AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci podlehli Vítkovicím

Tomáš Vlček | 08.12.2018

Třetí kolo nadstavbové skupiny B přineslo souboj mezi AZetem a Vítkovicemi. Oboustranně výborný hokej nakonec vyústil ve výhru hostů 2:1. Ti si nakonec odvezli všechny čtyři body, protože vyhráli, dík lepším nájezdům, i nádstavbu. Další utkání sehraje AZ v pátek 14. 12. v Třinci.

ELIOD Extraliga dorostu - 20.kolo so 8.12.10:15
AZ Residomo Havířov - HC Vítkovice Ridera
1:2
(0:2, 0:0, 0:0 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Vojkůvka (Horváth, Kusak M.) – 4. Brada (Holaník), 15. Krejsa (Holaník, Petr), rozh. náj. Machů. Rozhodčí: Kovařčík – Carbol, Hanzlík. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 98. Střely na branku: 19:39 (5:16, 8:9, 6:10, 0:4). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

AZ Residomo Havířov: Zlatnický (na s.n.Nowak) – Kubíček R., Dobeš, Kremnický, Kubíček P., Křivohlávek, Zmarzlák – Mikula, Pavlačka, Moškoř, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Kusak M., Bárta, Horváth
HC Vítkovice Ridera: Münch – Bystroň, Smolka, Machů, Kosina, Puchala, Vřeský – Holaník, Kotásek, Přibyl, Krejsa, Petr, Rajčan, Brada, Macho, Melovský, Kubík

Hosté vlétli do zápasu aktivněji a už ve čtvrté minutě byli odměnění vedoucím gólem. Marek Brada ujel domácí obraně a střelou mezi betony nedal Zlatnickému šanci – 1:0. Jenže domácí se rychle otřepali a za tři minuty bylo srovnáno. Horváth s Vojkůvkou jeli na jediného obránce, zakončení vyšlo na Marka Vojkůvku, který krásným blafákem do bekhendu překonal Müncha – 1:1.

Zápas pokračoval v rychlém tempu dále. Oba týmy sice nevyužily nabídnutou možnost přesilovky, ale hned po skončení té havířovské se skóre měnilo. Po skrumáži před havířovskou brankou se kotouč dostal k nebráněnému Josefu Krejsovi a ten jej poslal v 15. minutě do prázdné branky - 2:1. Krátce před přestávkou mohl domácí Moškoř, ve vlastním oslabení, srovnat skóre, ale jeho střelu z mezikruží vyrazil Münch na tyč!

I ve druhé třetině byl k vidění oboustranně rychlý a kvalitní hokej. Šancí však přeci jen ubylo a gól nepadl žádný. Za domácí měl k vyrovnání blízko Becher, ale ze tří metrů nepropálil po ledě Müncha. Ani ve svých dvou přesilovkách se AZeťáci nedokázali prosadit. Na druhé straně zlikvidoval šance Brady a Hladoníka gólman Zlatnický.

Ve třetí třetině už dominovaly obrany nad útoky. Moc šancí k vidění nebylo. Ve 46. minutě nepropálil Rajčan Zlatnického. Na druhé straně v 50. minutě domácí obránce Petr Kubíček obešel hned tři protihráče a dostal se i do zakončení, ale Münch jeho pokus vyrazil. V úplném závěru to zkusil AZ i bez brankáře a v poslední šanci trefil Bárta Müncha do masky!

Vítkovice tak získaly tři body za výhru 2:1. V nádstavbě se hrálo téměř bez šancí a tak o majiteli prémiového bodu rozhodovaly nájezdy. Ze základní porce nájezdníků se prosadili jen havířovský Vojkůvka a hostující Macho. A protože v šesté sérii se prosadil jen vítkovický Tomáš Machů, získali hosté bod i z nádstavby.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Dneska bych chtěl kluky pochválit za bojovný a obětavý výkon. V oslabné sestavě jsme předvedli výkon, který si zaslouží pochvalu. Se soupeřem jsme dokázali držet krok až do konce a škoda, že se nám to v power-play neodrazilo do branky. Takové zápasy se silnými soupeři, se kterými se nám daří držet krok, jsou pro nás přínosem.


Radek Phillip: (HC Vítkovice Ridera): Dnes jsme předvedli výborný kolektivní výkon, podpořený výkonem gólmana. Byly tam samozřejmě pasáže, kdy jsme se dodstali pod tlak. Ale i díky výkonu gólmana jsme je zvládli. Myslím, že jsme byli o ten jeden gól lepší a tak si zaslouženě odvážíme body.

Fotogalerie k zápasu
Youtube