AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři AZetu úřadovali na ledě Litomyšle

Vít Káňa | 22.12.2019

H A V Í Ř O V - 22. prosince AZ ve 28. kole REDSTONE Extraligy juniorů zavítal na led Litomyšle. Poslední utkání na ledě týmu z pardubického kraje přineslo AZetu první porážku v Extralize juniorů, ale dnes to byl jiný zápas. Začátek nebyl pro Slezany valný. V první třetině už prohrával o dva góly, ale na konci první periody se mu podařilo snížit na 2:1. I když ve druhé třetině dostali Slezané rychlou branku, dokázali do konce třetiny dát čtyři góly a domácí zcela ochromit. Ve třetí třetině byla Litomyšl zlomená, AZ přidal dva góly a za výhru 7:3, bere tři body. Mužem zápasu byl Lukáš Juhász, kterému v zápase nestačil hattrick a dal rovnou čtyři góly. Další utkání junioři odehrají 5. ledna na ledě Šumperku.

Extraliga juniorů - 24.kolo ne 22.12.16:30
HC Litomyšl - AZ Residomo Havířov
3:7
(2:1 1:4 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Jakubec (Lichtag), 14. Jakubec (Lipenský, Lichtag), 22. Lichtag (Jakubec) – 18. Juhász (Šěvěček), 25. Juhász (Šěvěček, Koubek), 25. Revaj (Zmarzlák), 31. Juhász (Urban, Pindel), 40. Urban (Juhász, Kubík), 43. Pindel (Urban), 51. Juhász (Pindel, Urban). Rozhodčí: Vepřovský – Gregar, Hájková. Vyloučení: 11:10. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 273. Střely na branku: 19:28. Průběh utkání: 2:0 2:1 3:1 3:7.

HC Litomyšl: Kraus – Myška, Bláha (A), Fila, Lipenský, Novotný, Zahradník – Voříšek (C), Kašpar, Vytlačil, Sajdl, Edl, Háněl, Večeřa (A), Lichtag, Jakubec, Dostál.
AZ Residomo Havířov: Nowak – Pavelek, Šěvěček (A), Koubek, Zmarzlák, Kubíček – Vlček, Tomeček, Kubík, Juhász, Revaj, Byčkov, Urban, Pindel (C), Hudeček.

Do zápasu měli lepší vstup domácí, už ve 2. minutě zápasu se jim podařilo dát první branku zápasu, prosadil se Tadeáš Jakubec, skóre bylo 1:0. Útočné snahy domácích přerušila devátá minuta, kdy šel na trestnou lavici na dvě minuty Fila za sekání. Hosté výhodu jednoho muže na ledě nevyužili. Ve 13. minutě měli domácí k dispozici první přesilovou hru, havířovský Ševěček, dostal dvě minuty za zdržovaní hry. Domácí přesilovou hru využili ve 14. minutě, kdy se podruhé v zápase prosadil Tadeáš Jakubec, na tabuli svítilo 2:0 pro domácí. 15. minuta přinesla vyloučení na obou stranách. Za HC Litomyšl obdržel dvouminutový trest Kašpar za sekání, za AZ RESIDOMO Havířov dostal dvě minuty Tomeček, ten se provinil hrubostí. Ze hry čtyři na čtyři se odehrála minuta a patnáct vteřin, když se havířovský Byčkov na konci 16. minuty provinil sekáním. Domácí neodehráli přesilovku celou. V polovině 17. minuty si šel na dvě minuty odpočinout Lichtag za hákování. AZ přesilovou hru v 18. minutě využil, Lukáš Juhász snížil na 2:1. O patnáct vteřin později šel na trestnou lavici domácí Večeřa, který se provinil sekáním, ale přesilovou hru AZ nevyužil. První třetina skončila za stavu 2:1 pro domácí.

I úvod do druhé třetiny měli lepší domácí ve 22. minutě se prosadil Jakub Lichtag, stav zápasu byl 3:1 pro Litomyšl. AZ rozhodně nebyl horším týmem, ale domácí držel gólman Kraus. Na začátku 25. minuty se na dvě minuty poroučel domácí Sajdl za faul kolenem. AZ výhody využil o 14 vteřin později. Na 3:2 snížil Lukáš Juhász. Domácí byli gólem otřeseni, toho využil na konci 25. minuty Marek Revaj, ten vyrovnal na 3:3. Tlak Slezanů byl rozmělněn přesilovou hrou domácích, ve 27. minutě obdržel dvouminutový trest za krosček Tomeček. Hrálo se na ostří nože, obě mužstva se často uchylovala ke hře za hranicí pravidel. Běžela 31. minuta, když dostal potřetí puk za záda domácího gólmana Krause Lukáš Juhász, hattrick a AZ šel poprvé v zápase do vedení 3:4. 33. minuta přinesla potyčku, za kterou se šest hráčů šlo posadit na trestnou lavici. Za domácí to byli Kašpar, Lichtag a Novotný, všichni obdrželi dvě minuty za hrubost. Na straně Havířova, rovněž za hrubost, to byli Tomeček, Koubek a Ševěček. Poslední jmenovaný dostal k trestu za hrubost další dvě minuty za napadení. Přesilovou hru domácí nevyužili. Havířov už převzal otěže zápasu, ale vlastní nedisciplinovaností musel hrát ve 38. minutě v oslabení. K pobytu na trestné lavici byl vyzván po faulu vysokou holí havířovský Urban. Litomyšl přesilovou hru nevyužila a kvůli vysoké holi Myšky se chvíli hrálo čtyři na čtyři. AZ, už ve vlastní přesilovce, navýšil skóre na 3:5, ve 40. minutě se trefil Adam Urban. Tímto stavem skončila i druhá třetina.

Ve třetí třetině už na ledě hrál prim jen AZ ve 43. minutě se prosadil Vojtěch Pindel a navýšil skóre na 3:6. Na domácích bylo cítit zklamání s průběhem zápasu. Ve 49. minutě šel na dvě minuty na trestnou lavici Vytlačil za hrubost. Havířov hrál na jistotu, dokonce měl k dispozici i krátkou výhodu pět na tři. K Vytlačilovi se přidal, rovněž za hrubost Myška. Dvojnásobnou přesilovku sice AZ nevyužil, ale výhodu pět na čtyři už ano. V 51. minutě dal svůj čtvrtý gól v zápase Lukáš Juhász, na světelné tabuli svítil stav 3:7. V 53. minutě se provil havířovský Ševěček za hrubost a obdržel dvou minutový trest. Přesilovou hru domácí nevyužili

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov):

I přes naši velkou marodku jsme dnes na ledě Litomyšle odehráli slušné utkání. Po celý průběh zápasu jsme byli aktivnější než domácí tým a tuto aktivitu jsme vyjádřili i gólově. 

Youtube