AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO v Opavě vysoko prohrál

Tomáš Vlček | 23.02.2014

31. kolo ELIOD extraligy zavedlo havířovský mladší dorost na opavský led. V zápase se třetím celkem tabulky se AZetu nepodařilo favorita překvapit a i přes naděný výkon prohrál vysoko 1:9. Další utkání sehraje AZ už ve čtvrtek od 14h doma proti již jistému sestupujícímu Hodonínu.

ELMD - 31.kolo ne 23.2.
HC Slezan Opava - AZ Havířov
9:4
(3:0, 3:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Kvasnica (Tauwinkl), 11. Frydrych (Fedor, Bohanos), 15. Bohanos (Fedor), 25. Fedor (Frydrych, Cibulka), 32. Kosina (Kvasnica, Tauwinkl), 34. Fedor (Frydrych, Lelek), 49. Kvasnica (Frydrych Bohanos), 52. Langer (Hladoník, Döhner), 57. Fedor (Frydrych, Cibulka) - 40. Matějík (Szturc). Rozhodčí: Janda R. - Šeruda, Janda L.. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 123. Střely na branku: 47:24. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 9:1.
HC Slezan Opava: Huzlík - Lelek, Kupka, Štěpánek, Hadamczik, Jirůšek, Cibulka - Fedor, Frydrych, Bohanos, Kvasnica, Tauwinkl, Döhner, Kosina, Langer, Hladoník
AZ Havířov: Sonnek (od 30. Kováč) - Frojda, Adámek, Hudeček "C", Ševěček, Srníček, Szturc, Kozubek - Rzekanowski, Lenomar, Mrowiec - Cháňa, Pawliczek, Konečný - Hynek, Hýsek, Matějík

Oba týmy vstoupily do zápasu velmi aktivně. Nicméně postupně začali přebírat iniciativu domácí a poměrně brzy byli za svou snahu odměněni. Od 6. minuty totiž dostali výhodu přesilovky a těsně po jejím skončení otevřel skóre Michal Kvasnica. Na další branku se čekalo jen tři a půl minuty. Pak zakončil souhru svých spoluhráčů Lukáš Frydrych a bylo to 2:0 pro Slezan. Skóre úvodní části pak uzavřel na začátku 15. minuty Svatopluk Bohanos – 3:0.

Na začátku druhé třetiny dostal k dispozici přesilovku i AZ, ale nedopadla pro něj vůbec dobře. Po půlminutce v ní totiž prosadil domácí útočník Marcel Fedor a počtvrté překonal Václava Sonnka v brance Havířova. Toho ostatně těsně před polovinou utkání vystřídal mezi třemi tyčemi Vít Kováč, který však už po minutě lovil ze sítě střelu Ondřeje Kosiny. Ve 34. minutě už to bylo 6:0, když vyloučení havířovského obránce Ševěčka potrestal svou druhou brankou Marcel Fedor. Teprve pak se brankově prosadili i havířovští. Konkrétně to byl ve 40. minutě Tomáš Matějík.

V poslední části zápasu se sice ještě AZ snažil skóre vylepšit, ale domácí už si vedení nejen pohlídali, ale i třikrát navýšili. Konkrétně to byl ve 49. minutě svou druhou brankou Michal Kvasnica, za tři minuty Svatopluk Langer a čtyři minuty před koncem dovršil svůj hattrick Marcel Fedor. Opavští tak potvrdili své kvality i výbornou formu a porazili snaživé havířovské hráče jednoznačně 9:1.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček: Od začátku utkání nám soupeř dával najevo, že bojuje o play-off. Byl aktivnější a důraznější ve všech činnostech. My jsme si sice nějaké šance vytvořili, ale zakončení těchto šancí bylo nedůrazné. Připadá mi, že někteří hráči ani ten gól dát nechtějí. Nejvíce jsme propadali ve hře před naší brankou, kdy víc jak polovina gólů v naší síti padla z těchto prostor. Neustále to našim hráčům vysvětlujeme a trénujeme takové situace, ale tyto chyby se pořád opakují a dostáváme z nich hodně zbytečných branek.

Youtube