AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Tři body z Třince pro dorost nebyly zadarmo

Vít Káňa | 24.10.2019

Dnešní utkání ELIOD extraligy dorostu mezi AZetem a Třineckými Oceláři vyznělo pro Havířov 5:2, avšak favorité z nejmladšího města v republice, utkání rozhodně neodehráli v suchém tričku. O své výhře rozhodli ve třetí třetině a utkání je nesmírně bolelo, Oceláři ukázali svou sílu a ve Slezské derby na svém ledě nedali Havířovu nic zadarmo. V utkání padly tři osobní tresty a AZet hlásí tři zraněné. Další utkání sehrají dorostenci v sobotu doma proti Olomouci.

ELIOD Extraliga dorostu - 0.kolo čt 24.10.17:30
HC Oceláři Třinec - AZ Residomo Havířov
2:5
(0:1 2:1 2:3)

Branky a nahrávky: 23. Przybyla (Kašpárek), 35. Wawrzkiewicz (Przybyla, Ročák) – 10. Horváth (Moškoř, Becher), 40. Csabi (Makovec), 42. Urbančík (Kusak, Makovec), 45. Kolat (Belan, Horváth), 53. P. Kubíček (Kolat, Makovec). Rozhodčí: Čahoj - Gančarčík, Bartek. Vyloučení: 6:6, navíc Hrůzek (TRI) 2+10 ZHK, Jánoš (TRI) 5+OK za vražení a Moškoř (HAV) 5+OK ZHK. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 123. Střely na branku: 48:33 (22:8, 15:13, 11:12). Průběh utkání: 0:1 2:1 2:5.

HC Oceláři Třinec: Halouzka (Klimek) – Mošnička, Hykl, Andrle, Pospíšil, Ročák, Bujak, Hrůzek – Šutý, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek, Pánek, Kozlík Procházka.
AZ Residomo Havířov: Zlatnický (Nowak 18.-20.) – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček P., Puzoň, Zmarzlák, Kubíček R. – Belan, Pavlačka, Kubík, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Csabi, Horváth, Kusak.

V první třetině se ze začátku drali do akce Oceláři, bylo jich plné kluziště, ale ztroskotávali na brankáři Zlatnickém. Havířovští se dlouho nemohli dostat do zápasu a byli jako opaření. Nicméně na krásu se hokej nehraje. Třinec dostal lekci z produktivity v 10. minutě, kdy se po výborné souhře puk dostal od Bechera k Moškořovi a ten poté rozjetý nahrál Kevinu Horváthovi, který překonal třineckého Halouzku a bylo to 0:1. Poté přišlo první vyloučení Havířova, kdy se v 11. minutě provinil Kolat a dostal dvě minuty za hákování. Za zmínku stojí akce třineckého Kozlíka, který pálil tvrdě od modré, avšak soustavný tlak si Oceláři nevyrobili. To je, ale nemuselo mrzet, protože hráči AZetu byli opět nedisciplinovaní, konkrétně ve 14. minutě dostal dvouminutový trest za hákování Becher. Oceláři se osmělovali, dvě šance měl Przybyla, ale nejprve raději přihrál na Andrleho, který minul branku, ve druhé sám jen těsně minul. Třetí oslabení Azetu přišlo ke konci třetiny Wlodara si šel na dvě minuty sednout na trestnou lavici za hákování. Třinec se nadechoval k vyrovnání, jenže Hrůzkovu tvrdou střelu kryl Zlatnický. Zlatnický byl poté do konce třetiny vystřídán Nowakem, protože mu praskla spona na masce. Třinec hrál s velkým nasazením, ale skóre se neměnilo.

Zbytek Wlodarova trestu se přenesl do druhé třetiny, do které se opět vyměnila dvojice havířovských gólmanů. A jak třetina skončila, tak pokračovala. Třinec byl v tlaku a AZet se bránil. Již zmiňovaný třinecký Petr Przybyla, dostal ve 23. minutě přihrávku od rozjetého Kašpárka, který zachytil špatnou rozehrávku havířovských, bylo to 1:1. Aktivitu Ocelářů přibrzdilo oslabení. Ve 24. minutě dostal dvě minuty za napadení Petrovský. Havířovský Horváth v přesilovce ale svůj druhý gól nepřidal, a tak z ní vyšli hráči AZetu naprázdno. Třinec měl tlak, Anderle se ale ze dvou šancí neprosadil a sám si šel ve 28. minutě odsedět dvě minuty za podrážení. Havířov se v přesilovce neprosadil a po zbytečném faulu Makovce za hákování, ve 30. minutě, musel bránit početní výhodě Ocelářů. Dobré utkání hrál aktivní Anderle, bylo vidět, že se Třinec nespokojí s jednou brankou. Přemotivovanost byla vidět v 35. minutě, kdy byl vyloučen Jánoš. Nicméně hráči AZetu se v početní výhodě neprosadili, ale dostali od Třince branku. Pospíšil dokázal zužitkovat špatnou rozehrávku havířovských, konkrétně Bechera a Urbančíka a nahrál na Przybylu, který oslovil Dawid Wawrzkiewicze, ten povedeně zakončil do levého horního rohu a bylo to 1:2. AZetu se nedařilo a za špatné střídání, ve 36. minutě, si šel dvě minuty odsedět Csabi. Hrál se urputný hokej, plný nasazení osobních soubojů. Třinec cítil šanci, ale bohužel pro něj se ve 40. minutě prosadil havířovský Jan Moškoř a dal vyrovnávací brankou svému týmu před závěrečnou třetinou potřebný impuls.

Do třetí třetiny si museli hráči Azetu v kabině něco říct, najednou jich bylo plné hřiště. Ve 42. minutě se gólem na 2:3 prosadil Jakub Urbančík. Utkání se lámalo, Oceláři se snažili vyrovnat, avšak nebyli klidní v rozehrávce. AZet napadl jejich rozehrávku již v zárodku a to vedlo k akci která vyústila v gól Dominika Kolata v 45. minutě. Ten si našel volné místečko v Halouzkově bráně, stav byl 2:4. Gól třinecké zlomil, přišly akce Kusaka, Havířov byl lepším týmem. Utkání se neodehrávalo v rukavičkách do konce třetiny padlo ještě sedm trestů na obou stranách. Na třineckých byla vidět frustrace z průběhu utkání. Při vyloučení třineckého Petrovského se v 53. minutě, po přihrávce Kolata, prosadil Petr Kubíček - 2:5. Utkání se dohrávalo  na ostří nože. Na obou stranách padly po ostrých zákrocích osobní tresty 5 + dokonce utkání - nedohráli havířovský Moškoř, a třinecký Jánoš, třinecký Hrůzek dostal trest 2 + 10 min. Utkání se dohrávalo a AZet, i když první dvě třetiny tahal za kratší konce provazu si z derby v Třinci odváží, po zlepšeném výkonu v závěrečné třetině, tři body.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbanec (AZ RESIDOMO Havířov): Z naší strany jsme měli špatný vstup do zápasu, po dvě třetiny byl Třinec lepším týmem. My jsme s velkým štěstím dali gól na 1:0. Třinec diktoval tempo zápasu, nás ale podržel skvělý výkon gólmana Zlatnického. Druhá branka v závěru druhé třetiny nám doslova dala křídla. Ve třetí třetině jsme se jako tým zlepšili a utkání otočili. Velkou kaňkou tohoto zápasu je zranění třech našich hráčů a naše nedisciplinovanost.

Youtube