka. To byla pro Salzburg viditelná vzpruha a další gól visel ve vzduchu, zejména při šanci Barinky, ale skóre se další sirény nezměnilo.

Stalo se tak ale hned po 20 vteřinách třetí třetiny. Po bleskové přesilovkové kombinaci snížil Justin Schütz na 2:3. Hosté se tlačili za vyrovnáním. Michal Dufek ale vyřešil šanci Vogta i Čermáka a pak havířovští sami z ojedinělé akce udeřili. V 51. minutě, při situaci 2 na 1, dostal přihrávku do mezikruží Marek Revaj a milimetrově přesnou střelou švihem do šibenice zvýšil na 4:2.

O minutu později mohl snížit Hede, ale jeho samostatný nájezd zlikvidoval Dufek. Havířovského gólmana překonal až v 54. minutě v další salzburgské přesilovce Marcel Barinka, který dostal přihrávku do střelecké pozice z poza branky a rychlou střelou z první po ledě snížil na 3:4. V závěru třetí třetiny sice hosté ještě opticky sahali po vyrovnání, ale nakonec jim nepomohla ani hra bez brankáře a ani závěrečný nápor.

AZ tak po výhře 4:3 snížil v sérii na 1:2. Další zápas se hraje v havířovské Gascontrol Aréně ve středu 21. března od 18:00.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Měli jsme dobrý vstup do utkání a vedli jsme 2:0. Šťastnou brankou v přesilovce jsme se pak dostali i do vedení 3:0. Od druhé třetiny soupeř převzal iniciativu, a my jsme inkasovali dvě branky v oslabení. Škoda zajména toho gólu na začátku třetí třetiny. Nicméně třetí třetina byla z naší strany odmkaná a odbojovaná, kluci se vydali na maximum a odvedli výbornou práci. Jsem rád, že jsme dneska byli produktivní, s dobrou obranou a došli jsme si za vítězstvím.


Teemu Levijoki (EC Red Bull Salzburg): Dnes jsme bojovali o každý puk, ale nebylo to takové, jak jsme očekávali. V play-off nesmíme spoléhat na chyby soupeře, ale hrát svou hru. Být tvrdší, více zlí. Musíme vyhrát třikrát, vyhráli jsme dvakrát. Musíme si uvědomit, že play-off je jiná soutěž, být důraznější v obraně a sami hrát lépe a vytvářet si šance.

Fotogalerie k zápasu
Youtube