AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Ve vyrovnaném zápase AZ podlehl Kladnu

David Motloch | 10.10.2018

Ve 12. kole mělo Kladno na domácím ledě proti Havířovu platit za jasného favorita. Nakonec se však jednalo o vyrovnané utkání, ve kterém AZ dlouho sahal po bodech. Zlepšený výkon potvrdily trefy havířovských odchovanců - Maruny s Bednářem. Na obě trefy našich hokejistů však zkušené mužstvo Rytířů našlo odpověď a nakonec dokráčelo k těsnému vítězství v poměru 3:2. AZ teď čeká víkendová pauza, po které ho další utkání čeká v pondělí na domácím ledě proti Ústí nad Labem.

CHANCE LIGA - 12.kolo st 10.10.18:00
Rytíř Kladno - AZ Residomo Havířov
3:2
(2:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Vampola (J. Říha, Nash), 20. Vampola (J. Strnad, P. Hořava), 48. Hajný (T. Kaut) – 2. Maruna (Haas), 42. L. Bednář (Maruna, Hass). Rozhodčí: Souček, Jechoutek – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 2028. Střely na branku: 30:20. Blokované střely: 8:7. Vhazování: 36:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Rytíř Kladno: Cikánek – Nash, Zelingr, P. Hořava, J. Říha, Kehar, Zajíc – J. Strnad, Vampola, Kubík – Redlich, T. Kaut, Kružík – Vildumetz, Zikmund, Hajný – Bláha, Filip, Jelínek – Svedlund.
AZ Residomo Havířov: Bláha – Matai, Zdeněk, Bořuta, Chroboček, Rutar, Mrowiec, Macuh – Gřeš, Pořízek, Bambula – R. Veselý, Mastič, Rehuš – Maruna, Haas, L. Bednář – Pawliczek, O. Procházka.

Havířovští hokejisté byli zjevně ještě rozježdění z duelu, který odehráli o den dříve v Českých Budějovicích, a tak vletěli do zápasu v pořádném tempu. AZet zamkl Rytíře na delší dobu v obranném pásmu, když hrál Matyáš Zelingr bez hole, a Jan Maruna využil přihrávku Marka Haase chladnokrevně –  0:1. Kladno se po obdržené brance ale dostalo také do hry a hodně vidět byl nešťastník předchozího momentu Zelingr, který dvakrát nepříjemně pálil. Domácí fanoušci si zakřičeli „gól!“ až necelé čtyři minuty před sirénou při přesilovce! Jiří Říha našel krásným křižným pasem Petra Vampolu a zkušený centr už dometl puk do odkryté klece –  1:1. Krásné sportovní gesto pak předvedl domácí Tomáš Vildumetz, který opravil výrok rozhodčích a odvolal trest pro hostujícího Jakuba Mataie. Rytíři se ale prosadili i tak a uzmuli si vedení pro sebe! Jakub Strnad vystartoval do přečíslení a přihrál na druhý kruh na druhou trefu Petru Vampolovi –  2:1.

V prostředním dějství už se domácí hokejisté poněkud uklidnili a nad soupeřem si drželi převahu. Ani přes veliký nátlak se ale ne a ne prosadit. Ve velikých šancích selhali Tomášové Kaut s Vildumetzem a neujala se ani střela Adama Kubíka. Jelikož kýžený úspěch nepřinesla ani dlouhá početní výhoda pěti proti třem, odcházelo se do kabin za stejného stavu jako po první části.

Ze třetí části uběhlo jen něco přes minutu a pro domácí přišel veliký šok. Lukáš Bednář nahodil puk z rohu na bránu a kotouč se nešťastně odrazil za záda Lukáše Cikánka –  2:2. Kladno ale odpovědělo z podobně nenápadné akce! Jakub Hajný dostal puk na levý mantinel a střelou na lapačku zaskočil hostujícího gólmana –  3:2. Závěr zápasu pak okořenili Josef Zajíc s Markem Haasem, kteří se do sebe pustili a dokonce zahodili rukavice. Rozhodčí jim ale víc než pár ran pěstí rozdat nedovolili. Hosté ale byli na konci nedisciplinovaní, a tak se ani nedostali ke hře bez brankáře.

Ohlasy k utkání


Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Nehráli jsme moc dobře. Soupeř hrál aktivně a my s tím měli problémy. Těžko se to hodnotí, bylo to spíš ubojované vítězství. Ta pauza na nás byla trošku znát, zatímco na soupeři vůbec nebylo znát, že hrál včera. Zápas tedy vypadal tak, jak všichni mohli vidět. Jsem rád, že jsme vyhráli. Bylo to ubojované a měli jsme trošku kliku.


Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Je škoda, že jsme neurvali bod. Po včerejším zápase v Budějovicích jsme hráli slušně první třetinu, ale udělali jsme dvě chyby a soupeř nás potrestal. Soupeř má dvě stoprocentní gólovky a obě dá. My jsme v takových situacích jaloví. To je rozdíl mezi soupeři. Kladno je samozřejmě kvalitní tým jako Budějovice. My dnes měli strach po včerejším zápase, protože jsme se snažili hrát aktivně po celém hřišti. Měli jsme strach, že mladí hráči celý zápas nevydrží. Máme čtyři juniory v obraně a v útoku dokonce patnáctiletého hráče. Nakonec ale bylo i dnešní utkání v tempu. Je to blbé, prohráli jsme ze sedmi zápasů šest, ale klobouk dolů před mladými kluky. Je to ale škoda, bodík jsme si zasloužili.

Youtube