AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci Zlín dvě třetiny přehrávali, ale nakonec mají se štěstím jen bod

Tomáš Vlček | 17.01.2019

Dorostenci dnes doma sehráli osmý zápas nadstavbové skupiny a jejich soupeřem byl Zlín. První dvě třetiny měli velkou převahu, ale dokázali z ní vytěžit jen jeden gól. Ve třetí třetině soupeř hru srovnal a dokonce šel i do dvoubrankového vedení. To se AZetu podařilo srovnat, ale hosté si nakonec odvezli z Havířova dva body za výhru 4:3 v proloužení. Další utkání sehraje AZ v sobotu dopoledne doma proti Třinci.

ELIOD Extraliga dorostu - 26.kolo čt 17.1.17:30
AZ Residomo Havířov - PSG Berani Zlín
3:4p
(1:0, 0:1, 2:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Pavlačka (Szturc), 54. Horváth (Bárta, Szturc), 60. Moškoř (Kubíček P., Szturc) – 21. Frömel (Šindelek, Chludil), 52. Frömel (Mojžíš, Šimášek), 53. Chludil (Frömel), 63. Chludil (Šimášek, Hoferek). Rozhodčí: Šutara – Kořistka, Janoško. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 47:21 (19:1, 15:9, 12:9, 1:2). Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček P., Kubíček R., Zmarzlák – Mikula, Žák, Pavlačka, Moškoř, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Szturc, Bárta, Horváth
PSG Berani Zlín: Hamrla – Šimášek, Sýkora, Burian, Čapka, Šindelek, Hoferek – Nábělek, Chludil, Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Jakeš, Lavička

Utkání začalo oboustranně v dobrém tempu, ale byli to havířovští, kdo měl více ze hry. Dlouho se však nemohli prosadit proti dobře chytajícímu Hamrlovi v brance Zlína. Ten si poradil s nebezpečným skákajícím nahozením Zmarzlaka, následnou dorážkou Moškoře i později s šancí dvojice Vojkůvka-Žák. Až v 17. minutě se domácí radovali, když Martin Pavlačka z pravé strany, ani ne moc prudkou střelou, prostřelil Hamrlu – 1:0. Poslední velmi dobrou šanci první třetiny měl Horváth po objetí soupeřovy branky, ale Hamrlu nepropálil.

Druhá třetina začala vyrovnávací brankou Beranů. Po buly ve vlastním pásmu poslal Šindelek dlouhou přihrávku o mantinel na najetého Šimona Frömela, ten přebruslil obránce a blafákem překonal mezi betony Zlatnického – 1:1. Hosty vyrovnání povzbudilo a rázem začali být více nebezpeční. Jenže po pár minutách se obraz hry zase vrátil k situaci z první třetiny, tedy převaze a šancím AZetu. Havířovští hokejisté však byli ve svých šancích nedůrazní a nepřesní a tak se dají jen počítat jen ty neproměněné.

Horváth ve výborné pozici před zlínskou brankou mířil nad, Rychlý průnik Moškoře, stejně jako následnou dorážku Dobeše, pokryl Hamrla, a když už Havířovští dostali v přesilovce ve 31. minutě kotouč do zlínské branky, rozhodčí Šutara gól neuznal, pro posunutí branky. Ve stejné přesilovce Frömel ujel domácí obraně, ale sám před Zlatnickým tentokrát střelou mezi betony neuspěl. V závěru druhé třetiny hráli přesilovku i hosté, ale byla to zlínská branka, která byla dvakrát ve velkém nebezpečí. Szturc ani Moškoř však své samostatné úniky do gólového zakončení nedotáhli.

Ve třetí třetině se hra vyrovnala, šance rodily na obou stranách a začaly té padat ve větší míře góly. A byli to Berani, kdo po polovině třetiny během necelých dvou minut vstřelili dvě branky. Nejprve Štěpán Frömel dostal přihrávku na modrou za obránce, najel si do pásma a přesnou střelou do vzdálenější šibenice upravil skóre na 1:2 a pak střelu Frömela Zlatnický jen vyrazil, ale na dorážku Lukáše Chludila už nedosáhl.

AZ rychle snížil, když hned po vyhraném buly v útočné třetině pálil přesně po ledě k tyči Kevin Horváth a kotouč skončil za Hamrlou. Vyrovnání na 3:3 přišlo v power-play AZetu 23 vteřin před koncem. Szturc vyhrál buly na obránce Petra Kubíčka, jeho bombu Hamrla jen vyrazil a Jan Moškoř puk poslal po ledě do branky.

Následné prodloužení přiřklo druhý bod hostům. AZ hrál nedovoleně ve více hráčích a zlínští přesilovku těsně před jejím koncem využili. Lukáš Chludil dostal přihrávku na levý kruh a jeho bomba skončila u vzdálenější tyče – 3:4.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Já jsem dneska zklamaný a vlastně nejen dneska. My se momentálně potýkáme s takovou vlnou uspokojení, hrajeme skupinu s jistotou play-off a usnuli jsme na vavřínech. Dnešní zápas se dvě třetiny odvíjel v náš prospěch, ale když máme sice obrovskou střeleckou převahu, ale nejsme důrazní a a schopní vstřelit více než jeden šťastný gól, tak nemůžeme proti kvalitním soupeřům pomýšlet na vítězství. Na druhou stranu jsme si dali dvě branky prakticky sami a můžeme být hodně rádi, že jsme šťastně v power-play vyrovnali a urvali alespoň bod.


Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Za výhru v Havířově jsme rádi, každý bod se počítá a navíc jsme navázali na naši bodovou šňůru z posledních utkání. Samozřejmě první třetina byla jednoznačně v režii Havířova, ale od druhé třetiny se kluci zvedli, srovnali hru a dokázali odpovídat na nátlakovou hru soupeře. Ve třetí třetině jsme proměnili šance a vedli jsme, ale domácí asi zaslouženě vyrovnali. Prodloužení rozhodla tradičně jedna chyba a my jsme byli nakonec ti šťastnější.

Youtube