AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci v dohrávce rozstříleli Litvínov

Petr Miklas | 12.02.2020

V dobré formě se po reprezentační pauze ukázali dnes v Gascontrol Aréně mladí AZeťáci. Proti mladým chemikům šli rychle do vedení, které už před polovinou utkání navýšili na tři branky. Hosté pak sice snížili, ale ve třetí třetině přidal AZ šest branek a zaokrouhlil svou vysokou výhru na konečných 10:2. Další zápas sehraje azeťácký dorost už zítra doma proti Ml. Boleslavi.

ELIOD Extraliga dorostu - 25.kolo st 12.2.18:00
AZ Residomo Havířov - HC Litvínov
10:2
(1:0, 3:1, 6:1)

Branky a nahrávky: 6. Urbančík (Kubík), 27. Moškoř (Horváth, Puzoň), 27. Kremnický (Kubíček P., Becher), 40. Horváth, 41. Kolat (Becher, Pavlačka), 44. Kolat (Kusak, Kubíček P.), 47. Kremnický (Moškoř), 50. Zmarzlák (Becher), 60. Kolat (Bárta, Kubíček P.), 60. Bílek (Urbančík) – 31. Kuchař (Krocker, Dej), 52. Hocelík (Šprynar). Rozhodčí: Hykel – Hladík, Návrat. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 47:18 (13:7, 14:8, 20:3). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 8:1, 8:2, 10:2.

AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček P. "A", Křivohlávek, Puzoň, Zmarzlák – Pavlačka "A", Kubík, Moškoř "C", Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Kusak, Bárta, Horváth, Belan
HC Litvínov: Čermák (41. Ešler) – Vyhlídal, Kuchař, Filip, Hocelík "A, Werner, Hora, Martínek, Špaček, Postl, Bár, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker "C", Šprynar, Dej "A"

První třetina příliš šancí nenabídla. Ve 3. minutě se dostal ke střele domácí Urbančík, ale jeho ránu z před brankového prostoru Čermák vyrazil. Na druhé straně zahrozil na konci 4. minuty Postl, ale Zlatnický si místo u levé tyči pohlídal.

V polovině 6. minuty šli domácí zásluhou Jakuba Urbančíka do vedení. Útočník AZetu těžil z dobrého napadání Kubíka a střelou z pravého kruhu překonal Čermáka. Ve zbytku třetiny ale žádné velké šance, ani branky, nepřišly. Po první třetině tak AZ vedl 1:0.

Ve druhé třetině jsme viděli hned čtyři góly. AZ se trefil dvakrát ve 27. minutě, když zásluhou Jana Moškoře využil přesilovku 5 na 3 a v následné přesilovce 5 na 4 se trefil Adam Kremnický. Ve 31. minutě Litvínov snížil, když se v přesilovce trefil Jakub Kuchař.

Ve 34. minutě hostující Adámek předvedl pěknou akci, když prokličkoval přes dva hráče před Zlatnického, jenže ten dokázal jeho bekhendový blafák zastavit ramenem a následně přikryl vyražený puk do lapačky. Necelou půlminutu před koncem druhé dvacetiminutovky se dostal k puku před Čermákem Kevin Horváth, jenž střelou k pravé tyči překonal gólmana Litvínova po čtvrté. Po čtyřiceti minutách tak bylo skóre 4:1.

Třetí třetina přinesla hned sedm gólů, z toho šest nastříleli domácí hráči. Ve 41. minutě spustil kanonádu Dominik Kolat, jenž těžil z Becherovy nahrávky zpoza branky. Jeho gól ukončil působení brankáře Litvínova Davida Čermáka v utkání, do branky šel Josef Ešler. Ale ani on brankostroj AZetu nezastavil.

Ve 44. minutě se trefil k levé tyči znovu Dominik Kolat, o tři minuty později se krásnou akci prezentoval domácí Moškoř, jenž v situaci dvou na jednoho potáhl puk na levou stranu, objel gólmana a naservíroval puk před branku Adamovi Kremnickému, jemuž stačilo trefit prázdnou bránu.

V 50. minutě, při hře ve čtyřech na obou stranách, Antonín Zmarzlák od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hosté hrozivé skóre 8:1 korigovali díky využité přesilovce na konci 52. minuty, přesnou střelou od modré čáry se prezentoval Lukáš Hocelík.

To ale bylo ze strany Litvínova vše. AZ naopak dvěma góly v 60. minutě zaokrouhlil skóre na 10:2. Nejprve využil přesilovku, když Bárta našel hůl Dominika Kolata, jenž puk jen usměrnil do odkryté branky a zkompletoval hattrick. Vteřinu před koncem pak Matěj Bílek nekompromisní ranou prostřelil Ešlera a uzavřel střelecké hody Havířova.

AZ tak získal tři body, hosté odjíždějí s prázdnou. O další body bude Havířov bojovat už zítra na domácím ledě s Mladou Boleslaví.

Fotogalerie k zápasu
Youtube