AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

SDO porazil Žďár a připisuje si první body v nadstavbě

Tomáš Vlček | 03.12.2017

Nedělní odpoledne patřilo v Gascontrol Aréně extralize staršího dorostu. AZ přivítal žďárské Plameny a po vyrovnané první třetině, v té druhé třemi zásahy rozhodl o své výhře, protože hosté už jen v závěru snížili. Další zápas sehraje AZ v pátek v Olomouci.

ELSD - 23.kolo ne 3.12.13:30
AZ Residomo Havířov - SKLH Žďár nad Sázavou
3:1
(0:0, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Revaj (Tomeček, Ševěček), 31. Pindel, 34. Žídek (Cienciala, Bochnak) – 55. Gergel (Dospěl). Rozhodčí: Holaň – Bartek, Carbol. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar – Mastič, Adámek, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Cienciala, Žídek, Tomeček, Dufek, Pindel
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (37. Novotný) – Černohorský, Čermák, Klodner, Poizl, Cibuzar, Filip, Budín – Dospěl, Vlk, Malenovský, Jindra, Kuluris, Marguš, Nagy, Gergel, Vašíček

Úvod zápasu přinesl oboustranně rychlý, ale nepřesný hokej. Postupně se však oba týmy polepšily a tak přišly i šance. V polovině 3. minuty trefil hostující Dospěl tyč, a pak puk schoval Štipčák pod lapačku. Na druhé straně gólman Radosta neudržel puk po střele mezi betony, ale volně ležící kotouč za jeho zády v brankovišti těsně před Dufkovou hokejkou odpálil pryč obránce. Od 12. minuty hrál AZ přesilovku. Po Ševěčkově střele nebezpečně na brankovišti dorážel Janeček, větší příležitost během ní však měli hosté. Po chybě obránce Mácy ujeli do úniku 2 na 1, ale Vašíček se trefil přesně do nastavené lapačky ležícího gólmana Štipčáka. V 16. minutě dvakrát z nebezpečné pozice pálil hostující bek Klodner. Na druhé straně tečoval těsně nad horní tyč Ševěčkovu střelu Hilšer, ale branku jsme v prvních 20 minutách neviděli.

To ve druhé části už ano a v podání AZetu hned třikrát. Nejprve v přesilovce ve 26. minutě tečoval Ševěčkovu střelu od modré za záda Radosty Marek Revaj – 1:0. Za pět minut si od mantinelu s pukem vybruslil k brance Vojtěch Pindel a bekhendem poslal puk za hostujícího gólmana podruhé. No a do třetice se AZeťáci radovali na konci 34. minuty. Chviličku po skončení další přesilovky se k puku dostal Jan Žídek a zblízka propálil žďárského strážce branky. A to ještě ve svých šancích neuspěli Janeček, Juhász či Uhlíř. Hosté v prostřední třetině už tak moc nezlobili. Za zmínku snad stojí jen šance Marguše či Čermáka.

Ve třetí třetině se nejprve mihla kolem břevna hostující branky tečovaná střela Dufka. Pak na druhé straně neuspěl v náporu na brankovišti Gergel. V 52. minutě v přesilovce Ševěček mířil těsně vedle šibenice, ale v 55. minutě už se hostům brankově urodilo. Lukáš Gergel uklidil rychlou a přesnou střelou vyražený puk za Štipčákova záda a bylo to 3:1. V závěru se, ale i přes ještě jednu krátkou přesilovku a power-play hostů, už nic na skóre nezměnilo. A tak si AZ připsal první výhru v nadstavbě a udržel pozici v první čtyřce tabulky skupiny.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Chci kluky pochválit za předvedený výkon. Hráli jsme aktivně, tak jak jsme se na zápas připravovali. První třetina byla oboustranně vyrovnaná, soupeř výborně bruslil a dohrával souboje, ale my jsme se s tím dnes vyrovnali. Ve druhé třetině jsme po pěti minutách stáhli hru na tři lajny, dostali se do tempa a vstřelili i tři branky. Škoda těch dalších nevyužitých šancí. Mrzí mě jen ty chyby a vyloučení v závěru. Za takového stavu bychom si to měli lépe a zodpovědněji pohlídat.


Jaromír Pytlík (SKLH Žďár nad Sázavou): Přijeli jsme bez tří hráčů základní sestavy, které nahradili mladší dorostenci, a bylo to znát. Zápas to byl myslím slušný a vyrovnaný, rozhodl samozřejmě ten trhák domácích ve druhé třetině. I když jsme v závěru snížili, tak jsme dneska nepodali výkon, který by stačil na obrat a zisk bodů. Takže výhra domácích je zasloužená.

Youtube