AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři vezou tři body z Přerova

Vít Káňa | 16.02.2020

H A V Í Ř O V - Ve 33. kole REDSTONE Extraligy juniorů vyjeli 16. února hráči AZetu do MEO Arény, kde se střetli se Zubry. Šlo o zápas prvního týmu tabulky s druhým. Skóre zápasu otevřel Jan Bernovský, druhou branku Havířova na konci první třetiny přidal Jan Bambula. Druhá perioda žádnou branku nepřinesla. V závěrečném dějství přidal třetí gól kapitán Vojtěch Pindel, po čtvrté se do sítě Přerova trefil Tomáš Dajčar. AZ si veze tři body z ledu Přerova za výhru 4:0. K dalšímu zápasu nastoupí v pátek 18.února na vsetínském Lapači.

Extraliga juniorů - 33.kolo ne 16.2.13:00
HC ZUBR Přerov - AZ Residomo Havířov
0:4
(0:2 0:0 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Bernovský (Kočí, Bambula), 18. Bambula (Koubek), 47. Pindel (Bochnak, Uhlíř), 55. Dajčar (Pindel, Juhász). Rozhodčí: Vepřek – Havel, Procházka. Vyloučení: 3:3, navíc Kopeček (PRE) a Tomeček (HAV) oba 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 19:42 (10:10, 2:20, 7:12). Diváci: 58. Průběh utkání: 0:0, 0:4.

HC ZUBR Přerov: Postava – Takáč, Fencl, Kleiner, Gréč, Moučka, Kopeček – Zmeškal (A), Petr, Kleinar, Hanák, Rozsahegyi, Paťava, Dobša, Kolařík, Hradil (A), Šimanský, Borot (C), Mynář.
AZ Residomo Havířov: Štipčák – Koubek, Uhlíř, Pavelek, Kočí, Šěvěček, Dajčar, Kubíček – Bochnak, Bambula, Revaj, Juhász (A), Štefka, Fridrich, Byčkov, Pindel (C), Bernovský, Tomeček, Horváth.

Skóre zápasu otevřel v 8. minutě první třetiny Jan Bernovský, kterému asistovali Fabien Kočí a Jan Bambula a bylo to 0:1. Domácí byli gólem lehce zaskočeni. Příležitost k vyrovnání měli Zubři na začátku 10. minuty, to se totiž poroučel na trestnou lavici Kevin Horváth, který obdržel dvě minuty za podrážení. Domácí Zubři přesilovou hru nevyužili. V 18. minutě se po přihrávce Dominika Koubka prosadil havířovský Jan Bambula, skóre bylo před koncem první třetiny 0:2.

V druhé třetině se nám hra trochu přiostřila. Nejprve ve 21. minutě okusil pohodlí trestné lavice havířovský Fabien Kočí, ten obdržel dvě minuty za podrážení. Zubři, ale druhou přesilovku v zápase nevyužili. AZ zahrával svou první přesilovku v 30. minutě, přerovský András Rozsahegyi šel na dvě minuty na trestnou lavici za podrážení. Slezané přesilovou hru nevyužili. Ke konci druhé periody to na ledě jiskřilo. Ve 37. minutě šli na trestnou lavici na 2 + 10 minut za hrubost havířovský Daniel Tomeček a přerovský Jan Kopeček. Ve druhém dějství branka nepadla.

Třetí dvacetiminutovka začala a po chvíli se domácí opět museli bránit ve 42. minutě se Fencl provinil podrážením. AZ tak měl k dispozici dvě minuty početní výhody jednoho hráče na ledě. Přesilovou hru Slezané sice nevyužili, ale to je nemuselo mrzet. Běžela 47. minuta zápasu, když se prosadil kapitán Havířova Vojtěch Pindel, tomu asistovali Ernest Bochnak a Marek Revaj, se zubry už to nevypadalo dobře, na světelné tabuli svítilo 0:3. Pro domácí bylo ještě hůře v 55. minutě se prosadil Tomáš Dajčar, kterému asistovali Vojtěch Pindel a Lukáš Juhász, 0:4 pro hosty. Domácí se na čestný úspěch už do konce zápasu nezmohli. AZ si tak z Přerova odváží tři body za výhru 0:4.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Zápas tady v Přerově jsme měli celou dobu pod kontrolou. Dnes nám hodně pomohli kluci, kteří už nastupují za Áčko. Ti vnesli do týmu kvalitu, ale musím pochválit všechny hráče našeho týmu za velmi zodpovědný a týmový výkon. 

Youtube