AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři po těsné prohře s Přerovem berou bod z nádstavby

Jan Kudělka | 07.12.2018

Havířovští junioři dnes odehráli další ze zápasu o celkové umístění. Na svém ledě přivítali Zubry z Přerova. Zápas s tímto celkem přinesl spoustu pěkných hokejových akci na obou stranách. Na konci se však po těsném vítězství 4:3 nakonec radovali hosté. V nadstavbě však byli šťastnějším týmem domácí a berou tak alespoň jeden dodatkový bod. Další utkání sehraje AZ už v sobotu doma proti Zlínu.

DHL Extraliga juniorů - 23.kolo pá 7.12.18:00
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
3:4
(0:1, 3:2, 0:1 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Zdeněk (Juhász, Pindel), 21. Kylnar (Dufek, Adámek), 36. Janeček (Pavlačka), 62. Zdeněk (Kylnar) – 20. Paťava (Kopeček, Pěcha), 29. Tischer (Ryšavý, Zmeškal), 35. Paťava, 46. Zmeškal (Kopeček, Már). Rozhodčí: Šutara – Poruba, Bartoň. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 39:34 (13:12, 13:12, 12:9, 1:1). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

AZ Residomo Havířov: Matoušek – Zdeněk "C", Uhlíř, Pavelek, Koubek, Ševěček, Thiel – Béreš, Pindel "A", Pavlačka, Juhász, Adámek, Szturc, Bochnak, Kylnar, Tomeček, Revaj, Janeček, Dufek K.
HC ZUBR Přerov: Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Gréč, Moučka, Már – Dobša, Ryšavý, Hradil "A", Borot "C", Krátký, Paťava, Zmeškal, Šimanský, Tarnoczy, Navrátil, Pěcha

Domácí vstoupili do zápasu lépe než soupeř, ale po třech minutách dovolili Zubrům si zahrát po faulu Béreše přesilovku 5 na 4. Domácí hráči i Matoušek v havířovské brance tento nátlak ustáli a na tabuli tak svítilo stále skóre 0:0. V průběhu 1. třetiny, však byli domácí hokejisté neukáznění. Ševečkovo vyloučení se podařilo mladým havířovským borcům ubránit. Další vyloučení v poslední minutě první třetiny však již hosté ztrestali a Daniel Paťava vstřelil 15 vteřin před koncem 1. třetiny první přerovskou branku. Přerované tak šli do šaten po prvních 20 minutách hry s jednogólovým náskokem.

Druhá třetina nabídla pěkný hokej ze stran obou celků a diváci, kteří se na tento zápas dorazili podívat, mohli vidět hned několik branek. Pouhých 32 vteřin po zahájení druhé třetiny se dokázal prosadit obránce David Zdeněk a rozjásal tak domácí střídačku a fanoušky. Neuběhlo ani 12 sekund od prvního gólu domácích a puk se opět třepotal po střele Jakuba Kylnara v přerovské svatyni. Domácí tak během jedné minuty dokázali otočit průběh zápasu na svou stranu. Vedení jim však vydrželo jen do 29. minuty, kdy se prosadil Robin Tischer, a srovnal tak skóre zápasu. Ve 35. minutě si vzali hosté vedení zpět. Daniel Paťava ujel domácí obraně a poslal hosty do vedení 3:2. Domácí však nezaspali a o minutu později srovnal na 3:3 Michal Janeček. Do konce druhé třetiny se poté nedokázalo prosadit ani jedno družstvo a do třetí třetiny tak hráči vstupovali za remízového stavu 3:3.

Ve třetí třetině se podařilo vstřelit branku jen týmu Přerova, když se ve 46. minutě v chumlu před brankou nejlépe dokázal zorientovat Lukáš Zmeškal a hosté tak vedli 3:4. Na tento gól už domácí odpovědět nedokázali a hosté tak v základní hrací době vyhráli těsně jen o jeden gól 3:4.

V nádstavbě ale domácí nezaváhali a po přečíslení, a pěkné nahrávce Jakuba Kylnara, se dokázal prosadit podruhé v tomto zápase kapitán David Zdeněk a zajistil tak havířovským juniorům 1 dodatkový bod. 

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Residomo Havířov): V sestavě nám chybí 3 klíčoví hráči, což je vlastně celá první lajna, která nás dokázala pozvednout z té herní krize, což v těch zápasech bylo znát. Dnes ale musím pochválit celý tým za bojovný a nadšený výkon, kde bylo vidět srdíčko. Věřím, že se to štěstíčko zítra přikloní k nám a že pokud podáme takový výkon jako dnes, tak že nějaké body a nějaké to vítězství už utrhneme.

Youtube