AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorost smetl Letňany

Tomáš Vlček | 28.01.2018

V neděli po poledni přivítali na domácím ledě starší dorostenci AZetu Letňany. V úvodu sice přistoupili k zápasu trochu lehkovážně, ale postupně potvrdili roli favorita, nasázeli svému soupeři osm branek a nakonec si připsali jednoznačnou výhru 8:3. Další zápas sehraje AZ v pátek v Havlíčkově Brodě.

ELSD - 36.kolo ne 28.1.13:30
AZ Residomo Havířov - HC Letci Letňany
8:3
(4:2, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Cienciala (Janeček, Pindel), 7. Bambula (Jedlička), 12. Hilšer (Revaj, Uhlíř), 13. Cienciala (Janeček), 23. Pindel (Jedlička), 30. Hilšer, 47. Hilšer (Revaj, Tomeček), 60. Janeček (Bochnak, Jedlička) – 4. Soukup, 14. Janča (Pejchal), 40. Narovec (Janiurek). Rozhodčí: Pelc – Czubaj, Gančarčík M. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 43:23 (16:9, 16:5, 11:9). Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 8:3.

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Koubek, Uhlíř, Thiel, Máca, Šěvěček, Mastič – Jedlička, Bochnak, Bambula, Hilšer, Janeček, Revaj, Cienciala, Žídek, Tomeček, Dufek K., Pindel.
HC Letci Letňany: Zeithaml (30. Brugioni) – Štěpánek, Zedek, Krutil, Pelant, Hlinka, Škutina – Narovec, Kyclt, Janča, Soukup, Srbek, Janiurek, Vojinovič, Slavík, Pejcha

První šanci utkání měli už na konci úvodní minuty hosté, ale Pejchala vychytal domácí gólman Štipčák. Přesto to byli Letci, kdo šel ve 4. minutě do vedení. Tomáš Soukup šikovně dloubl do puku na brankovišti a ten skončil pod horní tyčkou – 0:1. Havířovští si ale přichystali bleskovou odpověď. Hned po buly vnikli do útočného pásma a Jan Cienciala z dorážky překonal letňanského Zeithamla. A v 7. minutě už AZ vedl, když Jan Bambula, s pomocí obráncovy hokejky, překonal střelou do šibenice hostujícího gólmana podruhé.

V 11. minutě bylo k vidění první vyloučení, jenže letňanský Vojinovič pobyl na trestné jen chvíli, protože Adam Hilšer, po pěkné kombinaci, napálil puk do prázdné branky – 3:1. Hostující obrana byla i nadále ve velkých nedbalkách a domácí to za necelou minutu opět nemilosrdně trestali. Jan Cienciala byl dostatečně důrazný na letňanském brankovišti a dotlačil puk počtvrté do branky. Za další minutu se podruhé radovali hosté. Nejprve sice nevyužili nájezd 2 na 1, ale pak se puk vrátil před havířovskou branku a Jakub Janča jej doklepl za brankovou čáru. A to ještě do přestávky mohli Letci snížit, ale Kyclta a chvíli na to Narovce vychytal Štipčák.

Přestřelka z úvodní třetiny měla své pokračování ve 23. minutě, když Vojtěch Pindel vypálil přesně do pravého horního růžku Zeithamlovy branky – 5:1. Těsně před polovinou utkání využil AZ podruhé v zápase přesilovku poté, co si jeden z hráčů Letňan srazil puk rukou do vlastní branky. Poslední z domácích se kotouče dotkl Adam Hilšer, a právě jemu byla branka připsána. Šestý inkasovaný gól byl poslední pro hostujícího brankáře Zeithamla, jehož nahradil Brugioni.

A právě na něm si ve 33. minutě po pěkném průniku vylámal zuby domácí Cienciala. Za 5 minut dostali Letci k dispozici svou první přesilovku a přesně v okamžiku, kdy se potrestaný Uhlíř vracel na led, skórovali. Janiurek vyhrál vhazování a Lukáš Narovec svou střelou zamířil přesně mezi Štipčákovy betony - 6:3.

Závěrečná třetina nabídla mj. dva pěstní souboje a další dva góly AZetu. Nejprve ve 47. minutě sice Revajovu střelu ještě dokázal Brugioni vyrazit, ale na dorážku Adama Hilšera už byl krátký – 7:3. A pak 30 vteřin před koncem, když hráli domácí v poskytnuté výhodě při signalizovaném vyloučení, Michal Janeček uzavřel skóre na 8:3 pro Havířov.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ RESIDOMO Havířov): Mylím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Mrzí mě jen ten vstup do zápasu, který byl špatný, přestože jsme se na to připravovali. Poslední dvě domácí utkání jsme totiž ztratili v první třetině. Dnes jsme po lehkovážném vstupu do zápasu hned ve třetí minutě inkasovali. Naštěstí jsme hned v dalším střídání vyrovnali a od té chvíle jsme už po celé utkání tahali za delší provaz.


Martin Rousek (Letci Letňany): Havířov byl od začátku lepší a důraznější. Sice jsme dali první gól, ale vypadalo to, že to spíše povzbudilo Havířov. Domácí nás zatlačili do pásma a dávali nám góly, hlavně z dorážek, protože byli v předbrankovém prostoru silnější. Proto zaslouženě vyhráli.

Youtube