AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorost AZetu prohrál na Kometě a spadl na druhé místo

Vít Káňa | 21.11.2019

H A V Í Ř O V - AZet do hlavního města Moravy přijel po sérii šesti vyhraných zápasů jako lídr tabulky a chtěl navázat na domácí výhru s Kometou 3:2. Domácí byli před utkáním na třetím místě skupiny Východ ELIOD Extraligy dorostu. Utkání začalo pro Havířov dobře, po první třetině vedl 1:2. Jenže ve druhé třetině Kometa dala tři branky a ve třetí přidala další dvě. AZetu, po první třetině zvlhl, střelecký prach a v utkání se už, bohužel, neprosadil. Hattrick si připsal brněnský Eduard Šalé. Havířov si tak z moravské Metropole veze porážku 6:2.

ELIOD Extraliga dorostu - 0.kolo čt 21.11.17:45
HC Kometa Brno - AZ Residomo Havířov
6:2
(1:2, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Otava (Běhůnek, Šalé), 27. Šalé (Běhůnek, Němec), 37. Brabenec (Fajmon), 38. Šalé (Pigl, Otava), 44. Šalé (Pigl, Otava), 57. Fajmon – 7. Kubíček, 18. Bárta (Moškoř). Rozhodčí: Rozhodčí: Sofka – Maloušek, Smetková. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 36:33 (12:7, 9:15, 15:11). Diváci: 104. Průběh utkání:  0:1, 1:1, 1:2, 6:2.

HC Kometa Brno: Bizoň – Řehák, Vacek, Fajmon, Máša, Běhůnek, Ulbricht, Němec – Nesvadba, Brabenec, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.
AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Bílek, Kremnický, Kubíček P., Kubíček R., Puzoň, Zmarzlák – Žák, Pavlačka, Kubík, Moškoř, Makovec, Becher, Urbančík, Csabi, Bárta, Horváth, Belan, Vojkuvka.

První třetina začala ve vlažném tempu, oba týmy si byly vědomy toho, že proti sobě hraje, v případě Havířova, vedoucí tým skupiny Východ se třetím. Po vlažném začátku to, optikou nezaujatého fanouška, vypadalo tak, že více ze hry mají přece jen více domácí. Hráči brněnské Komety, konkrétně Otava a Sever, ztroskotali na havířovském gólmanovi Zlatnickém. Proti Slezanům byla i jejich vlastní nedisciplinovanost, v 6. minutě se nechal vyloučit Zmarzlák za podrážení. Přesilovku Kometa nevyužila, ještě k tomu i inkasovala. Jan Moškoř během oslabení našel Denise Bártu a bylo to 0:1. Po oslabení se AZet zlepšil a přidal na důrazu, nahození Bílka, ale neskončilo v brance, kterou hájil brněnský Bizoň. Ve 13. minutě šel na trestnou lavici na dvě minuty za hákování havířovský Urbančík. Kometa druhou přesilovkou doslova „opovrhla“. Vyrovnání se dočkala až v 16. minutě zásluhou Romana Votavy, tomu při pokusu o bekhendovou kličku uskočil puk tak šťastně, že podjel brankáře a skončil v síti, stav zápasu byl 1:1. Kometa se po vyrovnávací brance uklidnila a začala hrát svou hru. Jenže v 18. minutě se nechala přečíslit dva na jednoho, havířovský Denis Bárta se nemýlil a na světelné tabuli svítilo skóre 1:2. Třetina se odehrála bez větší šance na obou stranách.

