AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Jestřábi si odnesli z Havířova tři body

Tomáš Vlček | 19.11.2018

25. kolo Chance ligy svedlo na ledě Gascontrol Arény AZ a Prostějov. Utkání nabídlo oboustranně velké množství brankových šancí a hned v první třetině i čtyři góly. Vyrovnané skóre 2:2 pak vydrželo až skoro do samotného závěru. Až pět minut před vypršením šedesáté minuty, když už se pomalu schylovalo k prodloužení, přidali hosté šťastný třetí gól a odvezli si z Havířova všechny body. Další zápas čeká na hokejisty AZetu už ve středu na ledě Kadaně.

CHANCE LIGA - 25.kolo po 19.11.18:00
AZ Residomo Havířov - LHK Jestřábi Prostějov
2:3
(2:2, 0:0, 0:1)

Branky: 3. Procházka (Macuh, Cihlář), 16. Maruna (Haas) – 6. Venkrbec (Dvořáček, Kolář), 12. Račuk (Žálčík, Zdráhal), 56. Venkrbec (Dvořáček, Zdráhal). Rozhodčí: Doležal, Cabák – Poruba, Rožánek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 1.193. Střely na branku: 26:26 (10:10, 7:6, 8:10). Blokované střely: 5:17. Vhazování: 31:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

AZ Residomo Havířov: Bláha – Matai, Chroboček, Mrowiec, Bořuta, Dudek, Rutar – Rehuš, F. Seman, R. Veselý – L. Bednář, Haas, Maruna (C) – Kotala, Pořízek, Gřeš – O. Procházka, Macuh, Cihlář.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Rašner, Mikliš, Havlík, D. Kolář, J. Zdráhal, Bažant – Karpov, Divíšek, Nouza – Starý, Račuk, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Matýs, Prokeš, Krejčiřík.

Do utkání Havířov vlétl ve velkém stylu. Po 40 odehraných sekundách musel Neužil vytáhnout fantastický zákrok proti Veselému, následně i proti Pořízkovi a Kotalovi. Ve 3. minutě se už domácí radovali. Ondřej Procházka se dostal k odraženému puku a poslal jej za Neužila – 1:0.

Havířovu i přes dobrý začátek radost z vedení nevydržela dlouho. V 6. minutě už Matouš Maxmilián Venkrbec dostal puk za záda brankáře Bláhy po přihrávce Davida Dvořáčka přesně na hůl – 1:1.

Na vyrovnávací branku Prostějova reagoval Havířov slušnou přesilovkou, které ovšem chybělo přesnější zakončení.

Ve 12. minutě dostal skvělou přihrávku mezi rozhozené střídající obránce Marek Račuk, ujel a prudkým zakončením překonal Bláhu – 1:2. Hosté tak využili naplno svou další poskytnutou šanci.

Domácí ale dokázali ještě v úvodní třetině srovnat. V 16. minutě dostal přihrávku z poza branky Jan Maruna, propálil Neužila a rozjásal domácí tribuny – 2:2. V závěru třetiny ještě ujel domácí obraně Dvořáček, ale Bláha jeho únik dokázal vychytat. Do konce třetiny to na ledě ještě pořádně jiskřilo, ale stav se už nezměnil.

Druhou třetinu začali lépe hosté. Račuk našel přihrávkou v situaci 2 na 1 Krejčíka, který zamířil těsně nad branku. Hosté byli v utkání hodně nebezpeční z brejkových situací, v jedné z nich vychytal rychlého Račuka brankář Bláha mrštnou lapačkou.

Ve 28. minutě výrazněji zahrozil domácí AZet. Marek Haas se dostal k dorážce na brankovišti, jenže Neužil Prostějov skvěle zachránil. Havířov následně sice nevyužil početní výhodu, ale těsně po skončení přesilovky zamířil jen těsně nad horní tyčku tvrdou bombou Chroboček.

Havířov pokračoval v útočném snažení i těsně za půlkou zápasu. Další dobrou šanci nevyužil Maruna, který zakončoval 4 metry před brankářem Neužilem. Ve 35. minutě byl za obranou opět schovaný Račuk a opět si museli domácí hokejisté dávat velký pozor.

O chvíli později trefil Rehuš boční síťku prostějovské branky. Ve 39. minutě zachránil Bláha domácí před velkou šancí hostů a do šaten se tak šlo za stavu 2:2.

Začátek třetí třetiny přinesl větší útočnou aktivitu ze strany Havířova. Ve 42. minutě ale zahrozili hosté. Po střele Račuka dorážek Žalčík, před prázdnou brankou se mu ale puk zamotal do hokejky a skončil mimo. Následnou střelu Matyse z další šance Prostějova musel Bláha vyrazit obtížným zákrokem.

Hosté byli i nadále ve třetí třetině hodně nebezpeční, po jedné z jejich šancí vyklouzal Bláha až mimo branku. Po střele Starého Bláha zakročil ve stylu alá Hašek.

V dalším okamžicích třetiny to byl zase Havířov, který byl hodně nebezpečný. Dvě brejkové šance, ale v obou případech si s nimi Neužil dokázal poradit, i když to nebylo vždy jeho přičiněním. V jedné z nich totiž už ležel na ledě, ale Macuh trefil tyčku!

Havířov zatápěl Neužilovi i nadále, ale puk svištěly jen kolem branky Prostějova. V další šanci se následně objevil Seman, ale své sólo nezakončil úspěšně. Hosté si tak museli v 52. minutě vzít oddechový čas.

V 56. minutě hosté z nenápadné akce udeřili. Matouš Maxmilián Venkrbec nahodil puk na branku a domácí obránci si jej sami srazili za Bláhu – 2:3.

Dvě minuty před koncem třetí třetiny dostal Havířov výhodu přesilové hry. Domácí odvolali Bláhu a necelou minutu před koncem třetí části byli v početní výhodě o dva muže. Prostějov už ale situaci ustál a z Havířova si odvezl tři body.

Ohlasy k utkání


Patrik Rimmel (AZ Residomo Havířov): Zápas nabídl hodně šancí, zejména na straně hostů bylo snad šest nájezdů. Tolik by se nemělo objevit v několika zápasech, natož v jednom. My jsme také nějaké šance měli, ale neproměnili jsme je a proto soupeř vyhrál. Hosté byli přímočařejší, nám chybělo naše obvyklé bruslení a z toho vyplynuly ty šance. Zápas rozhodl z našeho pohledu nešťastný gól, ale takový je hokej.


Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Utkání se muselo líbit, Havířov hraje doma dlouhodobě dobře. V zápase převyšovaly útoky nad obranami, což dost typické pro současný český hokej. My jsme do utkání nevstoupili dobře, soupeř byl aktivnější. Naopak nám patřila druhá třetina. Ve třetí třetině jsme měli určitý výpadek, kdy nás podržel brankář při nájezdech domácích hráčů. Nakonec se nám zápas podařilo rozhodnout šťastnou brankou. Za výhru jsme určitě rádi.

Fotogalerie k zápasu
Youtube