AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ si doma otevřel střelnici, porazil Slovan 9:1

Tomáš Vlček | 09.01.2019

Hokejisté Havířova přehrávali Slovan z Ústí nad Labem od první minuty. V každé třetině dali svému sokovi po třech gólech a suverénně si došli k tříbodovému zisku. Pod výhru se hattrickem podepsal Lukáš Bednář, kapitán Jan Maruna si připsal 5 bodů za gól a čtyři asistence. Další utkání sehrají naši hokejisté v sobotu 12.1. na ledě Třebíče.

CHANCE LIGA - 44.kolo st 9.1.18:00
AZ Residomo Havířov - HC Slovan Ústí nad Labem
9:1
(3:1, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. L. Bednář (Maruna, Rašner), 8. Maruna (Pořízek), 13. L. Bednář (Maruna, Haas), 26. Chroboček (R. Veselý, Matai), 35. L. Bednář (Maruna, Matai), 37. Bořuta (Maruna, Bednář), 46. Kotala (Mrowiec), 49. Pořízek (Gřeš, Kotala), 49. Bambula (Cihlář, O. Procházka) – 8. Šťovíček (D. Merta, Davídek). Rozhodčí: Ondráček, Obadal – Bartek, Bubela. Vyloučení: 3:4, navíc Pořízek (HAV) 5 min+ do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.049. Střely na branku: 46:14 (22:4, 15:5, 9:5). Zblokované střely: 6:6. Vhazování: 29:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 9:1.

AZ Residomo Havířov: Bláha – Matai, Chroboček, Bořuta, Dudek, Rašner, Kachyňa, Mrowiec – Rehuš, F. Seman, R. Veselý – L. Bednář, Maruna, Haas – Kotala, Pořízek, Gřeš – O. Procházka, Cihlář, Bambula.
HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (od 40. Groh) – Blaha, Buchtela, Weinhold, Březák, Hes, Zukal, Mert – Melka, Roubík, Chrpa – Davídek, Šťovíček, D. Merta – Planý, Tůma, Gottfreid.

AZ po úspěšném dvouzápasovém tripu nastoupil sebevědomě a už v 4. minutě šel do vedení. Bořuta a Veselý ve svých šancích ještě nemířili přesně, ale pak dostal Lukáš Bednář přesnou přihrávku do úniku a sám před Stezkou střelou mezi betony otevřel skóre – 1:0. Pak dostali hosté možnost hrát přesilovku, ale v jejím závěru se havířovští dostali do přečíslení 3 na 1 a Jan Maruna bombou nad levé Stezkovo rameno zvýšil na 2:0. Hosté ale vzápětí odpověděli snížením. Martin Šťovíček schoval svou střelu z levého kruhu za obránce a puk skončil u levé tyče Bláhovy branky – 2:1.

Havířovské to vůbec nerozhodilo a ve 13. minutě měli dvoubrankový náskok zpět. Lukáš Bednář si našel na brankovišti volně ležící puk a nad bezmocným Stezkou jej poslal pod horní tyčku – 3:1. Ofenzívní podívaná pokračovala dále. Seman se v oslabení dostal až před Stezku, ale tentokrát ústecký brankář svůj tým podržel. Na druhé straně se v pokračující přesilovce dostal před Bláhu Šťovíček, ale i havířovský gólman výborným zákrokem situaci zachránil. Poslední velkou šanci třetiny měl na své holi domácí Bambula, ale puk skončil ve Stezkově lapačce, a tak skóre zůstalo 3:1.

Druhá třetina začala trochu ospale. Pak šel ale na trestnou lavici ve 26. minutě hostující Planý, ale za 13 vteřin se vrátil do hry. Domácí totiž, díky bombě Davida Chrobočka početní výhodu využili a vedli 4:1. To hosté vzápětí svou přesilovku nezužitkovali, stejně tak jako havířovští. Ti si ale alespoň vytvářeli řadu šancí. Stezka však vychytal Semana a pak i Veselého s Procházkou.

Skóre se tak měnilo až ve 35. minutě Lukáš Bednář dostal přihrávku z poza branky do ideální střelecké pozice a rychlou střelou nad vyrážečku zkompletoval hattrick – 5:1. Za dvě minuty to bylo už 6:1. AZ totiž využil podruhé v zápase přesilovku, když si obránce Antonín Bořuta najel před branku a rychlou střelou do pravé šibenice opět rozjásal domácí fanoušky. Závěr třetiny se nesl ve viditelné pohodě domácích a křeči hostů.

Do třetí třetiny Slovan vyměnil gólmana Stezku za Dominika Groha, ale ten ve 46. minutě doslova namazal svou rozehrávku na hůl Jakuba Kotaly a havířovský útočník v pádu posla puk do opuštěné klece – 7:1. Hosté začali působit zcela odevzdaným dojmem a ve 49. minutě dostali hned dva góly. Nejprve Gřeš obkroužil branku a poslal puk před ní na připraveného Radka Pořízka, jenž trefil pravý horní růžek Grohovy branky. A za necelou půlminutku překonal Groha i domácí junior Jan Bambula – 9:1.

AZ pak zbrzdilo vyloučení Pořízka na 5 minut + do konce utkání, ale hosté tuto početní výhodu nijak nevyužili. Pomyslnou desítku mohl zařídit Matai, ale sám před Grohem neuspěl. A protože Kachyňova střela v poslední minutě jen těsně minula ústeckou branku, vyhrál AZ vysoko 9:1.

Ohlasy k utkání


Patrik Rimmel (AZ Residomo Havířov): Měli jsme dobrý vstup do zápasu, rychle jsme dali vedoucí gól a i když hosté snížili, pokračovali jsme v dobrém výkonu a přidávali jsme další branky. Nakonec z toho je vysoká výhra, která nám zvedne sebevědomí, ale do dalších zápasů zase musíme jít maximálně soustředěně, jen tak můžeme opět uspět.


Radek Štěpánek (HC Slovan Ústí nad Labem): Poslední zápasy nám vyšly, ale dnes jsme byli bez některých hráčů a tak hrálo všechno co máme. Domácí byli dneska ve všech ohledech lepším týmem a jejich výhra je naprosto zasloužená. Nám nezbývá, než se dát dohromady a s tím co bude k dispozici bojovat dál. 

Fotogalerie k zápasu
Youtube