AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Z Kadaně bere AZ tři body, rozhodla první třetina

Tomáš Vlček | 28.09.2019

První zápas z víkendového tripu do severních Čech odehráli dnes AZeťáci v Kadani. Na ledě posledního týmu tabulky měli skvělý start a po 12 minutách vedli díky Radku Veselému, Jakubu Kotalovi a Jaroslavu Mrowiecovi 3:0. Ve třetí třetině se sice prosadili i domácí, ale branka Ondřeje Kachyni uzavřela skóre na 4:1 pro Havířov. Další utkání edehraje AZ už zítra od 16h v Ústí nad Labem.

CHANCE LIGA - 8.kolo so 28.9.17:00
SK Kadaň - AZ Residomo Havířov
1:4
(0:3, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 42. Wágner (J. Müller) – 2. R. Veselý (L. Bednář, Mrowiec), 4. Kotala (Mrowiec, Rašner), 13. Mrowiec (R. Veselý, Dvořák), 52. Kachyňa (F. Seman, Kotala). Rozhodčí: Zubzanda, Grech – Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 212. Střely na branku: 19:23 (3:11, 9:4, 7:8). Zblokované střely: 7:4. Vhazování: 24:38. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

SK Kadaň: Wolf – Trefný, Poizl, L. Chalupa, Foltýn, Mert, Eliáš, Klodner – Čech, Chlouba, Michnáč – Zabloudil, Zygmunt, R. Pilař – J. Müller, Řepík, Wágner – Zd. Zabloudil, Rindoš, Koblížek.
AZ Residomo Havířov: Stezka – Matai, Chroboček, Rašner, Mrowiec, Kachyňa, L. Rutar, Nepokoj – Bambula, F. Seman, Kotala – L. Bednář, R. Veselý, Pawliczek – Fridrich, Maruna, Žiak – Dvořák, Cihlář, Pořízek

Havířov skvěle vstoupil do zápasu. Už po 70 vteřinách hry ujel Bednář, natáhl na sebe oba obránce a přihrál Radku Veselému, který našel skulinu ve výstroji domácího brankáře - 0:1. Ve třetí minutě ujel domácí obraně Jakub Kotala a střelou mezi betony přesunujícího se Wolfa zvýšil náskok AZetu - 0:2.

Domácí se do první šance dostali v 7. minutě, když se k odraženému puku před brankou dostal Rindoš, ale nedokázal překonat Stezku. V polovině třetiny napřáhl na modré čáře Kachyňa, ale domácí brankář byl pozorný. O dvě minuty později si v útočném pásmu najel do volného prostoru Jaroslav Mrowiec a uklidil parádní Veselého přihrávku do odkryté branky - 0:3. Třetí branka hosty uklidnila a do konce první dvacetiminutovky pouze kontrolovali hru.

Druhá třetina přinesla opatrný hokej. V úvodu třetiny měli Trhači výhodu přesilové hry, nedokázali si však vypracoval brankovou příležitost. V první větší šanci se ocitl až v polovině zápasu Pořízek, jehož únik ztroskotal na Wolfovi. Vzápětí se mohl o první branku domácích postarat Pilař, ale tváří v tvář Stezkovi trefil pouze brankářovu vyrážečku. Do kabin se tak šlo za nezměněného stavu.

Trhači vstoupili do třetí třetiny velice aktivně a za své snahy byli brzy odměněni. Po dvou minutách hry se v ponechané výhodě dostal do k puku František Wágner a jeho rychlá střela znamenala snížení na rozdíl dvou branek - 1:3. Další útočné snahy domácích zabrzdila vyloučení. Hosté sice dvě přesilové hry nevyužili, ale deset minut před koncem napřáhl mezi modrou a kruhy Ondřej Kachyňa a jeho prudká střela skončila až v síti - 1:4. Trhači na změnu skóre mohli zareagovat ve více než 75 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilové hře. Místo snížení málem přišla pátá branka AZ. Naštěstí pro Trhače skončilo Veselého zakončení samostatného úniku vedle domácí branky.

Autor reportáže: Filip De Bolle, www.skkadan.cz

Ohlasy k utkání


Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): V první třetině, neumím si to vysvětlit už, dostaneme během tří minut dva góly a celá třetina podle toho vypadá. Ve druhé třetině se do toho dostaneme a ve třetí jsme měli tři vyložené šance, ale to štěstí jsme si asi urazili a nedáme gól. A pak po úplně laciné chybě, kdy ani nejsme schopní zablokoval střelu, dostaneme branku na 4:1 a je konec.


Patrik Rimmel (AZ RESIDOMO Havířov): Do zápasu jsme vstoupili výborně, hráli jsme co jsme chtěli. Dali jsme tři góly, takže rozehrané to bylo parádně. I když jsme po první třetině klukům v kabině říkali, že 3:0 je takový "nejhorší výsledek", abychom nepolevili, tak se stal přesný opak a pak jsme upustili od té hry, začali jsme se hodně trápit. Kadaň tam měla nějaké šance, podržel nás brankář. Třetí třetina byla obdobná, ještě jsme dostali gól. Naštěstí nás trošku uklidnil ten čtvrtý. První třetina z naší strany dobrá, na ty další dvě chceme raději zapomenout.

Youtube