AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři letos poprvé v sezóně prohráli

Vít Káňa | 27.10.2019

H A V Í Ř O V - Dnes poprvé, v probíhající sezóně REDSTONE Extraligy juniorů, okusili havířovští junioři chuť porážky a to na ledě HC Litomyšl. V utkání, do kterého vstupovali Slezané jako favorit, před zápasem byl bodový rozdíl mezi oběma soupeři 24 bodů, se ukázalo, že i v hokeji je třeba jít štěstí naproti. Po první třetině vedl Azet 3:2 a když ve druhé třetině, na prozatímních 4:2, navýšil skóre havířovský Revaj, vypadalo to, že je zápas rozhodnut. Litomyšl ale byla proti. V dramatické třetí třetině dokázala srovnat na 5:5 a šlo se do prodloužení, ve kterém gól nepadl. Rozhodující nájezd proměnil Dostál a Litomyšl doma zvítězila 6:5 po s.n.. Kaňkou na utkání jsou čtyři tresty do konce utkání, dva na obou stranách za hrubost. Litomyšl dokázala pokaždé vstřelit branku na konci každé třetiny.

Extraliga juniorů - 12.kolo ne 27.10.16:30
HC Litomyšl - AZ Residomo Havířov
6:5sn
(2:3, 1:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Voříšek, 20. Voříšek (Večeřa), 38. Večeřa (Jakubec), 46. Věčeřa (Jakubec, Voříšek), 56. Večeřa (Jakubec, Voříšek), rozh. náj. Dostál – 13. Tomeček (Horváth), 16. Tomeček (Kočí, Juhász), 18. Pavlačka, 34. Revaj (Pindel), 49. Horváth (Tomeček, Bochnak). Rozhodčí: Kohoutek – Kleprlík, Husák. Vyloučení: 2:2, navíc Hricuš a Voříšek (oba LIM) a Koubek a Bochnak (oba HAV) 5+OK. Využití: 0:1 V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:5, 6:5.

HC Litomyšl: Kraus – Lipenský, Fila, Myška, Novotný, Bláha (A) – Dostál, Voříšek (C), Háněl, Vytlačil, Svatoš, Edl, Adámek, Večeřa (A), Hricuš, Jakubec, Farkas.
AZ Residomo Havířov: Atanasiadis – Pavelek, Kočí, Uhlíř, Koubek, Thiel, Kubíček, Hrček – Hudeček, Ivaščenko, Horváth, Tomeček, Juhász (A), Revaj, Byčkov, Pavlačka, Pindel (C), Bochnak.

Proti Litomyšli mužstvo AZetu nezačalo vůbec dobře, snad byla na vině dlouhá cesta, anebo myšlenka na poslední utkání, kdy doma Litomyšl přestříleli 11:2. A tak jim přišlo vhod, že se ve druhé minutě proti pravidlům provinil domácí Hricuš. Šel si odsedět dvě minuty za sekání. AZet přesilovou hru nedokázal využít a byla to Litomyšl, kdo se v zápase prosadil jako první. Ve 4. minutě dál gól Jakub Voříšek a bylo to 1:0. Za AZet se poprvé v zápase trefil Daniel Tomeček, to na světelné tabuli byla 13. minuta 1:1. Nedisciplinovanost domácích v 15. minutě, kdy si šel na dvě minuty sednout domácí Svatoš, přinesla Slezanům gól. Podruhé v zápase se trefil Daniel Tomeček a bylo to 1:2. Radost Havířov neopustila ani po vyloučení Pavlačky, ten obdržel dvouminutový trest za podrážení, nicméně Litomyšl přesilovku nevyužila. Naopak z gólu se radovali Havíři, když se v 19. minutě trefil Pavlačka, stav utkání byl 1:3. Domácí se nevzdali a 30 vteřin před koncem první třetiny se podruhé v zápase prosadil Jakub Voříšek a dal kontaktní gól na 3:2.

Začátek druhé třetiny se nesl v duchu neproměňování havířovských šancí. Domácí gólman Kraus chytal ve skvělé formě a pochytal spoustu střel. Ve 29 minutě se na trestnou lavici poroučel havířovský Kočí a dostal dvě minuty za sekání. Litoměřice přesilovku nevyužily. V 31 minutě se nám na ledě zajiskřilo do sprch šel domácí Hricuš 5 minut, hrubost + osobní trest do konce utkání hrubost. K němu se přidal i Havířovský Koubek taktéž 5 minut, hrubost + osobní trest do konce utkání hrubost. Ve 34 minutě se prosadil Marek Revaj, stav byl 2:4 a v Litomyšli to vypadalo, že už je hotovo. Nicméně se domácí zvedli a v 38. minutě se trefil Martin Večeřa, kontaktní gól na 3:4 a historie z první třetiny se zopakovala.

Do třetí třetiny se AZet snažil vstoupit aktivně, avšak na rozehrávce obránců byla vidět nervozita a Litomyšl přidala v nasazení. Ve 46. minutě se podruhé v zápase prosadil Martin Večeřa, a Litomyšli se podařilo srovnat stav na 4:4. AZet Litomyšli opět odskočil o jeden gól ve 49. minutě, branku vstřelil Kevin Horváth  - 4:5. Litomyšl se nevzdala přidala na důrazu a odměnou jí byl třetí gól v zápase Martina Večeři - 5:5. I potřetí si havířovští nechali dát branku v závěru třetiny. Další gól, divákům na zimním stadionu v Litomyšli, třetí třetina nepřinesla a šlo se do prodloužení.

V prodloužení šli do sprch za Litomyšl Voříšek 5 minut hrubost + osobní trest do konce utkání hrubost a za havířovské Ernest Bochnak 5 minut hrubost + osobní trest do konce utkání hrubost. Nastavení gól, i když šance byly na obou stranách nepřineslo a na řadu přišla penaltová loterie. Rozhodující nájezd proměnil Jan Dostál a Litomyšl si ze zápasu s Havířovem bere, po výhře 6:5 sn, i druhý bod.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Pod dojmem domácího dvouciferného vítězství nad Litomyšli jsme do zápasu vstoupili vlažně. My jsme před zápasem kluky upozorňovali, že nemůžou opakovat chyby z utkání s Brnem a musí na ně vlítnout, vnutit jim naši hru. Bohužel jsme hned inkasovali, celý zápas byl v duchu neproměňování šancí z naší strany, Litomyšl jsme přestříleli 45:15. Soupeř vytěžil z minima maximum. Naši obránci, kteří nebyli vůbec pod tlakem, nikdo je nenapadal, tak ti byli dneska tak špatní, že nebyli sto kloudnou rozehrávkou založit útok. Nebudu vulgární, ale někteří hráči konečně pochopili, že tato soutěž není sranda. Všude se musí hrát na plno. Teď je otázka, jestli ti hráči, svojí výkonností a dovedností na tuto soutěž vůbec mají. Musím pochválit gólmana Litomyšle a soupeři pogratulovat k vítězství. Pro nás je to zasloužená facka, už předchozí utkání jsme nehráli dobře. Kluci musí na sobě zabrat a dát do zápasu všechno.

Youtube