AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci ztratili zápas s Kometou

Petr Miklas | 29.01.2019

Dnes se hrála dohrávka 10. kola skupiny B nadstavby ELIOD extraligy dorostu mezi domácím AZetem Havířov a Kometou Brno. AZ byl v první třetině jasně lepší, ale ze svých šancí vytěžil pouze jeden gól, prosadil se Denis Bárta. Kometa ale během dvaceti vteřin v závěru druhé třetiny otočila zápas a ve třetí třetině přidala ještě pojistku. Prodloužení nadstavby také patřilo hráčům Brna, kteří si tak odvážejí plný počet bodů. Další utkání sehrají dorostenci ve čtvrtek 31.1. na domácím ledě s Pardubicemi.

ELIOD Extraliga dorostu - 28.kolo út 29.1.15:00
AZ Residomo Havířov - HC Kometa Brno
1:3
(1:0, 0:2, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Bárta (Becher) – 40. Sedláček (Kos), 40. Svozil, 53. Sedláček (Fajmon, Kos), 62. Kos (Svozil, Fajmon). Rozhodčí: Mrkva – Carbol, Zicháček. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 66. Střely na branku: 34:35 (18:5, 7:14, 8:15, 1:1). Průběh utkání: 1:0, 1:3.

AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Kubíček R., Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček P., Zmarzlák – Mikula, Žák, Moškoř, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Belan, Bárta, Horváth
HC Kometa Brno: Bizoň – Vacek, Běhůnek, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík, Svozil – Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Harmim, Mišiak, Vyroubal

Havířov byl od začátku aktivnějším týmem, a připravil si pěkné šance. Bizoň v brance Komety ale dlouho odolával. V 5. minutě vyrazil Becherovu střelu, k dorážce se dostal Bárta, ale ani nadvakrát nedokázal přehodit levý beton gólmana hostí. V 11. minutě Kometě pomohla tyč, kterou při přesilovce orazítkoval tvrdou ranou od modré čáry Petr Kubíček.

V 16. minutě Bizoň ustál střelám Petra Kubíčka, Bárty a Horvátha, ale v polovině 19. minuty už byl překonán. Becher sebral puk ve středním pásmu nabruslil do útočného pásma, našel v mezikruží volného Denise Bártu, jenž předvedl rychlý bekhendový blafák a poslal puk do sítě. Po první části tak platil stav 1:0.

Ve druhé třetině byl k vidění vyrovnaný hokej, ale dlouho bez gólu. Hosté nevyužili minutu dlouhou přesilovku 5 na 3 a ve 33. minutě vychytal Sedláčka, který byl sám před brankou, Zlatnický. O minutu později mohlo udeřit na druhé straně, když Urbančíkova střela orazítkovala horní tyč Bizoňovy branky.

Už se zdálo, že druhá třetina skončí bez branek, když po Kosově přihrávce zpoza branky pálil Ivo Sedláček. Neuplynulo ani dvacet vteřin a hosté vedli, když Stanislav Svozil našel volný puk, nabruslil si před Zlatnického a a vymetl levou šibenici jeho branky. Po čtyřiceti minutách to bylo 1:2.

Kometa mohla přidat hned na začátku třetí třetiny další gól, ale Sedláček nevyužil brejk, když Zlatnický jeho forhendový blafák zastavil. Ve 47. minutě jel Kolat sám na Bizoňe, ale ten mu střelu na vyrážečku zastavil. A tak se ke slovu znovu dostala Kometa, v 53. minutě Ivo Sedláček vymetl pravou šibenici Zlatnického branky.

Kometa si už pak vedení uhlídala, domácí se ani nedostali k power-play. Po šedesáti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 1:3, Kometa tak brala tři body a mohla přidat další v nadstavbě.

Prodloužení nadstavby se hrálo v podstatě jen na branku AZetu a po minutě a dvaceti vteřinách ho ukončil Jakub Kos, který po Svozilově přihrávce pálil do odkryté branky. Kometa proto získala bod navíc, AZ tentokrát zůstal bez bodu.

Další utkání sehrají naši dorostenci ve čtvrtek 31.1. na domácím ledě s Pardubicemi.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (HC AZ RESIDOMO Havířov): Před zápasem se nám absolutně rozsypala sestava, chyběli nám klíčoví hráči a příležitost dostali mladí hráči, kteří toho nemají moc odehráno. Myslím si, že jsme odvedli dobrou práci v první třetině, kdy jsme měli více ze hry. Škoda, že jsme nepřidali další branky a neodskočili soupeři. Ve druhé třetině se Kometa dostala do vedení, což si takto zkušený tým, nabitý reprezentanty, dokáže pohlídat. My už můžeme jen pogratulovat soupeři k výhře.

Youtube