AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Piráti vrátili AZetu porážku, odváží si 3 body

Daniel Wróbel | 22.01.2020

HAVÍŘOV - 44. kolo Chance ligy přivedlo na havířovský led chomutovské Piráty. Ti potvrdili, že mají momentálně velmi dobrou formu a první dvě třetiny byli lepším týmem. AZet se výrazněji prosazoval až ve třetí třetině, ale to na dnešního soupeře nestačilo. Branku AZetu dal v přesilovce Ondřej Kachyňa, v bráně podal opět spolehlivý výkon Jirka Matoušek. Příští utkání sehraje AZet v sobotu na ledě Motoru, doma se představí v pondělí proti Slavii.

CHANCE LIGA - 44.kolo st 22.1.17:00
AZ Residomo Havířov - Piráti Chomutov
1:3
(0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Kachyňa (Doktor) – 25. Pitule (Hlava, Stloukal), 33. Stloukal (Hlava, J. Svoboda), 60. Lang (Pitule). Rozhodčí: Skopal, Obadal – Lukš, Kleprlík. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.062. Střely na branku: 33:25 (10:9, 11:10, 12:6). Zblokované střely: 14:15. Vhazování: 35:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

AZ Residomo Havířov: Matoušek – Kachyňa, Mrowiec, Dajčar, Chroboček, Malina (A), Nepokoj, L. Rutar – Kotala, F. Seman (C), O. Procházka – L. Bednář (A), Baláž, Bambula – Doktor, Danielčák, Dvořák – Fridrich, Cihlář, Pawliczek.
Piráti Chomutov: Pavlát – R. Havel, Rýgl, Seemann, Žovinec, Lang, Štochl, Hlaváček – J. Sklenář, Suchý, Chrpa (A) – Hlava, Pitule, Stloukal – Tomica (C), J. Svoboda, Llewellyn – Matyáš Svoboda, Koláček, Vrhel.

Na začátku utkání měli více ze hry hostující hráči, kteří si při přesilovce v polovině 5. minuty vytvořili první velkou šanci. Dobře kombinovali Hlava s Pitulem, vyšachovali domácí obranu, ale nedokázali překonat Matouška, jenž puk nadvakrát zkrotil ve své lapačce.

V polovině 9. minuty si zahráli přesilovku i domácí, ale na Pavláta vystřelili jen dvakrát a zdaleka nebyli tak nebezpeční, jako Chomutov. V polovině 13. minuty měli Piráti gólovku, konkrétně Hlava, jenž se dostal do brejku, naznačil střelu příklepem, udělal kličku do prava a zakončil nad Matouškovu bránu.

Chomutov i nadále ostřeloval branku AZetu, v 17. minutě pálil po vyhraném buly Suchý, ale Matoušek scvakl betony včas. V závěru třetiny hrál AZ přesilovku, ale nic v ní proti dobré obraně Pirátů nevymyslel a po první třetině tak stále platil stav 0:0.

Hned na začátku druhé části měl dobrou šanci Chomutov, když se dostal do přečíslení, které zakončil Pitule, ale Matoušek se v brance roztáhl a puk vyrazil. Piráti se dočkali ve 25. minutě, když po Chrobočkově chybě zakončili přečíslení 3 na 1 pěknou kombinací po ose Stloukal-Hlava a do odkryté branky zakončující Tomáš Pitule.

Ve 30. minutě AZ využil zásluhou povedené střely od modré čáry z hole Ondřeje Kachyni do levého horního růžku Pavlátovy branky přesilovku. Krátce nato se do brejku dostal domácí Bambula, byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. K tomu se rozjel Seman, ale s forhandovým blafákem si na Pavláta nepřišel.

Hosté si vzali vedení zpět ve 33. minutě při přesilovce, kterou využili nestandardním způsobem. Dostali se do přečíslení 3 na 1, které se štěstím využili zásluhou Petra Stloukala, jehož přičiněním puk doskákal za brankovou čáru Matouškovy branky.

Ve 35. minutě při signalizovaném vyloučení dobře tečoval před Pavlátem domácí Kotala, jenže gólmana Pirátů nepřekonal. Kotala pak Pavláta sekl a ještě si s ním vyřizoval účty Lang, jenž tak ke svému trestu za sekání obdržel dvě minuty za hrubost. Domácí útočník byl oceněn dvouminutovým trestem za sekání a AZ tak hrál přesilovku. Tu ale využít nedokázal.

Gól nepadl ani ve zbytku třetiny a po dvou třetinách tedy vedli Piráti 1:2.

AZ si do třetí části přenesl přesilovku, když 12 vteřin před koncem druhé třetiny fauloval vysokou holí Sklenář. Tu domácí hráči nesehráli špatně, ale ani jedna ze střel se neujala a Chomutov se ubránil. Největší šanci měl z dorážky Chroboček, ale Pavlát puk vyrazil.

Ve 45. minutě našel domácí Kotala přesnou přihrávkou volného Semana, ale ten odmítl vyrovnání, když nedokázal zasunout puk do odkryté branky. Puk se od jeho hole odrazil těsně vedle pravé tyče branky Chomutova. Tři minuty poté zvonila horní tyč za Matouškem, když z pravé strany pálil Stloukal.

V 50. minutě se tlak AZetu začal stupňovat - Baláž našel mezi kruhy Procházku, jehož bombu z první ale Pavlát vyrazil. Tlak domácích ale otupilo vyloučení Procházky. AZ však dokázal oslabení ubránit a dál se snažil o vyrovnání.

V 56. minutě byli domácí blízko, když Nepokoj našel před brankou volného Dvořáka, jehož střela těsně minula levou tyč Pavlátovy branky. Dvě minuty před koncem třetí části se vhazovalo před Pavlátem, domácí trenér si vzal oddechový čas a odvolal brankáře. AZ kombinoval v útočném pásmu, ale bez střelby.

Třicet vteřin před koncem střílel na prázdnou branku Pitule, ale přestřelil. Konečnou podobu výsledku dal devět vteřin před koncem Viktor Axel Lang, jenž poslal puk do prázdné branky Havířova a zvýšil na 1:3.

Hosté si tedy odvážejí tři body, Havířov nedokázal navázat na sobotní výhru v Porubě. Další utkání sehraje AZ v sobotu 25.1. v 17:00 hodin na ledě Českých Budějovic.

Ohlasy k utkání


Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Do utkání jsme už poněkolikáté vstoupili hrubkou, která nabídla soupeři možnost dát gól. Jinak myslím, že v úvodu utkání jsme dobře vyjížděli, ale nedařilo se nám udržet v pásmu. Dělali jsme hodně nevynucených chyb. Soupeře jsme dostali do hry a on se svými zkušenostmi proti našim mladíkům prosazoval a dostávali jsme se pod tlak. Ve třetí třetině jsme stáhli hru na tři lajny, obraz hry se vyrovnal a začali jsme trochu více bruslit, což nám předtím chybělo. Na vyrovnání to už ale nestačilo.


Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): Na zápas jsme se hodně připravovali, chtěli jsme domácím vrátit porážku z posledního vzájemného střetnutí. Myslím, že to bylo dobré bojovné utkání, které se divákům muselo líbit. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, chtěli jsme, pokud možno, jít do vedení, abychom měli klid na hokejkách. Měli jsme i na to šance, ale nevyšlo to. Nicméně ve druhé třetině už se nám podařilo dát gól a i když domácí vyrovnali, tak naštěstí jsme šli opět do vedení. V power-play se nám podařilo trefit prázdnou bránu a domů jedeme se třemi body.

Fotogalerie k zápasu
Youtube