Druhá třetina začala ve svižném tempu, nejprve byl ve velké šanci havířovský Moškoř, naneštěstí pro něj, mu obránce Komety v poslední chvíli znemožnil vystřelit. Vzápětí se na Zlatnického bránu vrhl brněnský Boltvan, ale v koncovce selhal. Ve 23. minutě brněnský Řehák, poznal na dvě minuty „útulnost“ trestné lavice, když se provinil faulem loktem. Azet v přesilovce zaměstnával brankáře Bizoně, ale za něj, když už byl překonán, zaskoči v největší šanci domácí obránce. Šance střídala šanci, avšak žádný z útoků obou tymů se neujal. Ve 26. minutě si šel na dvě minuty odpočinout brněnský Horký za nedovolené bránění. Havířov vycítil svou šanci a byl v tlaku, jenže přihrávku Slezanů výborně vystihl Běhůnek, který našel Němce, ten s toušem pelášil dopředu. Uprostřed kluziště lehkým přiťuknutím našel Eduarda Šalé, ten se z mezikruží nemýlil, stav byl 2:2.Hosté opět zaměstnávali domácího Bizoně, ten však chytal výborné utkání. Domácí měli velkou šanci v polovině utkání, ale Sedláčkovu bombu dokázal Zlatnický zastavit. Ve 36. minutě se proti pravidlům provinil havířovský Bárta a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Kometa se v přesilovce zásluhou Jakuba Brabence prosadila kombinačně, skóre bylo 3:2. Havířov se dostal do lehkého útlumu, Kometa to vycítila a už ve 38. minutě trestala. Eduard Šalé se prosadil podruhé v zápase a bylo to 4:2. AZet se snažil dostat do zápasu, ale do konce třetiny byl za aktivitu „odměněn“ jen přesilovou hrou, když ve 39. minutě šel na za vysokou hru na trestnou lavici Boltvan. Havířovský Makovec svou velkou šanci ve přesilovce nevyužil a druhá třetina byla minulostí.

Do třetí třetiny se přesunul třináct vteřin z trestu Boltvana, zbytek přesilové hry Havířov nevyužil. Ve 43. minutě šel na trestnou lavici havířovský Vojkůvka za nedovolené bránění, ke kterému se za chvíli i přidal brněnský Ulbrich za vysokou hůl. Hrálo se 4 na 4 a domácí se dokázali prosadit. Svůj třetí gól v zápase vstřelil Eduard Šalé, skóre byl 5:2 pro Kometu a o zápase bylo v podstatě rozhodnuto. Bizoň čelil po gólu Komety dvěma šancím Havířova, ale překonat se nenechal. Na druhé straně měl dvě šance brněnský Sever, Zlatnický byl na místě. V 52. minutě se nechal vyloučit brněnský Fajmon, šel si na dvě minuty odpočinout za krosček. AZ další přesilovku nevyužil, navíc v 54. minutě fauloval havířovský Kubíček, dostal dvě minuty za pozdní dohrání. Na Slezanech byla vidět frustrace. Šále během přesilové hry mohl navýšit svůj účet na čtyři branky, ale trefil jen tyč. Havířov přesilovou hru se štěstím přežil a chtěl se vrhnou to útoku. Jenže si v 57. minutě nepohlídal Patrika Fajmona, který střílel z vrcholu levého kruhu a uzavřel skóre zápasu na 6:2. I hned po vstřelení gólu obdržel trest za nesportovní chování ve výši dvou minut. Přesilovou hru Havířov opět nevyužil, poslední, co ze zápasu stojí za zmínku je pěstní „rozmíška“ mezi Sedláčkem a Kubíčkem, oba byli vyloučeni za hrubost.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ RESIDOMO Havířov): Do zápasu jsme vstoupili dobře, po první třetině jsme vedli 2:1. Ve druhé třetině, ve které jsme paradoxně hráli naši nejlepší hru, dostaneme, po našich individuálních chybách a nezodpovědnosti, tři branky. Mrzí mě druhá strana mince ta naše neproduktivita. Třetí třetinu jsme absolutně nezvládli a po pátém obdrženém gólu, jsme byli odevzdaní. Toto je náš první výpadek po sedmnácti, dobře odehraných, zápasech. Kometa odehrála dobré utkání a vyhrála naprosto zaslouženě. 

Youtube