AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci oplatili Třinci porážku

Tomáš Vlček | 14.12.2018

Před třemi týdny utrpěli dorostenci AZetu na třineckém ledě svou první porážku v základní hrací době v letošní etralize. Nyní se na místo činu vrátli už v nadstavbové části soutěže a svému soupeři porážku vrátili. Naopak, domácí si pak spravili chuť alespoň bodem z nadstavby. Další zápas sehraje AZ už zítra ve Zlíně.

ELIOD Extraliga dorostu - 22.kolo pá 14.12.15:00
HC Oceláři Třinec - AZ Residomo Havířov
2:4
(0:1, 2:1, 0:2 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Wawrzkiewicz (Chovaniak, Ramik), 23. Ramik (Tomiczek, Przybyla), 62. Hykl (Kašpárek) – 11. Becher (Zmarzlák), 26. Becher (Moškoř, Kremnický), 55. Bárta (Kusak, Horváth), 60. Pavlačka. Rozhodčí: Novák – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: . Diváci: 101. Střely na branku: 28:36 (10:12, 6:12, 10:12, 2:0). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.

HC Oceláři Třinec: Halouzka - Andrle, Kyselý (A), Bujak, Chovaniak, Mošnička, Hrůzek , Molin – Kašpárek (C), Petrovský, Hykl, Ramik, Przybyla (A), Tomiczek, Procházka, Wawrzkiewicz, Raszka, Šutý, Gazur
AZ Residomo Havířov: Nowak – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek, Zmarzlák – Mikula, Pavlačka (A), Moškoř, Becher, Vojkůvka, Kusak, Szutrc (C), Bárta, Horváth

Zápas nenabídl zpočátku příliš vzrušivých momentů. První branka padla v polovině 11. minuty do třinecké klece, když Ondřej Becher šikovně ztečoval Zmarzlákovo nahození od modré – 0:1. Na druhé straně pár minut nato zlikvidoval gólman Nowak střelu domácícho Kyselého. A protože na konci 15. minuty domácí brankář Halouzka našel ve své lapačce střelu havířovského Szturce, šlo se do šaten, po vyrovnaném průběhu, za těsného vedení AZetu.

Ze druhé dvacetiminutovky neuplynula ani minuta a bylo vyrovnáno. Prudkou střelou nad lapačku se prosadil Dawid Wawrzkiewicz – 1:1. A za další minutu a půl už Oceláři vedli. Po velkém důrazu na brankovišti se z gólu mohl radovat především jeho autor Michal Ramik – 2:1. Jenže pak šli domácí do oslabení a AZ jejich faul potrestal. Halouzka vyrazil nahození Kremnického i dorážku Moškoře, ale na doklepnutí Ondřeje Bechera už byl krátký – 2:2. AZ pak dostal k dispozici ještě dvě další přesilovky, včetně minutové 5 na 3, ale ty zůstaly bez využití. Domácí byli díky tomu více pod tlakem a ke střelbě se dostali více jen při své jediné přesilovce. Branku ale nepřidali ani oni žádnou.

Ve třetí třetině měli nejprve ke vstřelení branky blíže domácí. Jenže Ramik ve své šanci těsně přestřelil a Chovaniak trefil v přesilovce tyč. Na straně AZetu měl dobrou příležitost Pavlačka, ale trefil jen Halouzka. Až pět minut před koncem se skóre měnilo. Po rychlém průniku a střele Kusaka dorazil puk do třinecké branky Denis Bárta – 2:3. V poslední minutě pak Martin Pavlačka trefil prázdnou třineckou branku a uzavřel tím skóre na 4:2 pro AZ.

Nádstavba se hrála jen něco přes minutu. Pak domácí Jakub Hykl dorazil, po Kašpárkově akci, puk za Nowaka a bonusový bod tak zůstal v Třinci.

Youtube