AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ vstoupil do nového roku výborně, Žďáru nasázel sedmičku

Petr Miklas | 07.01.2023

Dnes do Havířova přijely Plameny ze Žďáru nad Sázavou, které byly v první třetině lepší, ale nedaly gól. Ve druhé třetině se AZet dostal do dvoubrankového vedení a ve třetí části Plameny definitivně uhasil dalšími pěti góly. Hosté se prosadili jen jednou a tři body zůstaly v Havířově. Po dvou brankách vstřelili Šimon Kratochvil a Marek Haas. Další utkání sehrají naši hráči v sobotu 14.1. na ledě Havlíčkova Brodu.

2. liga - 27.kolo so 7.1.17:00
AZ Havířov - SKLH Žďár nad Sázavou
7:1
(0:0, 2:1, 5:0)

Branky a nahrávky: 25. Haas (Tvrdý, Havlík), 33. Pawliczek (Hudec, Kratochvil), 42. Ćmiel (Antoníček, Kolarz), 46. Kratochvil (Spratek, Pawliczek), 50. Haas (Kuboš, Antoníček), 52. Antoníček (Ćmiel, Mrva), 56. Kratochvil (Spratek, Hudec) – 44. Gregar (Lojek, Vaňkovský). Rozhodčí: Rapák – Klimek, Hladík. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 889. Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.

AZ Havířov: Šindelka – Dudáš "A", Havlík, Kunc, Kuboš, Hudec, Kolarz "C", Mrowiec – Kratochvil, Spratek, Pawliczek – Apolenář, Haas, Tvrdý – Mrva "A", Ćmiel, Antoníček – Pavlík, Pastor
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (od 41. Sláma) – Grauer, Lojek, Havlík, Macek, Pleva "C", Ludvík, Půža – Jícha, Gregar, Wasserbauer "A", Bureš "A", Kunstmüller, Štola, Čejka, Vaňkovský, Chlubna, Kulhánek

Žďár nad Sázavou si už v 1. minutě zahrál přesilovku, když AZ špatně střídal a hrál v šesti. Této výhody ale hosté nevyužili, když Šindelka pochytal pokusy Chlubny a Kulhánka. V 5. minutě hrál AZet přesilovku, ale největší šanci měli hosté, když se do úniku dostali Chlubna s Jíchou, jenže přihrávku prvně jmenovaného na druhého zablokoval domácí obránce.

Havířov měl největší šanci ve 14. minutě, když po střele domácího Pavlíka zůstal před Vítem volný puk. Domácí se jej snažili dostat za Pavlíkova záda, ale neúspěšně.

V polovině 18. minuty hráli hosté 42 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3, ale této příležitosti ke skórování nevyužili. Po Lojkově bombě od modré do Šindelkovy masky sice dostali puk do branky, ale rozhodčí už před tím přerušil hru a branku neuznal. V závěru oslabení předvedl Mrva obětavý zákrok, když hrál bez hokejky, skočil do střely a dostal puk z obranného pásma. Po první třetině proto platil stav 0:0.

Druhá třetina patřila AZetu, jenž dal dvě branky a ještě mohl přidat další. Hned ve 21. minutě mohl po Pawliczkově přihrávce pálit Pastor, jeho střelu ale Vít vyrazil. První branka přišla v polovině 25. minuty, když Víta prostřelil Marek Haas.

Ve 29. minutě předvedl pěknou individuální akci hostující Gregar, jenž se uvolnil, obešel obránce AZetu a dostal se před Šindelku, ten ale jeho bekhendový blafák zastavil pravým betonem.

Na začátku 31. minuty se domácí Antoníček dostal do brejku, i když byl stíhán obráncem, dokázal předvést bekhendový blafák, jenže Vít se překonat nenechal. O minutu později už to bylo 2:0, když se parádně trefil Dominik Pawliczek. Mohl pálit z první, ale puk podržel, naznačil střelu, dal si puk na bekhend, objel brankáře a forhandem poslal puk do sítě.

A šance byly k vidění i poté. Ve 35. minutě pálil z mezikruží Chlubna a jen díky pohotovému zásahu Šindelkova pravého betonu z toho nebyl gól. O minutu později pálil na druhé straně Kunc do pravé tyče Vítovy branky. Ve 39. minutě mohl navýšit vedení domácích Pavlík, jenž jel sám na Víta, ale ten jeho střelu zastavil pravým betonem. Po čtyřiceti minutách to tedy bylo 2:0.

Do třetí třetiny hosté nasadili brankáře Jiřího Slámu, protože odstoupil zraněný Lukáš Vít. Nového muže v brance Plamenů přivítal v polovině 42. minuty gólovou ranou z mezikruží Matouš Ćmiel.

Hosté snížili o minutu a půl později, když se štěstím dostal puk za Šindelku Martin Gregar. Pak se rozjel brankostroj AZetu naplno. Ve 46. minutě puk po střele Šimona Kratochvila propadl Slámovi a dokutálel se za brankovou čáru.

Na začátku 50. minuty Marek Haas prostřelil Slámu ranou zpoza obránce a na konci 52. minuty zvyšoval na 6:1 Petr Antoníček, jenž po Ćmielově asistenci poslal puk bekhendem do odkryté branky. Skóre utkání uzavřel na začátku 56. minuty svým druhým gólem Šimon Kratochvil. V té době ležel za brankou AZetu zraněný Wasserbauer, který se srazil se spoluhráčem a Havířov tak měl výhodu jednoho hráče v poli navíc.

AZ tak získal důležité tři body a za svůj výkon si užil děkovačku s fanoušky, kteří fandili celý zápas a vytvořili výbornou atmosféru.

Další utkání sehrají naši hráči v sobotu 14.1. na ledě Havlíčkova Brodu. Utkání začíná v 17:00.

Autor reportáže: Petr Miklas,www.hc-havirov.cz

Ohlasy k utkání


Jiří Raszka (AZ Havířov): První třetinu jsme neměli vůbec dobrou, bylo to takové rozhárané, což je i tím, že jsme delší dobu nehráli. Důležité bylo ubráněné oslabení 5 na 3, kde v rozhodující fázi Kuba Mrva skočil do střely bez hokejky, což nám ukazuje velký charakter týmu. Od druhé třetiny už jsme hráli lépe, zlepšili jsme pohyb a hráli jsme kompaktněji. , Zlepšili jsme forčeking, z toho jsme získávali puky a přidali další branky, takže jsme utkání dovedli do vítězného konce. Musím vyzdvihnout přístup týmu po celý zápas, kdy i zastavu 6:1 a 7:1 kluci po ztrátách kotouče bekčekovali a získávali kotouče zpět. Soupeře jsme k ničemu nepustili a dobrý výkon podal i brankář Šindelka. Dnes jsme si užili výbornou atmosféru, byla to paráda. To byla jedna z věcí, na které jsem se těšil, když jsem přicházel do Havířova, protože to tady bylo vždycky, i ve druhé lize. Kluci si to užili a já věřím, že nás fanoušci zase přijdou podpořit.


Milan Řehoř (SKLH Žďár nad Sázavou): Zápas se nám trošku zhroutil po první inkasované brance, kdy jsme přestali hrát naši hru a začali trochu bláznit. Z toho jsme inkasovali druhý gól a pak to bylo rozlítaný nahoru dolů. Hrozně se nadřeme na gól a sami lacino inkasujeme po našich individuálních chybách. To je pak těžké. Nezbývá nám nic jiného, než zatnout zuby a makat.

Fotogalerie k zápasu
Youtube