AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ si připisuje druhou výhru v přípravě, Nové Zámky porazil 5:1

Petr Miklas | 07.08.2018

Havířov sehrál už své třetí přípravné utkání, opět to bylo s celkem ze slovenské nejvyšší soutěže, tentokrát k nám přicestovaly Nové Zámky. Hráči AZetu měli od začátku utkání navrch, ale do vedení šli hosté, kteří vyhráli první třetinu. Od druhé části už dávali góly pouze domácí hráči, kteří třemi brankami otočili zápas. Ve třetí třetině svůj náskok ještě pojistili a dokráčeli k vysoké výhře, na které se dvěma brankami podílel Marek Haas, gól a asistenci přidal Lukáš Bednář a dvěma asistencemi se prezentoval Jakub Matai. Několik hodně dobrých zákroků předvedl Jiří Matoušek, který svůj tým podržel a navrch si připsal asistenci u třetí branky AZetu.

Přípravné zápasy - 3.kolo út 7.8.18:00
AZ Residomo Havířov - HC Mikron Nové Zámky
5:1
(0:1, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Haas (Bednář, Maruna), 28. Haas (Juhász, Matai), 38. Macuh (Luža, Matoušek), 55. Veselý, 59. Bednář (Matai) – 4. Rogoň (Bajtek). Rozhodčí: Trombík, Mikula – Konvička, Hranoš. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 5:1.

AZ Residomo Havířov: Matoušek – Dudek, Luža, Šendera, Matai, Chalupa, Korím, Mrowiec – Seman, Kotala, Veselý – Maruna, Haas, Bednář – Kafka, Pořízek, Juhász – Macuh, Cihlář, Bambula – Chroboček.
HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Hain, Juraško, Ordzovenský, Zaťko, König, Hatala, Novák – Pospíšil, Hruška, Bajtek, Ručkay H., Jurík, Rogoň, Zbořil, Videlka, Fábry, Štrauch, Rzavský, Ručkay J.

Utkání se od začátku hrálo útočně, první dvě velké šance měli domácí Macuh a po něm Veselý, ale Košarišťan se překonat nenechal. Pak se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš, když se z protiútoku prosadil Patrik Rogoň. To bylo na konci 4. minuty.

V 8. minutě měl další velkou šanci AZet, když se Pořízek s Juhászem dostali do přečíslení dvou na jednoho, prvně jmenovaný to vzal na sebe, ale Košarišťana neprostřelil. Ve 12. minutě, hned po ubránění oslabení, se do úniku dostal hostující Jurík, jenže Matoušek dobrým zákrokem brance zabránil a podržel tak svůj tým.

V polovině 17. minuty opět zahrozili domácí hráči, Bambula vybojoval puk, našel Macuha, který mu puk vracel a mladý útočník AZetu jeho nahrávku jen lehce ztečoval na Košarišťana, který měl co dělat, aby zabránil gólu.

Košarišťan zůstal nepřekonán i po velké šanci Maruny ze začátku 19. minuty, kdy ránu domácího forvarda vyrazil nad sebe a měl štěstí, že puk nezapadl do jeho branky. Po dvaceti minutách tak vedly Nové Zámky 0:1.

Druhá třetina patřila jednoznačně domácím hráčům, kteří se po krásné akci Maruny s Bednářem a zakončujícím Markem Haasem mohli už po necelých dvou minutách radovat z vyrovnávacího gólu. Haas našel Bednáře, který mohl střílet, ale ještě puk vrátil zpět Haasovi, kterému stačilo trefit prázdnou branku.

Přesně v čase 28:00 šel AZet do vedení, když Juhász v situaci dvou na brankáře našel hůl Marka Haase, jenž zakončoval do odkryté Košarišťanovy branky. Neuplynula ani minuta, když mohl vyrovnat Pospíšil, ale domácí gólman Matoušek mu v tom svým rychlým přesunutím zabránil.

Na světelné tabuli byl čas 37:37, když přidal třetí gól AZetu Rok Macuh, který mohl nahrávat, ale krásnou bekhendovou střelou pod horní tyč nedal Košarišťanovi šanci zasáhnout. Po čtyřiceti minutách tedy vedl AZet 3:1.

Ve třetí části se hostující hráči ještě pokoušeli něco se zápasem udělat. Ve 44. minutě se dostal před Matouška havířovský rodák Videlka, jenže domácího gólmana nepřekonal. Ve 49. minutě při přesilovce mohli hosté snížit, ale Matoušek lapil i největší šanci, kterou měl Henrich Ručkay.

V 55. minutě přišla pojistka z hole Radka Veselého, jenž vybojoval puk a přesně umístěnou střelou k tyči zvýšil na 4:1. Necelé dvě minuty před koncem poslal Matai do samostatného úniku Lukáše Bednáře, který perfektně provedeným bekhendovým blafákem uzavřel skóre utkání na konečných 5:1.

AZ si tak připsal druhou výhru v přípravě. Další utkání sehraje Havířov v úterý 18.8. na ledě Popradu.

Ohlasy k utkání


Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Dneska jsme se zase o kousek posunuli k tomu, co chceme hrát. Škoda, že se nám zranil Kety (Jakub Kotala), který bude chybět minimálně čtrnáct dní. Jinak jsem s naší hrou spokojen, hráli jsme tak, jak jsme chtěli - aktivně, důrazně a využívali jsme šance. Měli jsme trochu zmatky v obranném pásmu, ale taky je to tím, že hodně trénujeme kondici a teprve příští týden začneme pracovat na součinnosti.


Milan Jančuška (MHC MIKRON Nové Zámky:) Byl to náš první přípravný zápas a bylo vidět, že nám nohy nejdou tak, jak bychom chtěli. To je ale pochopitelné, protože hodně trénujeme a připravujeme se na naši soutěž. Na Havířovu bylo vidět, že už hraje třetí zápas, byl lepší i v součinnosti a proto jsme prohráli. Spokojený jsem jen s výkonem brankáře, který chytil některé vyložené šance.

Fotogalerie k zápasu
Youtube