AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři potvrdili roli favorita a poráží H.Brod 4:1

Petr Miklas | 01.02.2019

Páteční podvečer patřil v Gascontrol Aréně souboji juniorů AZetu a H. Brodu. Havířovští hokejisté si jako favorit už v první třetině vybudovali náskok, který nakonec dovedli až ke konečné výhře 4:1, přičemž lví podíl na ní mají autor hattricku Dominik Pawliczek a čtyřbodový Jan Bambula. Hosté naopak udeřili v nadstavbě a odváží si tak z Havířova jeden bod. Další zápas sehraje AZ už v sobotu proti Hradci Králové.

DHL Extraliga juniorů - 37.kolo pá 1.2.18:00
AZ Residomo Havířov - HC Rebel Havlíčkův Brod
4:1
(2:0, 1:1 , 1:0 - N 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Bambula (Bambula, Grygar), 17. Pawliczek (Bambula, Uhlíř), 38. Pawliczek (Bambula, Tomeček), 50. Pawliczek (Bambula, Ševěček) – 36. Holenda (Kudrna, Vacík), 65. Pokorný (Fiala, Dudycha)Rozhodčí: Šutara – Bartek, Carbol. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 43:39 (16:10, 10:13, 13:7, 4:9). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

AZ Residomo Havířov: Matoušek – Zdeněk, Uhlíř, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Béreš, Pindel, Bambula, Juhász, Pawliczek, Mastič, Kylnar, Bochnak E., Tomeček, Dufek
HC Rebel Havlíčkův Brod: Král – Dvořák, Vacík D., Horák, Najman, Kerber, Dudycha – Vaňous, Petržilka, Vacík P., Kudrna, Tecl, Fiala, Holenda, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Švec, Pártl

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu, trochu více ze hry měli domácí hráči, ale šance dlouho nebyly k vidění. To ani při dvou přesilovkách AZetu. V 7. minutě mohl zčista jasna udeřit Havlíčkův Brod, když Tacl nahrál zpoza branky Ševcovi, ale ten ani nadvakrát nepřekonal Matouška.

Půl minuty poté měl na druhé straně obrovskou šanci Pawliczek, ale místo do odkryté branky mířil do Krále. V polovině 11. minuty už AZ vedl, když se krásnou akcí prezentoval Jan Bambula, který projel celým hřištěm, obkroužil branku a zavěsil. V 16. minutě se při oslabení dostal do brejku domácí Mastič, ale Král jeho střelu vyrazil.

V polovině 17. minuty přišla druhá branka AZetu poté, co Bambula nahrál na pravý kruh, kde stál Dominik Pawliczek, jenž prostřelil Krále. Po první části proto AZ vedl 2:0.

Ve druhé třetině byl k vidění vyrovnaný hokej, ale dlouho bez gólu. První velkou šanci měli ve 31. minutě domácí, když se při oslabení dostali do přečíslení 3 na 1, Pawliczek mohl pálit, ale hledal před brankou Bambulu a nakonec akci zhatil Král. O minutu a půl později mohl snížit Petržilka, jenž byl sám před Matouškem, ale pálil jen do jeho betonů.

Snížit se Havlíčkovu Brodu podařilo v polovině 36. minuty, když Kudrna nahodil puk od modré a před Matouškem šikovně tečoval Vojtěch Holenda. Jenže za necelé dvě minuty AZ znovu vedl o dvě branky, protože po rychlé akci po ose Tomeček, Bambula zakončoval Dominik Pawliczek. Po čtyřiceti minutách to bylo 3:1.

Třetí část přinesla mnoho zajímavých situací před oběma brankami. Ve 46. minutě pálil při signalizované výhodě hostující Najman od modré do tyče Matouškovy branky. O dvě minuty později měl další šanci Havlíčkova Brodu Patrik Vacík, jenž se dostal do brejku, ale jeho ránu chytil Matoušek do lapačky.

V 50. minutě se počtvrté v zápase prosadil AZ, když Bambulovu střelu Král vyrazil jen k Dominiku Pawliczkovi, jenž pálil do odkryté branky, čímž využil přesilovku a zároveň zkompletoval hattrick. Ve zbytku třetí třetiny už moc pohledných akcí k vidění nebylo, jen několik nedovolených zákroků na obou stranách. AZ tedy vyhrál 4:1 a šlo se do nadstavby.

Prodloužení nadstavby přineslo kvantum šancí na obou stranách, ale gól padl až 31 vteřin před jeho koncem. Úspěšným střelcem byl hostující Lukáš Pokorný, jehož střela Matouškovi propadla za brankovou čáru. Havlíčkův Brod tak získal alespoň bod.

Další utkání sehrají naši junioři už zítra ve 13:45 na domácím ledě s Hradcem Králové.

Youtube