AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři dali Litomyšli devítku

Tomáš Vlček | 26.01.2020

Další zápas REDSTONE extraligy juniorů sehráli dnes havířovští mladíci. Proti Litomyšli potvrdili jednoznačně roli favorita a po vysoké výhře 9:3 berou tři body. Navíc díky zaváhání Přerova se opět vrátili do čela tabulky. Další utkání sehrají už v úterý doma, kdy je od 18:00 čeká dohrávka proti Warriors Brno.

Extraliga juniorů - 30.kolo ne 26.1.14:30
AZ Residomo Havířov - HC Litomyšl
9:3
(4:1, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 3. Urban (Koubek), 5. Revaj (Byčkov), 10. Juhász (Horváth, Pindel), 13. Tomeček (Vlček, Koubek), 31. Pindel (Horváth), 39. Byčkov (Mrkvica), 40. Pindel (Juhász), 43. Juhász (Horváth), 53. Vlček (Tomeček, Štefka) – 12. Večeřa (Bláha), 42. Edl (Jakubec, Lichtag), 57. Bláha (Večeřa). Rozhodčí: M. Novák – Vengřín, Janoško. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 105. Střely na branku: 47:23 (18:5, 16:4, 13:14). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1, 7:2, 9:2, 9:3.

AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Uhlíř, Koubek, Hrček, Pavelek, Kočí, Zmarzlák – Revaj, Pindel, Urban, Štefka, Tomeček, Mrkvica, Horváth, Ivašenko, Juhász, Vlček, Byčkov, Hudeček.
HC Litomyšl: Batěk – Myška, Bláha, Fila, Zahradník – Dostál, Háněl, Lichtag, Jakubec, Edl, Vytlačil, Večeřa, Farkas.

AZ měl výborný vstup do utkání a po necelých deseti minutách vedl už 3:0. Nejprve se ve 3. minutě Adam Urban z mezikruží trefil přesně k levé tyči hostujícího gólmana Batěka – 1:0. Uplynuly jen dvě minuty a Marek Revaj byl první u Batěkem vyraženého puku a rychlou dorážkou poslal puk do sítě – 2:0. No a v 10. minutě havířovští už po půlminutě využili svou první přesilovku, když po kombinaci svých spoluhráčů už měl Lukáš Juhász snadnou pozici před prázdnou brankou – 3:0.

Ve 12. minutě hosté snížili. Martin Večeřa ztečoval střelu od modré a puk, i přes snahu havířovských jej zastavit, doskákal a doklouzal za brankovou čáru - 3:1. Za necelé dvě minuty ale po velkém tlaku na hostujícím brankovišti Daniel Tomeček dorazil puk za bezmocného Batěka – 4:1. Náskok AZetu byl tak po 20 minutách jednoznačný, a to ještě AZeťáci nevyužili ke vstřelení branky dvě přečíslení.

Na další branku se čekalo do poloviny utkání. To nejprve trefil hostující Edl tyč, ale z protiútoku Vojtěch Pindel z pravé strany trefil přesně vzdálenější šibenici – 5:1. AZ i nadále zápasu dominoval a těsně před druhou přestávkou přidal další dvě branky. Ve 39. minutě podruhé využil přesilovku, když se prosadil Filip Byčkov přesnou střelou z mezikruží k pravé tyči – 6:1. Ve 40. minutě naopak v oslabení Vojtěch Pindel dostal přihrávku od Juhásze z poza branky a z mezikruží zamířil přesně nad lapačku – 7:1.

Ve 42. minutě, krátce po skončení přesilovky, se podruhé v zápase brankově prosadili hosté. Z hrany brankoviště skóroval Maxmilián Edl – 7:2. Ale AZ na druhé straně bleskově odpověděl. Lukáš Juhász dostal nabito křížnou přihrávkou a bombou z první trefil bezpečně odkrytou část branky – 8:2.

Devátý gól AZetu vstřelil v 53. minutě Tomáš Vlček, když se v poskytnuté výhodě nadvakrát trefil pod horní tyčku – 9:2. Konečné skóre upravil 4 minuty před koncem hostující obránce Ondřej Bláha, který v přesilovce od modré trefil svou bombou přesně levý dolní růžek branky – 9:3.

Fotogalerie k zápasu
Youtube