AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci vrátili Kometě porážku a srovnali sérii na 1:1. Rozhodnutí přinese už středeční třetí zápas

Tomáš Vlček | 26.03.2019

Druhý zápas semifinálové série skupiny B extraligy dorostu mezi Kometou a AZetem dnes viděla brněnská DRFG Aréna. Domácí měli, po nedělní šťastné výhře v Havířově 3:2p, na své straně možnost mečbolu, ale mladí AZeťáci jim sérii ukončit nedovolili. Po výborné první třetině totiž vedli 3:1, a i když ve druhé třetině Brno snížilo, ve třetí třetině přidali další branky a vyhráli 6:3. Rozhodnutí tak musí přinést zítřejší (středeční) zápas číslo tři, který se opět odehraje v Brně od 17:15.

ELIOD Extraliga dorostu - 0.kolo út 26.3.17:15
HC Kometa Brno - AZ Residomo Havířov
3:6
(1:3, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Kos (Sedláček), 25. Otava (Němec, Vyroubal), 37. Brabenec (Fajmon, Svozil) – 2. Pavlačka (Moškoř, Becher), 3. Kolat (Szturc), 12. Pavlačka (Moškoř), 23. Horváth (Kolat, Szturc), 49. Moškoř (Kubíček), 52. Becher (Moškoř, Pavlačka). Rozhodčí: Blaha – Čelechovský, Pospíšil. Vyloučení: 3:3, navíc Otava (KOM) 2+10 ZHK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 325. Střely na branku: 33:36 (8:14, 14:11, 11:11). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4, 3:6.

HC Kometa Brno: Bizoň (od 23. Schnattinger) – Řehák, Vacek, Ublricht, Fajmon, Němec, Prčík, Svozil – Brabenec, Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Harmim, Mišiak, Vyroubal.
AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček, Puzoň – Mikula, Žák, Pavlačka, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík Vojkuvka, Kusak, Szturc, Horváth.

Hosté, kteří měli před zápase nůž na krku a museli nutně zvítězit, začali skvěle. Už ve druhé minutě si zpracoval pas zpoza branky Martin Pavlačka a bekhendovou ranou otevřel skóre – 0:1. Domácí s vyrovnáním příliš dlouho neotáleli, když se za minutu protáhl po pravém křídle Sedláček, kotouč předložil na brankoviště Jakubu Kosovi a ten bez problémů vyrovnal na 1:1. Vyrovnaný stav ale nevydržel příliš dlouho, když se ve zmatku před Bizoněm nejrychleji zorientoval Dominik Kolat a vrátil Havířovu náskok – 1:2. Domácí se poté stále aktivněji hnali kupředu za vyrovnáním, větší šance ale nepřicházely. V přesilovce Brno sice dobře zamklo soupeře, ale místo kýžené branky v síti Slezanů přišla studená sprcha na druhé straně. Moškoř v brejku přenechal zadovkou puk do jízdy Martinu Pavlačkovi, který jel sám na branku a prudkou ranou zamířil přesně do levé šibenice – 1:3. Modrobílé třetí branka značně opařila a ve zbytku třetiny už marně hledali cestu za dalšími šancemi.

Prostřední dvacetiminutovku chtěli začít domácí aktivně, místo toho ale po chvíli přišlo vyloučení a hosté opět trestali. Na konci přesilovky si na brankoviště sjel Kevin Horváth a z první poslal kotouč neomylně nad Bizoňův beton – 1:4. Domácí se ani za tohoto stavu nechtěli vzdát a pokračovali ve své aktivitě. Sám na branku mířil Brabenec, ale nakonec svatyni soupeře přestřelil. Na opačném pólu hřiště mohl navýšit náskok hostů Becher, nakonec ale v tutovce vůbec nezakončil. Kometa se poté přeci jen dostala ke snížení, když se vyraženého kotouče ujal na brankovišti Roman Otava, rychle obkroužil branku a zasunul jej za tyčku – 2:4. Odpověď Havířova měl na hokejce Becher, ale před gólmanem domácích v pádu nezakončil a ten samý hráč poté v šanci našel Moškoře, jenže toho Bizoň vychytal. Následně měli domácí přesilovku, při které předvedli neskutečný dvouminutový zámek, nicméně výsledkem bylo jen břevno po prudké ráně Jakkuba Brabence z kruhu. Domácímu kapitánovi ale nakonec bylo přeci jen přáno. V 37. minutě se po otočce dostal na brankoviště a nadvakrát dostal kotouč za čáru – 3:4.

Kometa ztrácela před poslední třetinou jen jeden gól a srovnat mohla při přesilovce, ale několik slibných ran skončilo buď u brankáře Zlatnického, nebo vedle. Hosté navíc potrestali chybu domácích v obranném pásmu, když Jan Moškoř nahodil kotouč bekhendem na branku a nenápadná střela propadla Bizoňovi mezi betony do sítě – 3:5. Domácí pátá inkasovaná branka viditelně srazila, naopak hosté se nakopli. Za další tři minuty svůj náskok navýšili, když vyraženou střelu dojel osamocený Ondřej Becher a kotouč poslal pod břevno – 3:6. AZetu vycházelo naprosto vše a jeho náskok mohl po brejku a přihrávce Bechera navýšit Mikula, ale kotouč v klíčové chvíli nezpracoval. Utkání poté bylo hodně vyhecované, k vidění bylo několik hitů a potyček. Hosté však hráli stále aktivně a směřovali za vyrovnáním série. K tomu nakonec dokráčeli s tříbrankovým náskokem v zádech a o posledním účastníkovi Final Four rozhodne středeční třetí semifinále.

Autor reportáže: Daniel Kinc, www.hc-kometa.cz

Ohlasy k utkání


Marek Moskal (Brno): Říkali jsme klukům, že se nedá vyhrávat všechno. Rozhodla první třetina, kdy jsme nevstoupili do utkání dobře a dostali jsme tři branky, což je hodně, navíc na domácím ledě. Druhá třetina od nás byla lepší, ale taková ztráta se těžce obrací. V poslední části jsme to chtěli dotáhnout, ale bohužel se tam stala nějaká chybička a soupeř opět odskočil a bylo po zápase.


Tomáš Urbánek (Havířov): My jsme dnes neměli co ztratit. Velice dobře jsme vstoupili do utkání a po první třetině jsme vedli 3:1. Ve druhé třetině nás Kometa přehrávala a důležité bylo, že jsme ubránili vedení. Ve třetí třetině se nám podařilo odskočit a zlomit utkání.

Youtube