AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorost porazil Kometu a už se těší na play-off

Tomáš Vlček | 14.03.2019

Havířovští dorostenci dnes zápasem proti Kometě Brno ukončili působení v nadstavbové skupině B a už se chystají na play-off. Dnešní výhra 3:1 jim pomohla udržet skvělé třetí místo, a to znamená, že ve vyřazovacích bojích se utkají s šestým Třincem. První zápas sehrají už v neděli v Třinci, druhý doma v úterý a případný třetí také doma ve středu. Všichni fanoušci jsou zváni na kvalitní mládežnický hokej.

ELIOD Extraliga dorostu - 38.kolo čt 14.3.17:30
AZ Residomo Havířov - HC Kometa Brno
3:1
(1:1, 2:0, 0:0 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Pavlačka (Moškoř), 35. Makovec (Vojkůvka, Urbančík), 36. Pavlačka (Moškoř, Becher), 62. Makovec (Bárta) – 14. Brabenec (Ulbricht). Rozhodčí: Kratochvíl – Janoško, Zicháček. Vyloučení: 5:7, navíc Prčík a Vyroubal (oba Brno) 10 min. OT. Bez využití. Diváci: 77. Střely na branku: 49:28 (15:7, 14:11, 17:9, 3:1). Průběh utkání: 0:1, 3:1.

AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, P. Kubíček, Zmarzlák, Puzoň – Žák, Pavlačka, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Kusak, Bárta, Horváth
HC Kometa Brno: Bizoň – Řehák, Vacek, Máša, Ulbricht, Němec, Prčík – Nesvadba, Brabenec, Otava, Šalé, Sever, Horký, Linka, Harmim, Mišiak, Vyroubal

Zápas třetího s druhým celkem tabulky nabídl v úvodní třetině poměrně kvalitní hokej. AZ byl v počátku techničtější a více na puku, hosté spoléhali na důraz. Šance přišly až ve druhé desetiminutovce. Nejprve mohl havířovský Kolat otevřít skóre, ale na hraně brankoviště nedokázal dorazit puk do brněnské branky. To hosté ze své první šance udeřili, když ve 14. minutě, v situaci 2 na 1, vystřelil z levé strany Jakub Brabenec a puk prošel Zlatnickému mezi betony – 0:1. Pak v přesilovce minul havířovskou klec Mišiak, ale branka nakonec padla – ovšem na druhé straně. Martin Pavlačka opakovanou střelou z hrany brankoviště vyrovnal na 1:1. Jeho první pokus Bizoň ještě stihl vyrazit, ale na bekhendovou dorážku už nemohl dosáhnout.

Druhou třetinu začala šance Pavlačky a parádní zákrok Bizoně vyrážečkou. Pak AZ ubránil další oslabení a vytvořil si další šanci. Horváth se parádně protáhl mezi beky do pásma a vybídl k zakončení Kusaka, ale ten přesunujícího se Bizoně neprostřelil. Na druhé straně brněnský útočník Sever dostal nabito z poza branky, ale jeho střelu z první Zlatnický skvěle vyrazil. Přesilovku si následně zahrál i AZ, ale i on bez efektu. Úroveň hry postupně klesala. Až od 34. minuty bylo na co se dívat.

Nejprve ve 34. minutě Moškoř využil srážky dvou obránců k úprku do úniku, sám před Bizoněm ještě nabídl zakončení Pavlačkovi do druhé vlny, ale ten nepochopitelně nedokázal puk dostat do branky! Za necelou minutu už ale další nápor AZetu na brněnském brankovišti vedl ke druhé brance Havířova. Puk, i obránce, za Bizoně dostal dorážkou dojíždějící Pavel Makovec. A za 99 vteřin to bylo už 3:1. Po zisku kotouče na útočné modré si celá první lajna Havířova vyměnila puk a Martin Pavlačka zakončil z levé strany prakticky do prázdné branky.

Ve třetí třetině nejprve zahrozil v přesilovce Brabenec, pak na druhé straně dvakrát Makovec a nakonec brněnský Šalé. Gól z těchto šancí nepadl a pak už se hlavně vylučovalo. A to zejména na brněnské straně, jejíž hráči inkasovali i dva osobní desetiminutové tresty. Branka ani v početních výhodách ale nepadla žádná, přestože AZ měl v závěru i minutovou 5 na 3 a na druhé straně pláchl domácím Šalé.

Nadstavba trvala jen něco málo přes minutu. Pak Pavel Makovec vlétl do útočného pásma a úspěšným blafákem rozhodl o výhře AZetu i v ní. Havířovští si tak ze zápasu připsali všechny čtyři body, v tabulce zůstali třetí a v play-off narazí na šestý Třinec. Kometa, i přes prohru, zůstala druhá a v P-O se střetne s Přerovem. Pikantní je, že pokud oba týmy vyhrají 1. kolo play-off, narazí na sebe v kole dalším.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (Havířov): Jsem rád, že jsme dneska vyhráli a udrželi jsme třetí místo v tabulce. Znamená to, že jsme natáhli takovou tu šňůru dobrých výsledků a dostali jsme se mezi úplnou elitu týmů. Taky jsem moc rád, že po dvou domácích výhrách s jedním obdrženým gólem, se nám bude dobře vstupovat do play-off. Myslím, že nám to pomůže zvednout sebevědomí. Na druhou stranu zápas byl ovlivněn tím, že soupeř přijel bez čtyř klíčových hráčů. Myslím, že celkově zápas z obou stran nebyl úplně povedený, ale i přesto jsme za výhru rádi a už se těšíme na play-off.


Kamil Brabenec (Brno): Nastoupili jsme v okleštěné sestavě, šanci dostali i hráči, kteří toho v sezóně odehráli méně, což možná trochu ovlivnilo naše podvědomí. Havířov byl o trochu lepší v pohybu a svou agresivitou nás přehrál. My jsme si nedokázali vytvořit příliš brankových příležitostí, takže výsledek utkání odpovídá předvedené hře.

Youtube