AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Po výborně zvládnuté třetí třetině slaví dorostenci výhru nad Pardubicemi

Tomáš Vlček | 31.01.2019

V 11. kole dorostenecké nadstavbové skupiny B, se utkali havířovští dorostenci o třetí příčku v tabulce s Pardubicemi. Zápas nabídl aktivní hokej, ale dlouho bez branek. AZ měl více gólových šancí, Pardubice naopak pět přesilovek, které ale nevyužily. A to je ve třetí třetině velmi mrzelo, když se naopak dvakrát prosadili domácí a základní hrací doba tak skončila ve prospěch havířovských mladých hokejistů 2:0. V nadstavbě si však už Pardubice bod vybojovaly, když uspěly v samostatných nájezdech. Další utkání sehraje AZ až 14.2. ve Zlíně.

ELIOD Extraliga dorostu - 29.kolo čt 31.1.17:30
AZ Residomo Havířov - HC Dynamo Pardubice
2:0
(0:0, 0:0, 2:0 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 41. Kubíček P. (Becher), 47. Becher – rozh. náj. Kloz. Rozhodčí: Pelc – Stonavský, Klimek. Vyloučení: 6:1. Využití: 0:0.  V oslabení: 1:0.  Diváci: 72.  Střely na branku: 30:32 (11:10, 10:7, 8:13, 1:2). Průběh utkání: 0:0, 2:0.

AZ Residomo Havířov: Nowak – Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček P., Zmarzlák, Puzoň – Žák, Pavlačka, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Belan, Szturc, Bárta, Horváth.
HC Dynamo Pardubice: Borovička – Vojtěch, Vašíček, Kubíček P., Chabada, Špinka, Hebek – Herčík, Kubíček J., Formánek, Nekvinda, Kloz, Burda, Novotný, Štetka, Pulpán

V první třetině sice hrálo v rychlém tempu, ale zajímavých situací a šancí bylo k vidění jen málo. Z havířovské strany za zmínku stojí snad jen dorážka Horvátha, přesilovková střela Dobeše ve 12. minutě, či pokus Pavlačky v závěru třetiny. V prvních dvou případech předvedl kvalitní zákroky pardubický gólman Borovička, v tom třetím šel kotouč těsně mimo. Hosté Nowaka v domácí brance ohrozili jen střelami z dálky v podání obránce Kubíčka v přesilovce v 15. minutě a Nekvindovým zakončením z pravého kruhu.

Ve druhé třetině byl obraz hry podobný. Nejprve měl na hokejce jasnou tutovku domácí Horváth, ale z mezikruží Borovičku nepřekonal. Pak Moškoř poslal v situaci 2 na 1 přihrávku Pavlačkovi, ale ten to měl na dlouhou hůl a mířil těsně mimo. Za hosty zahrozil v přesilovce Půlpán, který si vybruslil do střelecké pozice, Nowak však na poslední chvíli vyrazil betonem. A v závěru třetiny Moškoř clonil před Borovičkou, dostal se, po nahození kotouče od modré čáry, hned ke dvěma nebezpečným dorážkám, ale ani on neuspěl.

První branky se tak dočkali diváci až ve 41. minutě. Becher vyhrál buly v útočné třetině na obránce Petra Kubíčka, jehož střela skončila, možná po teči bránícího hráče, za Borovičkou – 1:0. Za dvě minuty to mohlo být o dvě branky. Kremnického střelu totiž tečoval nebezpečně jeden z pardubických obránců a jen zákrok Borovičky Dynamo zachránil. Druhý gól AZetu tak přišel ve 47. minutě. Hosté hráli velmi špatnou přesilovku a vše vyvrcholilo, když jim Ondřej Becher vypíchl puk na modré a svůj samostatný únik zakončil ukázkovým blafákem do forhendu – 2:0.

Domácí vedení uklidnilo, ale hosté se ani v poslední desetiminutovce nevzdali. Výsledkem byla především gólovka Herčíka, který se dostal na brankovišti k odraženému puku, ale Nowak jej vleže vychytal a pět minut před koncem Hebkem nastřelená tyč. V úplném závěru to Dynamo zkusilo bez brankáře, ale na výhře AZetu se už nic nezměnilo.

Následná nadstavba o prémiový bod se rozhodovala až v nájezdech. Pardubičtí v nich byli jasně úspěšnější v poměru 3:1, a z Havířova si tak nakonec odvezli jeden bod.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Soupeř výborně bruslil, hrál se zápas nahoru-dolů. Rozhodl první gól, my jsme dneska byli ti šťastnější, i když musím říct, že soupeř díky své aktivitě tahal za delší konec. My jsme s tím měli problém, byli jsme pasivní v pohybu a nevyhrávali jsme souboje. Na druhou stranu musím říct, že i při tak velké marodce a nedobrém zdravotním stavu hráčů, ze sebe všichni vydali maximum a za to zaslouží kluci pochvalu.


Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): Byl to dobrý zápas s hodně bruslením, stejně jako předchozí utkání s Havířovem. Do třetí třetiny jsme za stavu 0:0 šli s tím, že dáme první gól my, ale bohužel se to podařilo domácím, kteří to už pak dotáhli k výhře. Ale i přesto to byl hezký zápas a já jsem s naším výkonem spokojený.

Youtube