AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci prohráli brankou v předposlední vteřině

Tomáš Vlček | 07.03.2019

Havířovští dorostenci se ve čtvrtek střetli se Zlínem. Po výborném vstupu do utkání polevili a soupeř toho využil k obratu ve skóre. Ve třetí třetině sice AZeťáci po obrovském tlaku vyrovnali, ale Berani šťastnou brankou v předposlední vteřině strhli výhru, a zisk tří bodů, na svou stranu. AZ vybojoval alespoň bod za nadstavbu. Další utkání sehraje v sobotu v Třinci.

ELIOD Extraliga dorostu - 36.kolo čt 7.3.17:30
AZ Residomo Havířov - PSG Berani Zlín
3:4
(2:2, 0:1, 1:1 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Moškoř (Pavlačka, Szturc), 9. Moškoř (Becher), 53. Urbančík (Makovec, Kusak M.), 63. Horváth (Szturc, Makovec) – 17. Šindelek (Frömel), 20. Kráčalík (Chludil, Laciga), 31. Laciga (Čapka, Frömel), 60. Chludil (Hoferek). Rozhodčí: Čahoj – Klimek, Stonavský. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 51:32 (12:12, 14:10, 22:8, 3:2). Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.

AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, P. Kubíček, R. Kubíček, Puzoň – Pavlačka, Fluksa, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, M. Kusak, Szturc, Bárta, Horváth
PSG Berani Zlín: Synek – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Jecho, Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík

Z utkání neuplynula ani minuta a AZ už vedl. Pavlačkovu bekhendovou střelu zlínský brankář Synek jen vyrazil před sebe a dojíždějící Jan Moškoř puk doklepl do sítě – 1:0. Hosté mohli srovnat ve vlastním oslabení, které bránili od konce 5. minuty, ale ani dva samostatné úniky nedotáhli do gólového konce. To na druhé straně v 9. minutě opět svítilo červené brankové světlo. Po obrovské chybě Beranů, kteří při střídání nepokryli hned dvojici havířovských, puk za bezmocného zlínského brankáře umístil opět Jan Moškoř.

V další havířovské přesilovce opět nejprve zahrozili Berani, ovšem Frömel tentokrát v úniku pálil prudce, ale mimo. Na druhé straně nepropálil Synka Moškoř a Urbančíkovu skvělou přihrávku jeho spoluhráči před odkrytou brankou nevyužili, a tak přišel trest. Filip Šindelek vyslal od modré přesnou střelu k levé tyči, Zlatnický toho ze své pozice asi moc neviděl a bylo to 2:1. Berani pak ještě do přestávky zaslouženě vyrovnali, když Jakub Kráčalík dorazil v přesilovce zblízka za Zlatnického puk po Chludilově střele z pravého křídla – 2:2.

Do druhé třetiny vstoupili opticky lépe havířovští, ale první velkou šanci měl na své holi Chludil. Zlatnický se však proti němu bleskově přesunul. V polovině zápasu dostali Berani k dispozici podruhé v zápase přesilovku a opět ji, až v samotném závěru, využili. Adam Laciga dostal krásnou křižnou přihrávku k pravé tyči a se zakončením do prázdné branky neměl problém – 2:3.

Ve 34. minutě sice havířovští dostali, po střele Kremnického od modré, puk do zlínské branky, ale gól nebyl uznán, protože už předtím došlo k faulu na brankáře Synka. V přesilovce mohl navýšit vedení hostů Burian, ale před odkrytou brankou trefil jen boční síť. V závěru třetiny to vypadalo, že AZ z tlaku vydoluje vyrovnání, ale nestalo se tak. A protože v poslední minutě zlikvidoval Zlatnický i šance Kráčalíka a Lacigy, zůstalo skóre 2:3.

Třetí část zápasu byla jedním velkým dobýváním zlínské branky. Synek však zvládl šance Kremnického, Szturce i Makovce. Na druhé straně, tradičně v oslabení, ujel hostující útočník – Chludil ale ztroskotal na Zlatnického betonu. Branka padla až v 53. minutě. Jakub Urbančík dostal puk do mezikruží a s trochou štěstí prostřelil Synka – 3:3. V posledních minutách se oba týmy sympaticky snažily strhnout výhru na svou stranu. Výrazně blíže k tomu měli domácí, ale nakonec se to v neuvěřitelném čase 59:59 podařilo hostům. Lukáš Chludil plácl v mezikruží do puku a ten skončil v brance – 3:4.

Naopak v prodloužení nejprve zahrozili hosté. Laciga měl gól, po prosmýknutí se mezi bránicí trojicí, na hokejce, ale skvělý Zlatnický pro AZ situaci betonem zachránil. A pak se i na domácí usmálo střelecké štěstí. Kevin Horváth našlápl v přesilovce 4 na 3 na pravém křídle a střelou pod horní tyčku překonal Synka. AZ si tak z dnešního zápasu odnáší bod, Berani tři. V tabulce se na svého soupeře výrazně dotáhli, ale havířovští čtvrtou příčku uhájili. Tyto pozice znamenají, že oba soupeři se velmi pravděpodobně spolu střetnou ve čtvrtfinále play-off. Definitivně to rozhodnou poslední dvě kola nadstavbové skupiny.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (Havířov): Těžko se mi hodnotí zápas, který ztratíte v poslední vteřině, když ve třetí třetině v podstatě dominujete na ledě. Každopádně si myslím, že nám zápas neprohrála poslední třetina, ale chybějící pokora, když jsme vedli 2:0. Nehráli jsme naši hru, nebruslili jsme, mysleli jsme, že dáme soupeři šestku, že se budeme bavit hokejem na dvou nohách a dávat si to do prázdné brány. Pak přišly zbytečné fauly, které soupeř potrestal. Těžko jsme se vraceli do hry, ale na druhou stranu musím pochválit mančaft, za to, jak hrál ve druhé polovině zápasu. Předváděli jsme velice dobrý hokej a je jen škoda, že jsme to nepřetavili ve skóre. Za mě, škoda zápasu. V prodloužení se k nám obrátilo štěstí a využitou přesilovkou si připisujeme bod.


Tomáš Jankovič (Zlín): Začátek zápasu jsme vůbec nechytli a během 10 minut jsme prohrávali 0:2. Pak jsme se gólem na 2:1 dostali do zápasu a dvě využité přesilovky nás dostaly do vedení 3:2. Ale ve třetí třetině předvedl Havířov velmi dobrý výkon a nás držel brankář Synek, který chytal opravdu výborně. Chtěl bych ho pochválit, protože jen díky němu jsme dostali jen gól na 3:3. V poslední vteřině jsme vstřelili šťastný gól, kdy se náš hráč zachoval podle hesla “když nevíš co s pukem, vystřel“. Ale prošlo to a my jsme moc rádi za to vítězství. V prodloužení jsme šli do oslabení, kdy náš hráč nebruslil, a tak fauloval. Havířov to sehrál výborně a asi spravedlivě bere bod.

Youtube