AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Detail zápasu

|

AZ Havířov

ELIOD Extraliga dorostu - 29.kolo pá 21.2.16:30
AZ Residomo Havířov - HC Plzeň 1929
5:4sn
(2:2, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Moškoř (Pavlačka, Křivohlávek), 14. Kubík (Puzoň, Belan), 35. Makovec (Kremnický, Bílek), 55. Kubík (Becher, Belan), rozh. náj. Moškoř – 2. D. Soukup (Marcel), 8. Šiler (Hauser), 38. Marcel (Mazanec, Hodinář), 42. M. Soukup. Rozhodčí: Hykel – Návrat, Veselý. Vyloučení: 5:4, navíc Křivohlávek (HAV) a Páník (PLZ) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 30:46 (8:15, 10:14, 9:15, 3:2). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4, 5:4.

AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Kubíček R., Bílek, Kremnický, Křivohlávek, Puzoň, Zmarzlák, Kalina – Pavlačka, Kubík, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Kusak, Bárta, Belan
HC Plzeň 1929: Bočan – Schindler, Houdek, Kanta, Hodinář, Lučan, Páník, Jánský – Mazanec, Šiler, Dáňa, Hauser, Soukup D., Kaiser, Marcel, Soukup M., Schindler, Kreuzman, Holý

Zápas začal oboustranně divoce. Už ve druhé minutě totiž, hned po buly v útočném pásmu, prostřelil Dominik Soukup havířovského brankáře Zlatnického a Plzeň vedla. Havířovští vyrovnali za necelou minutu, když bleskově využili svou přesilovku. Jan Moškoř dostal přihrávku z poza branky a střelou z první pod víko překonal Bočana v hostující brance.

Pak hosté nevyužili svou přesilovku, ale chvíli po ní šli opět do vedení. Střelu Jakuba Šilera z levého kruhu brankář Zlatnický přes clonící hráče neviděl a puk skončil až v havířovské brance. Ve 14. minutě však bylo opět srovnáno. Martin Kubík, i přes nesnadnou pozici, sklepl nahozený puk od modré přesně mezi Bočanovy betony – 2:2.

Ve druhé třetině nejprve havířovští nevyužili dvě gólovky, které měli na svých holích Kolat a Becher. Nakonec šli ale přeci jen poprvé do vedení. Pavel Makovec ve 35. minutě překvapil svou tečí Bočana a bylo to 3:2. Za necelé tři minuty však bylo opět vyrovnáno. Marcel Marcel v přesilovce dorazil vyražený puk do odkryté branky – 3:3.

Jinak se na ledě také až přehnaně přitvrdilo, a rozhodčí musel dokonce ve dvou případech udělit trest 2+10 – havířovskému Křivohlávkovi za vražení a plzeňskému Páníkovi za úder do hlavy

Také třetí třetina přinesla po jedné brance na každé straně, přestože hosté měli opticky více ze hry a i vyložených šancí by se u nich napočítalo o dost více. Ve 42. minutě si Marek Soukup si vybruslil od mantinelu před branku, položil si brankáře a po ledě skóroval – 3:4. V 55. minutě však bylo opět vyrovnáno. Po akci a střele Bechera to byl Martin Kubík, kdo dorazil puk za ležícího Bočana – 4:4.

V prodloužení mohly rozhodnout oba týmy. Jenže Jánského v úniku vychytal Zlatnický a na druhé straně Bočan zlikvidoval Bártovu šanci v situaci 2 na 1.

V nájezdech se trefili za hosty Hauser a za domácí Becher s Janem Moškořem. To znamená, že dva body zůstaly v Havířově, Plzeň si odváží jeden a také, že vítězná série AZetu už je šestidílná, zatímco ta Indiánů skončila na čísle 4.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Přijel k nám třetí tým tabulky, v podstatě v plné sestavě, takže jsme rádi, že jsme urvali vítězství. Na druhou stranu to dneska, myslím, nebylo jenom až tak o hokeji. Přispěli jsme k tomu jak my, tak soupeř a svou mírou i rozhodčí. Tolik nepotrestaných škaredých a zákeřných zákroků dlouho nebylo k vidění. A to mělo vliv i na samotný hokej. Jsme rádi, že i když nás soupeř přestřílel, tak jsme se dvakrát vrátili do hry. Soupeř byl i silovější, v soubojích nás většinou přetlačil. Ale v nájezdech jsme, díky gólmanovi a dvěma krásným gólům, brali dva body.

Vyhráli jsme šesté utkání v řadě, z toho páté doma, přičemž tady nebyl snadný soupeř. Se všemi jsme dokázali držet krok a i to nás moc těš. Máme teď obtížné období, šest zápasů v deseti dnech, takže musíme vzít všechny síly a dobře se připravit už na zítřejší zápas.

Fotogalerie k zápasu
Youtube