AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorostenci si Přerově připsali teprve druhou porážku v sezóně

David Motloch | 15.10.2017

První půli základní části uzavíral mladší dorost na ledě Přerova. Domácí se již v 8. minutě ujali vedení v zápase, které, jak se později ukázalo, již nepustili. Naopak, ve třetí části Havířov inkasoval druhou branku, a ačkoliv dokázal stav zápasu zásluhou trefy Mastiče korigovat, na body svěřenci trenéra Tomáše Potěšila již nedosáhli. Další utkání MDO sehraje v sobotu 21.10. venku proti Šumperku.

ELMD - 9.kolo ne 15.10.12:00
HC ZUBR Přerov - AZ Residomo Havířov
2:1
(1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Kleniar (Petr, Kuncek), 44. Petr (Svozil, Kleniar) – 59. Mastič (Adámek, Bochnak). Rozhodčí: Cik – Dopitová, Loun. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 138. Střely na branku: 35:19. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC ZUBR Přerov: Postava – Raška, Svozil, Zábranský, Holík, Zeman, Gréč – Kolařík, Ministr, Ryšavý, Petr, Kleniar, Kuncek, Hanák, Tarnoczy, Jobánek, Šilhavý
AZ Residomo Havířov: Nowak – Topolanský, Černý, Frančiak, Koubek, Dabrowski, Macurák – Pavlačka, Backa, Čempel, Mastič, Bochnak, Adámek, Vojkůvka, Urbančík, Szturc, Byčkov, Horváth

Lepší nástup do utkání předvedli domácí hokejisté, kteří se již v 8. minutě ujali rychlého vedení. Autorem úspěšného střeleckého pokusu, jenž překonal havířovského brankáře Nowaka, se stal Patrik Kleniar. Do konce úvodní třetiny se již skóre zápasu neměnilo, přestože dorostenci AZetu měli k dobru hned tři přesilové hry. Žádná z nich využitím neskončila. 

Hokejisté obou týmů se po přestávce vrátili na led, ale prostřední část hry příliš dramatický hokej nenabídla. Minimálně tomu napovídá zápis o utkání, který ze druhé periody eviduje pouze po jedné přesilovce na obou stranách. Více nic. 

Do třetí části zápasu šli hokejisté AZetu s jasným cílem - otočit skóre ve svůj prospěch. Bohužel však velmi brzy inkasovali druhou branku. V 44. minutě se druhým úspěšným střelcem Přerova stal Filip Petr. Havířov tak měl dosti stíženou situaci. Po dvojnásobném vyloučení domácích se svěřenci trenéra Potěšila přeci jen dočkali branky. V 59. minutě využil přesilovku pěti proti třem Maxim Mastič. Kýžené vyrovnání však nepřišlo, snad i proto, že kontaktní branka přišla příliš pozdě. 

Havířov si tak z Přerova odvezl druhou porážku v sezóně. Další utkání MDO sehraje v sobotu 21.10. v Šumperku.

Youtube