AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři vydřeli povinné body s Litomyšlí

Petr Miklas | 29.11.2019

Dnes jsme viděli zápas dvou mužstev decimovaných zraněními. Hosté přijeli jen s jedním brankářem, čtyřmi obránci a osmi útočníky. AZ soupeře přestřílel, ale Litomyšl až do konce držela šanci na dobrý výsledek. Nakonec AZ vyhrál třetí třetinu 3:0 a celý zápas 4:1. Nedělní utkání se Šumperkem je pro velkou marodku AZetu odloženo.

Extraliga juniorů - 18.kolo pá 29.11.18:00
AZ Residomo Havířov - HC Litomyšl
4:1
(0:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 36. Pindel (Juhász, Horváth), 44. Vlček (Tomeček, Čempel), 49. Pindel (Horváth), 60. Kubíček P. (Juhász, Pindel) – 27. Večeřa (Voříšek, Fila). Rozhodčí: Hykel – Klimek, Hladík. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 59:12 (20:5, 16:4, 23:3). Průběh utkání: 0:1, 4:1.

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Mrkvica, Uhlíř, Pavelek, Kočí, Zmarzlák, Kubíček P. – Ivaščenko, Kubík, Juhász "A", Tomeček, Čempel, Vlček, Pindel "C", Byčkov, Horváth, Urban
HC Litomyšl: Batěk – Fila, Bláha "C", Myška, Zahradník – Jakubec "A", Adámek, Vytlačil, Háněl, Edl, Lichtag, Večeřa "A", Voříšek

Domácí hráči byli od začátku aktivnější, ale naráželi na zeď jménem Ondřej Batěk v brance Litomyšle. V 8. minutě jej překonal Pindel, jenže gólmana hostí zachránila pravý tyč jeho branky.

V 11. minutě mohli udeřit hosté, když při vlastním oslabení Vytlačil našel Lichtaga, ale ten střelou z první těsně minul Štipčákovu branku. Batěk zabránil ve skórování Vlčkovi, jenž nedokázal přehodit jeho beton a zastavil i dvojšanci Pindela v 16. minutě.

V první třetině branka nepadla a tak stále platil stav 0:0.

Ve druhé třetině jsme se konečně dočkali gólů. Nejprve se ve 27. minutě prosadil hostující Martin Večeřa, jenž po Voříškově přihrávce využil přesilovku nekompromisní střelou do odkryté branky. Následovaly nevyužité šance na obou stranách - ve 31. minutě Juhásze vychytal Batěk a na druhé straně Edlovi zkazil radost Štipčák.

Ve 36. minutě bylo vyrovnáno, když Vojtěch Pindel zakončil kombinaci s Juhászem, střelou z levého kruhu k protější tyči. Po čtyřiceti minutách tak bylo skóre 1:1.

Ve třetí části domácí dali tři branky a rozhodli o svém vítězství. Ve 44. minutě Tomáš Vlček zakončil kombinaci s Tomečkem a Čempelem střelou pod horní tyč. O pět minut později Horváth vybídl Vojtěcha Pindela ke střele do odkryté branky, Batěk neměl šanci zasáhnout.

Litomyšl v závěru sáhla ke hře bez brankáře, ale risk jí nevyšel a tři vteřiny před koncem pečetil skóre utkání Petr Kubíček, jenž trefil odkrytou branku.

Zápas zdecimovaných sestav zvládli lépe domácí, hráčům Litomyšle nelze upřít bojovnost a snaha hrát až do konce. Nicméně tři body zůstávají v Havířově.

Nedělní utkání se Šumperkem je odloženo, právě pro velkou marodku Havířova.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ RESIDOMO Havířov): Hráči by si měli uvědomit, že pokud trénují v nízké intenzitě, nemůžou přepnout na vyšší level v zápase. Je nás v tréninku málo, chybí konkurence a to je důvod jejich počínání. Bohužel momentálně v týmu nemáme hráče, který by svým nasazením a přístupem dokázal strhnout ostatní. Jsme rádi za tři body, ale musíme dál pracovat v tréninku a přenést to do zápasu.

Fotogalerie k zápasu
Youtube