AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Kadaň nad síly AZetu

Tomáš Vlček | 06.10.2018

11. kolo Chance ligy přivedlo na havířovský led poslední celek soutěže SK Trhači Kadaň. Hosté začali v utkání lépe, v první třetině si vytvořili dvoubrankový náskok, který i přes snahu AZeťáků už udrželi až do konce. Další zápas sehraje AZ v úterý v předehrávce v Č. Budějovicích.

CHANCE LIGA - 11.kolo so 6.10.17:30
AZ Residomo Havířov - SK Kadaň
3:5
(0:2, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 22. Chroboček (Jergl, Matai), 50. Bořuta (Jergl, Gřeš), 55. Pořízek (Jergl, Maruna) – 12. Šťovíček (J. Svoboda, Grebeňuk), 15. Szathmáry (Kůs, Chlouba), 36. Chlouba (Kůs), 41. Klíma (Trefný, Szathmáry), 58. Chlouba (Jánský). Rozhodčí: Fiala V., Kašík – Lukš, Gančarčík. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.130. Střely na branku: 33:17 (11:6, 10:4, 12:7). Zblokované střely: 4:22. Vhazování: 26:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:5.

AZ Residomo Havířov: Bláha (36. Matoušek) – Chroboček, Matai, Staněk, Rutar, Bořuta (A), Mrowiec – R. Veselý, L. Bednář, Jergl – Maruna (C), Haas (A), O. Procházka – Gřeš, Pořízek, Rehuš – Macuh, Cihlář, Bambula.
SK Kadaň: Kuchař – Trefný (C), Szathmáry, Novák, Kadeřávek, Popela, Grebeňuk – Klíma, Kůs (A), Wágner – Chlouba, Šťovíček, J. Svoboda – J. Müller (A), Rindoš, Jánský – Maršoun, Helt, Šulek

Zápas začal přesilovkou Trhačů, ale ti v ní moc nebezpeční nebyli. To domácí si při své početní převaze od 8. minuty nějaké šance vytvořili, ale gól z toho nebyl. Opticky to prvních deset minut vypadalo, že Havířov má mírně navrch, ale pak přišel zlom. Na konci 12. minuty totiž hosté otevřeli s trochou štěstí skóre, když Bláhu překonal bekhendem Martin Šťovíček. Chvíli na to šli domácí do tří a Kadaň dvojnásobnou přesilovku využila. Střelou z první se z mezikruží prosadil Šimon Szathmáry – 0:2. Ve zbytku třetiny byl AZ v křeči, zato hosté mohli přidat ještě další góly, ale skóre se už nezměnilo.

Do druhé třetiny už vstoupili domácí přeci jen lepším výkonem a po necelých dvou minutách za to byli při hře 4 na 4 odměněni snížením. Puk za Kuchaře nasměřoval od modré čáry David Chroboček. Ve 25. minutě mohlo být srovnáno. Jergl nachystal, při situaci 2 na 1, pozici pro Veselého, ale ten netrefil branku. Tlak AZetu se postupně obrousil, a ubylo i jejich šancí. A hosté? Ti vytěžili z minima maximum. Ve 36. minutě Roman Chlouba zakončoval po rychlé akci z pravé strany, Bláha sice zasáhl, ale puk mu proklouzl za záda a hostující útočník jej doklepl do branky - 1:3. Havířovská střídačka na to reagovala změnou gólmana a mezi tři tyče se postavil Matoušek.

Jestli chtěli AZeťáci napravit dojem ve třetí třetině, tak je naopak už po 28 vteřinách zmrazil Lukáš Klíma, který po sólu zvýšil na 4:1 pro Kadaň. Havířovští se ale ještě vzchopili k nápravě výsledku. V 50. minutě se, v poskytnuté výhodě, trefil pod víko Antonín Bořuta – 2:4. A když šest minut před koncem dorazil puk z mezikruží za brankáře Kuchaře Radek Pořízek, bylo na drama zaděláno. Jenže hosté už, i přes velký tlak havířovských, více branek AZetu nedovolili. Naopak sami se díky Romanu Chloubovi trefili do prázdné branky a uzavřeli skóre na 3:5.

Ohlasy k utkání


Jiří Režnar (AZ Residomo Havířov): Každý soupeř co přijede, chce taky vyhrát a utkání začíná za stavu 0:0. My jsme dneska hráče upozorňovali, že Kadaň nemá výsledky, že nepohrává vysoký rozdíly, ale že prohrává maximálně o dva góly, nebo o jednu branku a je to mančaft, který jde nahoru soustředěně. A my, bohužel místo abychom hráli od začátku, tak dostaneme hloupý gól, jdeme do tří hráčů na ledě a dostaneme branku druhou. Když si to vezmeme tak jsme za poslední 4 zápasy kromě Českých Budějovic, dostali 16 gólů, co jsme nedostali za prvních 6 kol. Takže něco je špatně. My jsme si po zápase v kabině řekli, že pokud zase nezačneme hrát to, co jsme hráli ze začátku a hráči si budou myslet, že jsou někde výš, tak bohužel. Doba je taková, že se musíme vrátit k té svojí hře a musíme opět hrát disciplinovaně. My nedáme více než 3 branky za utkání, takže nemůžeme dostat více než dvě, takže opět musíme začít pracovat tvrdě, abychom se dostali tam, kam potřebujeme.


Miroslav Novák (SK Trhači Kadaň): Jsme rádi, že jsme konečně vyhráli. Důležité bylo, že nám vyšel začátek, a to je, myslím základ. První třetina a takový důležitý moment byl, že vždy, když jsme dostali gól na snížení o jednu branku, tak jsme na to dokázali odpovědět gólem. Závěr utkání, byl hektický, nervózní, ale na druhou stranu se nedivím, protože kluci měli blízko ke třem bodům, na které takovou dobu čekají. A jsem rád, že to zvládli.

Fotogalerie k zápasu
Youtube