AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorost pokračuje ve vítězné jízdě

Tomáš Vlček | 06.10.2018

AZeťáčtí dorostenci přivítali v 7. kole své ELIOD extraligy olomoucké Kohouty. I přes trochu pomalejší rozjezd měli utkání po celou dobu pod kontrolou a vyhráli s přehledem 4:1. S trochou štěstí vyhráli i nadstavbu, a berou tak ze zápasu maximální počet čtyř bodů. Další zápas sehrají ve čtvrtek doma proti Třinci.

ELIOD Extraliga dorostu - 7.kolo so 6.10.13:30
AZ Residomo Havířov - HC Olomouc
4:1
(1:0, 3:0, 0:1 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Becher (Pavlačka, Bílek), 28. Horváth (Bárta), 33. Moškoř (Pavlačka), 39. Becher (Bílek, Moškoř), 63. Szturc (Moškoř, Nowak) – 57. Ruda (Václavský). Rozhodčí: Kovařčík – Dohnal, Bartek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 106. Střely na branku: 49:12 (13:4, 20:2, 14:5, 2:1). Průběh utkání: 4:0, 4:1.

AZ Residomo Havířov: Nowak – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek – Mikula, Pavlačka, Kusak P., Moškoř, Spurný, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Kusak M., Szturc, Bárta, Horváth
HC Olomouc: Hořejší (41. Běhal) – Nesvadba, Drábek, Lambert, Přecechtěl, Pekr, Holcman, Sedláček, Přidal – Havel, Václavský, Zembol, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný, Ruda

Domácí dorostenci se hned od úvodu zápasu dostávali do velkého tlaku, z čehož také velice rychle těžili branky. Už ve 2. minutě byli Olomoučtí nuceni faulovat, což je nakonec stálo branku. V závěru přesilovky totiž přesně pálil Ondřej Becher, který našel místečko nad vyrážečkou Hořejšího. V 19. minutě měl pak na hokejce druhý gól domácích Bárta, jenže v samostatném úniku na olomouckého brankáře nevyzrál. 

Tlak domácích ale pokračoval i po přestávce. Ve 26. minutě to pěkně zkoušel Moškoř, ale skóre zápasu nakonec zůstalo stejné. Měnit se ale muselo už o chvíli později, když se ve 28. minutě trefil Kevin Horváth. Ten dostal šanci ke střele na pravém kruhu a nemýlil se. V téže minutě sice Havířov viděl od sudího dvouminutový trest, ale Olomoučtí dorostenci se v přesilovce na nic nezmohli. Naopak po přelomu poloviny utkání udeřili domácí potřetí. Ve 33. minutě AZ ujel do přečíslení dva na jednoho a pálící Jan Moškoř umístil kotouč přesně nad beton Hořejšího. 

Tím ale gólová estráda domácích ve druhé třetině ještě neskončila. V 38. minutě sice bomba z kruhu od Kubíčka ještě k brance nevedla, ale ani ne o minutu později si to domácí vynahradili přesilovkovou trefou z hole Ondřeje Bechera. To už bylo na brankáře Hořejšího příliš, a tak po čtvrté inkasované brance opustil brankoviště a přenechal jej Běhalovi.

Ve třetí třetině měl AZ k dispozici luxusní náskok o čtyři branky, který mu dodal na hokejky potřebný klid. V 50. minutě hráli domácí dokonce dvojnásobnou přesilovku 5 na 3, ale z této herní situace nakonec gól nepadl. Mrzet to muselo především havířovského Pavlačku, jenž měl na holi dvě tutovky. V tomto případě platilo pravidlo - nedáš, dostaneš. Stanislav Ruda se těsně po přesilovce prohnal pásmem a přesnou ranou snižoval na 1:4. To ale domácím vrásky na čele nepřidělalo, protože zápas nakonec vklidu dohráli. 

Ve hře byl pak po 60 minutách klasicky i bonusový bod. Ale ani ten si nenechali Havířovští ukrást. V 63. minutě nabral rychlost Gabriel Szturc, a poté co ujel hostující obraně, se mu podařilo provést parádní blafák. Povedenou kličkou tak nakonec zakončil úspěšný zápas pro AZ.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Od začátku sezony se potýkáme se  špatnými vstupy do zápasu a ani dnes to nebylo jiné a jsme rádi, že jsme vyhráli první třetinu 1:0. Ve druhé třetině byl náš výkon mnohem lepší a tam jsme si také vybudovali ten rozhodující náskok. Ve třetí třetině se zápas v mých očích už spíše dohrával, ustoupili jsme z naší aktivní hry. Na začátku nadstavby jsme udělali obrovskou chybu a jen díky gólmanovi jsme neztratili ten bod navíc. Jsme rádi za zisk čtyř bodů, ale my trenéři bychom chtěli, aby mužstvo hrálo dobře pocelých šedesát minut, ne jen část zápasu. 


Richard Brančík (HC Olomouc): Věděli jsme, že Havířov je v tabulce nahoře, a že předvádí dobrý hokej. Chtěli jsme se prezentovat dobrou hrou s důrazem na obranu. Ale bohužel dneska nás opět, jako v jiných utkáních, srážela vyloučení, z nichž jsme dostali už ten první gól. Bylo poznat, že někteří naši hráči, od nichž očekáváme trošku víc, tak jim to dneska nešlo. Domácí předvedli dobrý výkon a zaslouženě vyhráli.

Youtube