AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci proti Zlínu neskórovali

Petr Miklas | 17.10.2019

Sedm zápasů v řadě vyhráli dorostenci AZetu. Poslední, kdo je dokázal porazit, byl před více než měsícem Zlín a právě tento soupeř se dnes představil na havířovském ledě. AZ měl sice z počátku střeleckou převahu, ale za celých 60 minut nedokázal dosta puk do hostující branky. Naopak Berani se prosadili dvakrát a odváží si tak z Havířova tři body. Další zápas sehraje AZ v sobotu v Porubě.

ELIOD Extraliga dorostu - 0.kolo čt 17.10.17:45
AZ Residomo Havířov - PSG Berani Zlín
0:2
(0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Čapka (Tomeček, Ševčík), 50. Kráčalík (Chludil, Hoferek). Rozhodčí: Sedlák – Janoško, Kořistka. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 36:28 (16:7, 11:12, 9:9). Průběh utkání: 0:0, 0:2.

AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček P. "A", Puzoň, Zmarzlák, – Belan, Pavlačka "A", Kubík, Moškoř "C", Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Csabi, Horváth, Kusak.
PSG Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek "A", Kráčalík "C" – Chludil, Broža, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Laciga, Ramert, Jecho, Lavička

Celou polovinu první třetiny se oba soupeři oťukávali a nebyly k vidění žádné šance. Poté měl více ze hry Havířov, ale nedokázal překonat Hamrlu v brance Zlína. Největší šanci měl ve 14. minutě Kolat, když se dostal před hostujícího brankáře, ale ten výborným zákrokem lapačkou podržel Berany.

V závěru třetiny ještě pálil Horváth, ale i jeho pokus Hamrla zastavil. Po první třetině tak stále platil stav 0:0.

Hosté měli dobrý vstup do druhé části, když po minutě a půl otevřel skóre Adam Čapka, který dorazil puk po Tomečkově střele. Pak šli hosté dvakrát do oslabení, ale AZ toho nedokázal využít.

Ve 33. minutě se dostal do brejku domácí Kubík, ale ztroskotal na Hamrlovi. V závěru druhé dvacetiminutovky mohli své vedení navýšit Berani, jenže Laciga ve stoprocentní příležitosti netrefil branku a Kráčalík zahodil úplnou tutovku, když na něj zívala odkrytá branka a on zamířil do pravé tyče. Po čtyřiceti minutách proto platil stav 0:1.

Třetí třetina přinesla zajímavé situace. Ve 44. minutě mohl navýšit vedení Beranů při přesilovce Broža, ale Zlatnický puk vyrazil špičkou betonu. O pět minut později mohl naopak vyrovnat Havířov, ale Hamrla vyrazil Bílkovu střelu a následnou dorážku Kubíka chytil do lapačky.

V 50. minutě využil přesilovku Jakub Kráčalík, který si našel odražený puk a poslal jej do levého horního rohu Zlatnického branky. Ve zbytku třetiny už se nic nestalo, hosté svůj náskok ubránili a nepustili AZ ani k power-play. Zlín si tak odváží tři body za výhru 0:2.

Další utkání naši dorostenci sehrají v sobotu 19.10. v Porubě. 

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (HC AZ RESIDOMO Havířov): Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. V první třetině jsme měli trochu smůlu, že jsme neproměnili některou ze svých příležitostí, možná by ten obraz hry vypadal trošku jinak. Na druhou stranu byl soupeř mnohem týmovější, důraznější a my jsme vůbec nechodili do osobních soubojů. Jestli chceme hrát hokej ve stoje na hokejce, tak to nám úspěch nepřinese se žádným soupeřem. My jsme trochu tahali nohy a to jen díky tomu, jakou jsme si v minulém týdnu zvolili cestu, co se týče tréninků. Z toho my nepolevíme a na druhou stranu to není omluva. Soupeř vyhrál srdíčkem, týmovostí a bojovností. 


Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Bylo to těžké utkání s dobrým koncem pro nás. V první třetině byl jednoznačně lepší Havířov, ve druhé se to vyrovnalo a podržel nás gólman, který chytal fantasticky. Myslím si, že jsme dali první šťastný gól, který nakonec rozhodl.

Fotogalerie k zápasu
Youtube