AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ v Kadani stoprocentně splnil roli favorita a má tři body

Petr Miklas | 04.01.2019

Hokejisté Havířova domácí Trhače od začátku utkání přehrávali a už v 8. minutě šli do vedení, když Rehuš využil přesilovku. Ve druhé třetině využil další přesilovku Veselý a v polovině utkání zvyšoval Maruna na 0:3. Ve třetí části přidali další góly AZetu Haas a Gřeš, čímž stanovili konečné skóre zápasu. Ondřej Bláha vychytal svou třetí nulu v sezóně, k čemuž mu stačilo jen 13 úspěšných zásahů. Už zítra od 16 hodin budou naši borci bojovat o další body v Kladně.

CHANCE LIGA - 41.kolo pá 4.1.18:00
SK Kadaň - AZ Residomo Havířov
0:5
(0:1, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Rehuš (F. Seman, Chroboček), 27. R. Veselý (Matai, Chroboček), 32. Maruna (R. Veselý, Haas), 53. Haas (L. Bednář, Bořuta), 55. Gřeš (Kotala). Rozhodčí: Luczków, Vokřál – Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:6, navíc Foltýn (KAD) trest ve hře za hrubost a Procházka (AZ) 5 minut + do konce utkání za hrubost. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 187. Střely na branku: 13:47 (4:15, 4:17, 5:15). Zblokované střely: 6:4. Vhazování: 22:27. Průběh utkání: 0:5.

SK Kadaň: Kuchař – Šefl, Eliáš, Klejna, Hajič, Foltýn, Popela – J. Svoboda, Kůs, Maršoun – Šulek, Klíma, Wágner – Vašíček, Rindoš, Homer – Tupý.
AZ Residomo Havířov: Bláha – Chroboček, Matai, Mrowiec, Bořuta, Dudek, Rašner, Kachyňa – O. Procházka, F. Seman, Rehuš – Haas, Maruna, R. Veselý – Gřeš, Pořízek, Kotala – Macuh, Cihlář, L. Bednář.

Kadaň do zápasu nastoupila v obměněné sestavě, což bylo vidět i prvních deset minut na ledě. Kadaň ihned ve třetí minutě hrála v oslabení, které dokázala úspěšně obránit. Jenže o další tři minuty později se vyloučení na domácí straně opakovalo, a hosté převahu jednoho hráče v poli využili. Filip Seman našel u levé tyče volného Branislava Rehuše, který mířil do levého růžku klece.  O pár chvil později měla výhodu jednoho hráče v poli i Kadaň. V přesilové hře se do největší šance dostal Kevin Klíma, ale Ondřej Bláha se překonat nenechal. Do konce první třetiny bylo k vidění po jedné přesilovce na obou stranách, v těch se nic vážnějšího nestalo a stav 0:1 platil i po první siréně.

Převaha hostů z Havířova pokračovala i ve druhé třetině. V čase 24:35 byl vyloučen domácí Kůs a hosté tak měli k dispozici přesilovou hru. Přesně s koncem přesilové hry padl druhý gól, když si Radek Veselý vybruslil s pukem od mantinelu do kruhu a ukázal všem rychlou milimetrovou střelu, na kterou Ondřej Kuchař neměl žádnou šanci. O pět minut později bylo pro Trhače ještě hůře. Havířov se dostal do protiútoku, který se střele Jana Maruny skončil gólem. Následovalo přečíslení Trhačů, do kterého se dostala dvojice Rindoš, Vašíček, ale ani jeden nedokázal brankáře Bláhu překonat.

Ve třetí třetině pokračovali hosté ve stejném tempu, jako ve třetinách předchozích. Prvních deset minut se ukazovali brankáři na obou stranách, ale daleko více práce měl domácí Ondřej Kuchař. Těsně po polovině třetí třetiny byla k vidění bitka, ve které Michael Foltýn poslal k zemi Ondřeje Procházku, který po sobě zanechal krvavou kaluž a musel být ošetřen. Jakoby tento incident hosty povzbudil. Po minutě totiž vstřelili zásluhou Marka Haase čtvrtou branku a o stopadesát vteřin později pátou. Tomáš Gřeš se nejlépe zorientoval v chumlu a překonal bezmocného Kuchaře. Utkání se poté dohrávalo jen z povinnosti, ale i tak se Trhači dostali půl minutu před závěrečnou sirénu do šance, která skončila na výstroji Ondřeje Bláhy.

Hráči AZetu tak první utkání v novém roce suverénně vyhráli a zítra je čeká boj o další body na ledě kladenských Rytířů. Na jejich webu se můžete dočíst, že za Kladno zítra nastoupí Petr Vampola, hrát budou i obránci David Šesták a Ladislav Romančík z Litvínova. Spekuluje se dokonce o tom, že by se konečně zapojil i Jaromír Jágr. Naši borci to nebudou mít lehké, ale určitě udělají všechno proto, aby nějaký ten bod z Kladna přivezli.

Autor původní reportáže: Stanislav Jiskra, www.skkadan.cz

Ohlasy k utkání


Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): Byl to určitě těžký zápas vzhledem k situacím, které se tu odehrály. Bylo staženo asi šest hráčů z Chomutova plus gólmani, ale dál bych to nerozebíral. Hráli jsme tudíž pouze na tři pětky a Havířov přijel se zkušenými a silovějšími hráči, kteří mají dobrý pohyb. Bohužel jsme si nechali dát zase první branku. Momentálně jsme v takové dece, že jakmile začneme prohrávat, tak ten duel už nejsme schopní otočit. Škoda je některých šancí, které se nám nepodařilo proměnit. Potřebujeme teď něco, co by nás nakoplo, jinak se prostě nechytneme. Ale musíme na porážku s Havířovem zapomenout a zítra vlítnout na Ústí nad Labem.


Patrik Rimmel (AZ RESIDOMO Havířov): Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme tlak a také dost šancí. Podařilo se nám sice vsítit jednu branku, ale od desáté do dvacáté minuty jsme hráli to, co jsme úplně neměli. Po třetině jsme si něco v kabině řekli a od druhé dvacetiminutovky už to vypadalo tak, jak to vypadat mělo. Měli jsme sice daleko více šancí, avšak nepodařilo se nám je proměnit. Samozřejmě jsme jinak rádi za tři body proti Kadani a den nato nás čeká další souboj, na který se musíme svědomitě připravit.

Youtube