AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Juniorka vyloupila chomutovskou ROCKNET Arénu

Vít Káňa | 18.09.2020

H A V Í Ř O V - Po třech odložených zápasech vyjel dnes juniorský tým AZetu, v rámci 5. kola Juniorské ligy akademií, do chomutovské ROCKNET Arény a byly z toho tři body za výhru 3:6. První třetina skončila 1:3 pro Havířov, Piráti byli na začátku aktivní, ale Havířov dával góly. Ve druhé periodě sice domácí přidali na tempu, více bruslili, ale oba týmy v ní daly po jednom gólu. V závěru se na ledě přiostřilo, Chomutov hrál ve třech a AZet trestal. Poslední dvacetiminutovka skončila 1:2 pro AZet. Důležitým aspektem zápasu byly přesilovky, kterých naši junioři využili pět. Další zápas čeká hráče z nejmladšího města v sobotu 19. září v Litvínově.

Juniorská liga akademií - 0.kolo pá 18.9.18:00
Piráti Chomutov - AZ Heimstaden Havířov
3:6
(1:3, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Černý (Svoboda, Kulich), 24. Kulich (Černý, T. Svoboda), 59. Spudich (Matějka, Benda) – 9. Becher (Ketner, Špaček), 14. Hledík (Becher), 19. Vašenka (Pastor, Ketner), 37. Pastor (Hledík, Ketner), 43. Kočí (Mastič, Horváth), 53. Pastor (Thiel). Rozhodčí: Kostourek – Belko, Kokrment. Vyloučení: 10:5, navíc Spudich (CHO) 10 min. OT. Využití: 0:5. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 18:37 (5:11, 9:17, 4:9). Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:6, 3:6.

Piráti Chomutov: Němeček – Petrásek, Houdek, M. Pöschl, Ludvík, Ferbas, Matějka – T. Šilar, Jiří Kulich, Jurak, T. Svoboda, Benda, Spudich, Černý, Vyroubal, F. Döring, Ekr.
AZ Heimstaden Havířov: Nowak – Kuboš, Korýtko, Ketner, Thiel, Zmarzlák, Kočí – Kubík, Mastič, Becher, Horváth, Pastor, Makovec, Byčkov, Gergel, Špaček, Vašenka, Hledík.

Piráti byli na začátku 1. třetiny aktivnější. Ve 2. minutě zasahoval gólman Havířova Nowak, který nadvakrát vychytal Juraka. Tomu havířovská obrana nechala příliš volného prostoru. Ve čtvrté minutě měli domácí obrovskou šanci, na modré dostal přihrávku do jízdy Šilař, před kterým se doslova otevřela dálnice a jeho střela z mezikruží rozezvučela levou tyč havířovské branky. V čase 7:00 se Piráti ujali vedení v zápase. Nahozený kotouč skvěle tečoval David Černý a skóre bylo 1:0. AZetu trvala odpověď minutu, na světelné tabuli svítil přesně čas 8:08. Akce to byla obdobná jako v případě Pirátů. Ketner nahodil kotouč od modré, před gólmanem skvěle tečoval Ondřej Becher, puk prošel mezi nohama domácího gólmana. V 11. minutě se hostující Horváth poroučel na dvě minuty na trestnou lavici, domácí ale byli ve výhodě skoro bezzubí. To hosté svou přesilovku po Jurakově sekání z 13. minuty se štěstím využili. V čase 13:38 si vlastní gól vstřelil po Ferbasově nahození Daniel Hledík a bylo to 1:2. Dobrou šanci měl AZet v 17. minutě ale zmatky v obraně Pirátů nepotrestal Hledík. 17. minuta a domácí hráli po nedovoleném zákroku Ferbase v oslabení. Už to vypadalo, že se ubrání, ale v čase 18:37 našel havířovský Pastor útočníka Jana Vašenku a ten se od levého kruhu nemýlil. Do druhého dějství se šlo za stavu 1:3.

Piráti ve druhé části přidali a za tlak byli odměněni v čase 23:05. V obranném pásmu Havířova se zjevil Jiří Kulich, dostal přihrávku z levého kruhu a na bližší tyči nachytal gólmana Nowaka - 2:3. Ve 27. minutě šel aktivní Jurak na dvě minuty na trestnou lavici za podrážení. Havíři sice byli v přesilovce aktivní, ale gólově vyšli na prázdno. Pak přišla hlušší pasáž plná nepřesností na obou stranách. V 36. minutě obdržela domácí lavice dvě minuty trestu za příliš mnoho hráčů na ledě. Havíři trestali v čase 36:14. David Pastor měl příliš volného prostoru před gólmanem domácích a v pohodě dorazil puk za záda Němečka. Na světelné tabuli svítil stav 2:4. Ve 38. minutě si domácí trenér vybral oddechový čas. Ve 39. minutě si domácí Spudich obhodil havířovského beka, ale v zakončení mu sjel kotouč.

Třetí perioda začala velkým tlakem Pirátů a zároveň se na ledě přiostřilo. Výsledkem bylo vyloučení Spudicha na 2+10 minut za vražení na hrazení a pro domácí bylo hůř. Ve 42. minutě šli do tří a skoro 120 vteřin měli odehrát ve dvojnásobném oslabení. Havířov udeřil v čase 42:37. Fabien Kočí dostal od Horvátha přihrávku na vrchol pravého kruhu a parádně trefil šibenici - 2:5 pro Havířov. Klasickou přesilovku už hosté nevyužili. V 46. minutě šel havířovský Pastor na trestnou lavici za sekání, ale Piráti početní výhodu nevyužili. V 52. minutě měli v rychlém sledu velké šance oba týmy, ale zaskvěli se gólmani. Domácí se snažili s nepříznivým stavem něco udělat. V 52. minutě fauloval chomutovský Döring a šel si na chvíli odpočinout za sekání. V čase 52:15 se havířovský David Pastor prosadil bombou z mezikruží po přihrávce Thiela, bylo to 2:6 pro hosty. V 58. minutě se vylučovalo na obou stranách. Havířovský Kočí dostal dvě minuty za sekání a domácí Vyroubal za nedovolené bránění. Piráti ještě v čase 58:32 snížili v zápase aktivním Janem Spudichem, ale byla z toho jenom kosmetická úprava skóre na 3:6. Tímto výsledkem i utkání skončilo.   

Ohlasy k utkání


Petr Jíra (Piráti Chomutov): Začali jsme slušně, protože kluci byli nažhavení. Prvních deset minut bylo dobrých a měli jsme tam i nějaké šance. Nepovedla se nám ale oslabení, ve kterých jsme dostali pět gólů, s přesilovkou soupeře jsme se nevyrovnali. Soupeř byl o něco lepší.



Tomáš Potěšil (AZ Heimstaden Havířov): Myslím, že oba týmy dlouho nehrály. Domácí neměli za sebou ani jeden zápas a my jsme hráli naposledy před čtrnácti dny, takže jsme byli v očekávání. Jenom trénovat také není dobré. Utkání jsme zvládli, dali jsme pět gólů v přesilovkách, což byl ten rozdíl, který rozhodl.

Fotogalerie k zápasu
Youtube