AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři zakončili svou ligu výhrou v Prostějově

Tomáš Vlček | 25.02.2017

K poslednímu zápasu své východní skupiny ligy juniorů nastoupili havířovší mladíci v pátek večer v Prostějově. Rychle šli do vedení, které po polovině utkání navýšili už na 4:0. Domácí sice na začátku třetí třetiny snížili na rozdíl jedné branky, ale další dva zásahy do jejich sítě znamenají konečný výsledek 6:3 pro Havířov. Juniorka zakončila svou ligu na skvělé 3. příčce a nyní bude ještě čekat na vyvrcholení Bisset cupu, které proběhne na konci března.

LJ - 36.kolo pá 24.2.19:00
LHK Jestřábi Prostějov - AZ Havířov
3:6
(0:1, 1:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 40. Vystavěl (Hejduk, Šmída), 42. Adolf (Vystavěl, Šmída), 45. Skácel (Hejduk) – 2. Pacoň (Fejko, Trneny), 23. Dobrzynski (Pacoň, Stružík), 30. Dobrzynski (Stružík, Kalus), 32. Piš (Szturc), 46.Polak (Fejko), 60. Fejko (Polak, Kalus). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 29:40. Průběh utkání: 0:4, 3:4, 3:6.

LHK Jestřábi Prostějov: Barvík – Štěrba, Křesala, Kolařík, Hejduk, Navrátil, Konečný, Němec, Pavel, Vystavěl, Adolf, Šmída, Skácel, Hanáček, Lauryn, Zavadil
AZ Havířov: Křehlík – Trombik, Kalus, Heinzl, Frojda, Mušuka, Hladil, Sztuc, Kuchař – Polak, Trneny, Lenomar, Pacoň, Dobrzynski, Fejko, Vlček, Stružík, Janeček, Piš

Havířovští měli výborný vstup do utkání a už po 79 vteřinách díky Mirku Pacoňovi otevřeli skóre. Na další branku si však museli počkat až do 23. minuty, kdy se trefil Patryk Dobrzynski. Stejný hráč navýšil náskok AZetu ve 30. minutě už na 3:0 a když za další dvě minutky zvýšil dorostenec Daniel Piš na 4:0, vypadalo to na debakl Jestřábů.

Jenže ti v poslední minutě druhé třetiny z přesilovky Tomášem Vystavělem snížili a další dvě branky přidali v úvodu třetí části utkání. Radovali se Jaroslav Adolf a Michal Skácel. Naštěstí pro AZ za minutu zaúřadovala úderná dvojice Fejko-Polak a Erich Polak dal AZetu uklidňující dvoubrankový náskok. Ten ještě v poslední minutě Kryštof Fejko upravil na konečných 6:3 pro AZ. Zisk tří bodů znamená, že AZ v tabulce východní skupiny ligy juniorů skončil na výborném třetím místě.

Youtube