AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci otočili zápas s Pardubicemi ve třetí třetině

Petr Miklas | 06.12.2018

Dorost AZetu zahájil druhou část základní části vítězně, i když po dvou třetinách prohrával 0:1. Ve třetí části ale nastřílel tři branky a vyhrál. V nadstavbě se Havířov prosadil už po minutě a získal tak celkově čtyři body. Důležitými zákroky podržel svůj tým gólman Antonín Nowak.

ELIOD Extraliga dorostu - 19.kolo čt 6.12.17:30
AZ Residomo Havířov - HC Dynamo Pardubice
3:1
(0:1, 0:0, 3:0 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 46. Pavlačka, 57. Becher (Kubíček P., Dobeš), 59. Pavlačka (Moškoř, Becher), 62. Moškoř (Zmarzlák) – 5. Formánek (Herčík, Kloz). Rozhodčí: Rapák – Vengřín, Hranoš. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 88. Střely na branku: 45:31 (12:15, 12:9, 18:7, 3:0). Průběh utkání: 0:1, 3:1.

AZ Residomo Havířov: Nowak – Wlodara, Kubíček R., Dobeš, Kremnický, Kubíček P., Křivohlávek, Zmarzlák – Mikula, Pavlačka, Moškoř, Belan, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Kusak, Szturc, Bárta, Horváth.
HC Dynamo Pardubice: Borovička – Vojtěch, Vašíček, Kubíček P., Tvrdík, Chabada, Koudelka – Paleček, Herčík, Kubíček J., Formánek, Nekvinda, Kloz, Novotný, Pulpán, Štětka

Od začátku byli mírně aktivnější hostující hráči, kteří vyslali i první střelu na branku. Pálil Kloz, ale Nowak byl pozorný. V 5. minutě už hosté udeřili, když František Formánek bekhendem poslal puk do levého horního rohu Nowakovy branky.

Ve 13. minutě se hostující Kloz s Pulpánem dostali do přečíslení dva na jednoho, druhý našel prvního, jeho střelu ale Nowak zastavil. V 15. minutě se do situace 2 na 1 dostali domácí Becher s Pavlačkou, prvně jmenovaný se rozhodl zakončit sám, ale Borovička zasáhl betonem.

Ve zbytku třetiny se už nic nestalo a tak vedlo Dynamo 0:1.

Ve druhé třetině byl k vidění vyrovnaný a bojovný hokej. Gól ale nepadl. Nejblíže k němu měli hosté. Na začátku 23. minuty se do brejku dostal Formánek, ale pálil jen do Nowaka. Ve 35. minutě pláchl domácí obraně Nekvinda, ale jeho ránu zastavila tyč Nowakovy branky.

Ve 39. minutě mohli domácí srovnat, když střelu Reného Kubíčka Borovička vyrazil k Belanovi, ale jeho střelu gólman Dynama zastavil. Po dvou třetinách tak stále vedly Pardubice 0:1.

Na začátku třetí třetiny hráli hráči Dynama hned dvě přesilovky za sebou, ale nedokázali je využít. Naopak se při vlastním oslabení prosadil domácí Martin Pavlačka, jenž ujel do brejku a nadvakrát překonal Borovičku. Bylo to na začátku 46. minuty.

V 57. minutě AZ využil přesilovku a dostal se do vedení. Petr Kubíček vypálil od modré, jeho střelu Borovička vyrazil před sebe, kde byl připraven Ondřej Becher, jenž poslal puk do odkryté branky. Pardubice v 59. minutě odvolaly brankáře, ale AZ se prosadil potřetí, když opuštěnou branku trefil z mezikruží Martin Pavlačka.

AZ tak vyhrál za tři body a šlo se do nadstavby. Prodloužení nadstavby ukončil Havířov už po minutě a osmi vteřinách, když Jan Moškoř poslal puk od zadního mantinelu odrazem od brankáře Borovičky do sítě.

Domácí tak berou všechny body, další utkání AZ sehraje v soboru od 10:15 na ledě GASCONTROL Arény s Vítkovicemi.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (HC AZ RESIDOMO Havířov): Jsem rád za dobrý vstup do druhé části soutěže. Myslím si, že jsme dnes proti velice kvalitnímu soupeři předvedli dobrý výkon. V první třetině se hrál hokej nahoru dolů. Naše obrovské nasazení, které kluci předvedli, a chtíč vyhrát se nám dneska vyplatily. Pomohlo nám i štěstíčko, když jsme ve třetí třetině zvrátili výsledek na naši stranu. Za dnešní výkon chci klukům poděkovat.

Youtube