AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

JUN: Havířov proti Třebíči dotahoval, ale ztrátu už nesmazal

Josef Nudera | 13.02.2015

Junioři dále bojují o play-off, ale dnešním utkáním, se jim situace zkomplikovala. V důležitém utkání proti Třebíči sice Havířov vedl 1:0, ale soupeř se dokázal utrhnout do vedení 4:1. AZet nic nezabalil a ve třetí třetině ještě bojoval, ale na více než snížení na rozdíl jediné branky to nakonec nebylo.

LJ - 37.kolo pá 13.2.19:00
AZ Havířov - SK Horácka Slavia Třebíč
3:4
(1:1, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Churý (Vyčesaný), 46. Vyčesaný (Křibík), 57. Fejko (Taras) – 8. Mašek (Salák), 23. Juráň (Hort), 26. Tůma (Juráň), 31. Mašek (Hort). Rozhodčí: Libiger - Poruba, Štěpán. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4.
AZ Havířov: Kostka – Chroboček, Bahounek, Gawlas, Regoš, Potočný J. – Křibík, Vyčesaný, Churý, Šmíd, Fejko, Taras, Heinzl, Sap, Lejčko
SK Horácka Slavia Třebíč: Svoboda – Roupec, Juráň, Hodek, Abrahám, Pelikán, Jirák, Oburka, Šimka, Tůma, Všetečka, Hort, Salák, Mašek
Havířov začal toto klání zostra a už po 37 vteřinách připravil Vyčesaný pro Churého střeleckou pozici, ale Svoboda si připsal svůj první zákrok večera. V 6. minutě se pokoušel obtočit kolem tyčky hostující Juráň, tomu chybělo jen málo, aby se mohl radovat.

V 7. minutě vstřelil Havířov úvodní branku zápasu. Rychlá kombinace mezi Vyčesaným a Churým přinesla přesné zakončení Radomíra Churého mezi betony brankáře Svobody, kde puk projel – 1:0. Hosté reagovali na toto vedení poměrně rychle. O minutu později slavili vyrovnání. Salák v obdobné situaci jako havířovští hráči v předešlé akci našel hokejku Martina Maška, který už trefil poloodkrytou branku, kde se sice snažil Kostka vložit hokejku, ale bez úspěchu.

V závěru první třetiny měli domácí dvě velké šance. Nejprve projel mezi několika protihráči Sap, jeho zakončení Svoboda pokryl. Nedlouho na to pálil Křibík, ale Svoboda do jeho rány vložil konec levého betonu.

V 19. minutě srazil Abrahámovu střelu Kostka na pravou tyčku.

Třebíč začala druhou třetinu velmi dobře. Lukáš Hort poslal ve 23. minutě do rychlého kontru Marcela Juráně, který svou střelu z mezikruží trefil přesně k levé tyčce – 1:2.

Hosté zahrozili i ve 26. minutě, kdy pokus Pelikána udržel Kostka pod výstrojí. Ve 26. minutě si Třebíč vypracovala několik šancí. V jedné z nich se puk dostal od Marcela Juráně k Jaroslavu Tůmovi, který svou střelu zápěstím umístil hodně přesně nad rameno Kostky – 1:3.

Horáci své vedení v průběhu třetině ještě navýšili. Lukáš Hort vypálil ve 31. minutě od modré čáry tvrdou bombu, kterou neudržel Kostka v lapačce a puk pouze vytěsnil před sebe, kde už stál Martin Mašek, který puk dloubnutím dorazil do branky – 1:4.

Ve 36. minutě dostal Havířov první možnost sehrát přesilovou hru. Nebyla to špatná přesilovka, ale branku nepřinesla. Velkou šanci v ní měl Churý, jenže jeho dělovka prosvištěla kolem zadní tyčky. Ve 46. minutě domácí snížili na rozdíl dvou branek. Křibík trefil svým bekhendovým pokusem Svobodu do masky, od ní se puk odrazil před branku, kde stál Michal Vyčesaný a puk dorazil mezi betony třebíčského brankáře – 2:4.

V 57. minutě se podařilo Havířov vstřelit branku naděje. Kryštof Fejko si vzal puk, najel do pásma a přesnou střelou švihem se trefil do pravého horního růžku – 3:4. Havířov byl v závěru utkání hodně aktivní a dokonce zkusil i hru bez brankáře, ale na vyrovnání to tentokráte nestačilo.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Zápas bych rozdělil na všechny tři třetiny. V první třetině jsme byli o kousek lepší než soupeř, i když soupeř dobře bruslil a my jsme inkasovali po chybě branku na 1:1. Naopak špatný vstup do druhé třetiny, přestali jsme úplně hrát. Soupeř toho využil a dal jednoduše tři branky. Ve třetí třetině jsme honili výsledek, škoda, že jsme neměli trochu více štěstíčka, že se k nám více nenaklonilo. Za třetí třetinu jsme si alespoň bodík zasloužili, ale na to se nehraje. Třebíč si svůj jednobrankový náskok ubojovala a vyhrála.


Roman Mejzlík (SK HS Třebíč): V první třetině jsme měli problém s pohybem domácích a jejich kombinací. Měli tam hodně šancí, ale my jsme také nějaké měli. Nám se naštěstí podařilo rychle srovnat. Ve druhé třetině jsme využili chyb domácích v obraně a odskočili jsme na rozdíl tří branek. Ve třetí třetině jsme zvládli i ten hektický závěr, kdy hosté dotahovali. Vítězství je pro nás důležité, udrželo nás ve hře o play-off. Bohužel jsme po dnešním utkání pravděpodobně přišli o dva hráče, kteří mají zranění, které jim nedovolí hrát dále.

Youtube