AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

První semifinále dorostenecké extraligy bere v prodloužení Kometa

Tomáš Vlček | 24.03.2019

Nedělní poledne patřilo v Gascontrol Aréně prvnímu semifinálovému duelu extraligy dorostu mezi AZetem a Kometou Brno. Ve vyrovnaném utkání šli hosté ve druhé třetině do dvoubrankového vedení, které ale bojovní AZeťáci ve třetí třetině srovnali. O vítězství hostů rozhodlo až prodloužení. Druhý zápas série se hraje v úterý v Brně.

ELIOD Extraliga dorostu - 0.kolo ne 24.3.12:15
AZ Residomo Havířov - HC Kometa Brno
2:3p
(0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 54. Pavlačka (Becher), 59. Bárta (Szturc) – 27. Vyroubal (Sever), 39. Sever (Otava), 65. Fajmon (Brabenec). Rozhodčí: Novák – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 38:35 (13:9, 7:14, 14:10, 4:2). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

AZ Residomo Havířov: Nowak – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček P., Zmarzlák, Puzoň – Pavlačka, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Kusak M. Szturc, Bárta, Horváth
HC Kometa Brno: Bizoň – Řehák, Vacek, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík, Svozil – Brabenec, Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Harmin, Vyroubal

První semifinále začalo oboustranně ve slušném tempu. Brněnští měli kotouč o něco více na svých holích a také první velkou šanci zápasu. Na začátku 8. minuty, hned po skončení přesilovky, Svozilovu střelu od modré Nowak jen vyrazil před Vyroubala, ale ten nedokázal kotouč uklidit do branky. Na druhé straně se v 11. minutě Szturc dostal k puku v mezikruží a trefil tyč! Jinak šance k vidění, i přes přesilovky na obou stranách, nebyly. Až v poslední minutě třetiny měl křížnou přihrávkou na levý kruh nabito na gól brněnský Sedláček, ale trefil jen boční síťku.

Druhou třetinu začali šancemi havířovští, ale ani Makovec, a chvíli po něm ani Vojkůvka, na Bizoně nevyzráli. To na druhé straně ve 27. minutě Brněnští využili zaváhání domácích ve střední třetině a otevřeli skóre zápasu. Tomáš Vyroubal dostal puk do jízdy a střelou po ledě z mezikruží překonal Nowaka – 0:1. Pak havířovský brankář svůj tým podržel při velkých šancích Brabence a Vyroubala. To na druhé straně měl blízko k doklepnutí puku do odkryté branky po bombě Kubíčka Moškoř, ale neuspěl. A tak padl druhý gól do havířovské branky. Alex Sever vystihl havířovskou přihrávku a následnou polovysokou střelou z mezikruží k tyči překonal ve 39. minutě Nowaka – 0:2.

Ve třetí třetině se AZ pochopitelně snažil o vyrovnání, ale jeho úsilí dlouho naráželo na nepřesnost při zakončení nebo hostujícího brankáře Bizoně. Hosté hrozili z brejků, ale Nowak své spoluhráče vzadu jistil. Havířovští se branky dočkali až v 54. minutě, když po velkém tlaku Martin Pavlačka dokázal opakovanými dorážkami dostat puk do brněnské klece. A to nebylo vše. V 59. minutě totiž AZ využil přesilovku, když Denis Bárta doklepl za Bizoně Szturcovu vyraženou střelu a bylo to 2:2.

Zápas tak musel do prodloužení. V něm nejprve Bizoň vychytal Bechera. V 65. minutě hosté díky přesné střele Patrika Fajmonta využili přesilovku a vyhráli první semifinále 3:2 a ujali se vedení v sérii 1:0.

Semifinále bude pokračovat v úterý v Brně, kde bude mít Kometa dva mečboly na vítězství v sérii.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (Havířov): Utkání se mi těžko hodnotí… Když prohrajete v play-off zápas v prodloužení, je to horší než porážka 7:0. My jsme neměli dobrý vstup do zápasu. Byli jsme ustrašení, nervózní, odskakovaly nám puky. Zbytečně jsme se soustředili především na bránění a nechali jsme soupeře hrát a tvořit.A to soupeř, nabitý reprezentanty, samozřejmě využil a dostal se do vedení 2:0. Kluky musím pochválit za třetí třetinu, kdy jsme přidali bojovnost a dostali jsme se do zápasu a nakonec i vyrovnali. Šli až na hranu svých možností. V prodloužení rozhodla, z mého pohledu, zbytečná branka, byť zároveň krásný hokejový moment.


Marek Moskal (Brno): Počítali jsme s tím, že to bude těžké utkání. Říkali jsme klukům, že dnes to bude hlavně o bojovnosti, což se potvrdilo. Havířovští praktikují dobrý návrat do obrany. Pro nás je vítězství skvělé. Kluky nepoložila vyrovnávací branka těsně před koncem a byli nachystaní na prodloužení. Doma to určitě nebude nic jednoduchého, ale doufám, že to uděláme hned v úterý.

Youtube