AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Na Kladně starší dorost neuspěl, rozhodla první polovina utkání

Tomáš Vlček | 19.12.2015

Další utkání NOEN extraligy staršího dorostu sehráli havířovští maldíci v sobotu odpoledne na Kladně. Domácí měli mnohem lepší vstup do utkání a v první polovině zápasu si zaslouženě vybudovali čtyřbrankový náskok. V závěrečné třetině sice hráči AZetu dvěma brankami snížili, ale více už toho nestihli. Další zápas sehraje AZ až 8. ledna doma s Letňany.

ELSD - 30.kolo so 19.12.15:30
Rytíř Kladno - AZ Havířov
5:3
(3:1, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Kalaj (Kubík), 15. Husarik (Müller), 18. Husarik (Šíma), 25. Husarik (Pejchal, Müller), 31. Kalaj – 19. Peterka (Cihlář, Mrowiec), 46. Frojda (Strakoš, Bambula), 48. Bambula (Ševěček, Strakoš). Rozhodčí: Hornáček – Štofa, Holý. Vyloučení: 6:5, navíc M. Kučera (KLA) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 55. Střely na branku: 51:24. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:3.

Rytíř Kladno: Stahl – Klusáček, Haspeklo (A), Šíma, J. Kučera, Veber, Müller, Kiml, Smrž – Řepka, Hrabík, Svoboda, Kouba, M. Kučera, Kalaj, Husarik, Kovacs, Kubík (C), Pejchal (A)
AZ Havířov: Matoušek (od 25. Sonnek) – Adámek, Aulehla, Frojda, Szturc, Ševěček, Srníček, Mrowiec (C) – Bambula, Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka (A), Piš, Lenomar, Raček, Cihlář (A).

První třetina vyšla jasně lépe domácím hráčům. Hned v sedmé minutě se v oslabení dokázali utrhnout Kubík s Adamem Kalajem a druhý jmenovaný už využil výbornou přihrávku svého kapitána - 1:0. Po chvíli mohl z téměř té samé pozice navýšit Michal Kučera, ale proti němu se zaskvěl Matoušek. Vzápětí už se ale Rytíři podruhé prosadili, když Pavel Husarik dobře clonil před brankou a ještě dokázal tečovat Müllerovu střelu. A byl to opět Pavel Husarik, jehož střela propadla Matouškovi za záda při přesilovce Kladna v 18. minutě. Ještě v závěru třetiny dokázali hosté snížit. Lukáš Peterka obdržel křižnou přihrávku a zakončil dříve, než se Stahl stihl přemístit - 3:1.

Ve druhé části stále udávali tempo hry domácí. Za ty dokázal ve 25. minutě završit hattrick Pavel Husarik, který dorážel za rozhozeného Matouška - 4:1. Hostující gólman se navíc při provádění zákroku zranil, a tak musel mezi tři tyče stanout Václav Sonnek. Ten byl však překonán hned v jednatřicáté minutě, kdy se hosté nepohodli při odehrávání kotouče a toho využil Adam Kalaj - 5:1. Po chvíli mohl ještě navyšovat Kalaj, ale ten umístil svůj bekhendový blafák jen vedle branky Havířova.

Ve třetí periodě hosté zvýšili své tempo a podařilo se jim ještě poněkud zdramatizovat konec zápasu. Proti střele Matyáše Frojdy nestihl Stahl secvaknout včas betony - 5:2. O dvě minuty později pak Jan Bambula vystřelil tvrdě od modré a puk zaplul rovnou do horního rohu branky - 5:3. Na konci ještě mohl navyšovat domácí kapitán Kubík, toho ale v úniku výborně vychytal Sonnek.

Zdroj reportáže: www.rytirikladno.cz

Ohlasy k utkání


Libor Procházka (Rytíři Kladno): Oproti včerejšku jsme začali výborně. První třetinu jsme hráli hodně dobře a dominovali jsme. Druhá perioda už nebyla tak dobrá, jak by se nám líbilo a třetí část už byla víceméně taková dohrávka. Trochu jsme za stavu 5:1 polevili, což by se nám asi s lepším soupeřem mohlo vymstít, za tři body jsme každopádně rádi.


Robin Pavlas (AZ Havířov): Dnešní zápas hodnotím samozřejmě záporně, protože dneska dvě třetiny bylo na ledě jenom Kladno. My jsme snad pod dojmem uspokojení ze zisku dvou bodů z Budějovic dnes nepochopitelně nebruslili a nechávali jsme soupeře dorážet. Soupeř byl první dvě třetiny lepší a lépe bruslil. Před třetí třetinou jsme si řekli, že nemáme co ztratit, řekli jsme hráčům, že bychom byli rádi, kdyby tu třetinu vyhráli pro sebe a aby zjistili, že ten hokej hrát umějí. My s hlavním trenérem jsme se třetí částí spokojení, škoda že jsme nedali ještě ten gól na 5:4, protože si myslím, že šance jsme měli. Celkově si Kladno dnes výhru zasloužilo a tři body získalo zaslouženě.

Youtube