AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři s Prostějovem tvrdě narazili a prohráli 0:5

Tomáš Vlček | 21.10.2016

9. kolo východní skupiny ligy juniorů přivedlo na havířovský led prostějovské Jestřáby. Havířovští sice začali aktivně, ale po celý zápas nedokázali protrhnout střeleckou smůlu. Hosté naopak zpočátku využili téměř každou příležitost a v dalším průběhu utkání si svůj náskok ještě vylepšili. Konečné skóre 0:5, tak sice neodráží úplně přesně obraz dění na ledě, ale nastavuje zrcadlo hráčům a jejich výkonům. Další zápas sehraje AZ v pátek proti Porubě.

LJ - 9.kolo pá 21.10.19:15
AZ Havířov - LHK Jestřábi Prostějov
0:5
(0:3, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Navrátil (Hanáček), 14. Kolařík, 15. Hanáček (Vystavěl), 24. Pavel (Vystavěl), 60. Vystavěl (Kolařík). Rozhodčí: Kašinský – Ševčík, Novák. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 24:22. Průběh utkání: 0:0, 0:5.

AZ Havířov: Jaček – Trombik, Heinzl, Procházka, Dudek, Kalus, Schwitalla, Frojda, Hladil – Pacoň, Vlček, Dobrzynski, Polak, Fejko, Pořízek, Baron, Lenomar, Trnený
LHK Jestřábi Prostějov: Barvík – Liška, Křesala, Štěrba, Navrátil, Bednařík, Kolařík – Němec, Hejduk, Konečný, Pavel, Nevřela, Vystavěl, Hanáček, Lauryn, Skácel

Zápas začali útočněji domácí, ale v první velké šanci musel ve 4. minutě vychytat betonem havířovský gólman Jaček sólo Konečného. Domácí sice měli převahu, ovšem všechny jejich pokusy likvidoval pozorný Barvík v brance Jestřábů. V 9. minutě tak udeřili z nenápadné akce hosté. Martin Navrátil dostal přihrávku na levý kruh a rychlou střelou k tyči překonal Jačka. Za vyrovnáním mohla AZ posunout zejména opakovaná souhra Polaka s Pořízkem, jenže ani jejich pohledné kombinace nepřinesly brankový efekt. Naopak, ve 14. minutě si na druhé straně kluziště Jakub Kolařík najel z křídla na střed a přesnou střelou mezi betony posunul skóre na 0:2.

Uplynula jen minuta a půl a bylo to 0:3. Totální zmatek v havířovské obraně ještě znásobil nejistý zákrok Jačka a Adam Hanáček to měl na konci celé "akce" s dorážkou do poloodkryté branky velmi jednoduché, takže to zvládl jednou rukou. Otřesení domácí pak alespoň ubránili oslabení, a když už to vypadalo, že jsou zpět ve hře, musel útočník Polak na poslední chvíli hasit situaci 2 na 1 v podání hostů.

Druhou třetinu začal AZ, i díky přesilovce, obrovským náporem. Nicméně další gól přidali opět hosté. Na konci 24. minuty Jan Pavel tečoval puk před brankou do protipohybu Jačka a kotouč se kolem jeho betonu došoural za brankovou čáru. V další přesilovce domácích předvedl krásné, ale neúčinné sólo Pořízek. Ve 28. minutě Jaček svůj tým podržel, když zastavil sólo Němce. Do konce druhé dvacetiminutovky se skóre ještě mohlo pohnout na obě strany, ale havířovský Pacoň, ani prostějovští Hejduk či nevřela se do střelecké listiny nezapsali.

Závěrečnou dvacetiminutovku je možné shrnout do dvou vět. Domácí se, ani přes velkou snahu, podpořenou i dlouhou dvojnásobnou přesilovkou, nebyli schopni střelecky prosadit. Zkrátka netrefovali branku, nebo je vychytal pozorný Barvík. Na druhé straně celkem v pohodě hrající hosté svůj náskok ještě navýšili když se 19 vteřin před koncem Tomáš Vystavěl z pozice skoro od modré čáry trefil přesně do šibenice. Prostějov si tak po výsledku 0:5 odváží ze Slezska všechny tři body.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Dnešní utkání se mi hodnotí velmi těžko, přestože jsem se na ně velmi těšil. V týdnu jsme si s hráči něco řekli, chtěli jsme napravit nepříliš povedené výkony z předchozích utkání, ale hráči si opět nebyli ochotni plnit na ledě své úkoly. Musím být velmi kritický konkrétně k brankáři Jačkovi, který nás vůbec nepodržel a také vůči hráčům ročníku 1996. Přestože všichni prošli extraligou a měli by být pro ty mladší vzorem, tak tomu tak není. Příští týden si musíme sednout a promyslet co dál, takhle totiž nemůžeme dále pokračovat, protože nás čekají další těžká utkání.


Lubomír Kolařík (Jestřábi Prostějov): Z mého pohledu dnešní utkání rozhodli gólmani, za stavu 0:0 měl totiž Havířov mnoho šancí, které neproměnil. Naopak my jsme ty naše využili, což rozhodlo o konečném výsledku. Jinak hra byla vyrovnaná, rozhodla jen produktivita.

Fotogalerie k zápasu
Youtube