AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZet odčinil prohru z minulého kola a z Valašského Meziříčí se vrací s výhrou

Klára Bártková | 18.01.2023

Po nepovedeném sobotním představení se havířovští hokejisté vydali k dalšímu venkovnímu utkání, to bylo na programu ve Valašském Meziříčí. Souboj sousedů v tabulce vyzněl lépe pro Havířov, ten si během druhé třetiny vypracoval dvoubrankový náskok. Gólman AZetu inkasoval pouze jednou a svěřenci Jiřího Raszky zvítězili 4:1.

2. liga - 30.kolo st 18.1.
HC Bobři Valašské Meziříčí - AZ Havířov
1:4
(0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 46. Vávra (Křivohlávek) – 26. Tvrdý (Haas, Kolarz), 30. Kunc (Kratochvil, Antoníček), 56. Spratek (Kolarz, Pawliczek), 60. Pawliczek (Kunc, Mrva). Rozhodčí: Čech – Bubela, Bezděk. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák – Sviták, Báchor (A), Mošnička, Holiš, Kamas, Gabrhelík, Liss – Kozubík, Vávra (A), Křivohlávek (C) – Andris, Pokorný, Finsterle – Pětník, Vavřík, Martinec – Stodůlka, Martiník, Kuchařík
AZ Havířov: Šindelka – Dudáš (A), Mrowiec, Kunc, Kuboš, Hudec, Kolarz (C), Ščurek - Kratochvil, Spratek, Pawliczek – Mrva (A), Ćmiel, Antoníček – Tvrdý, Pavlík, Haas – Havlík, Pastor

Už po pár vteřinách zápasu mířil na Martina Šindelku Tomáš Vávra, nejproduktivnější hráč Bobrů však zakončil pouze do připravených betonů havířovského brankáře. Za malou chvíli přišla podobná akce, Jan Křivohlávek znovu přihrával před bránu Tomáši Vávrovi, ale Martin Šindelka opět zasáhl. 

Ani AZet však nezůstal pozadu, dobrou pozici si vypracoval Šimon Kratochvil, nicméně i gólman Valašského Meziříčí dával dobrý pozor. Následovalo vyloučení havířovského útočníka, který před chvílí mohl skórovat. Oslabení havířovští hokejisté zvládli, takže se pokračovalo za stavu 0:0.

Hrálo se z jedné strany na druhou a bylo k vidění několik dobrých pokusů. Ve čtrnácté minutě poslal Šimon Kratochvil výborný pas na Martina Dudáše, jenže ani on na Jiřího Slováka nevyzrál. Domácí Tomáš Vávra nepolevoval ve své aktivitě, proto se dostal do další dobré palebné pozice, strážce havířovské brány ale kotouč zastavil.

Hned v úvodu prostřední třetiny mohli Bobři otevřít gólový účet, po střele Jana Křivohlávka se však rozvlnila pouze boční síť branky. V čase 25:53 se AZet dostal do brejku a Jiří Tvrdý zařídil vedení Havířova – 0:1

Ani ne o pět minut později využil havířovský celek přesilovou hru, Marcel Kunc obdržel přihrávku, najel si k modré čáře, odkud prostřelil brankáře domácích – 0:2

Valašské Meziříčí se provinilo dalším faulem a celek ze Slezska sehrál dobrou přesilou hru, ale nevyužil ji. Havířovskému brankáři pak pomohla tyč, když pálil Stanislav Báchor, po něm to ještě zkoušel Šimon Kuchařík, ale Martin Šindelka byl na místě. Na druhou stranu vyrazil Jiří Tvrdý, jenže trefil jen beton.

V posledním dějství domácí zužitkovali přesilovku, lídr kanadského bodování v dresu Bobrů Tomáš Vávra vyslal z levé strany nechytatelnou střelu – 1:2. A domácí mohli i vyrovnat, ale po zakončení havířovského odchovance v dresu domácích Jana Křivohlávka zazvonila pouze tyč. 

Co se nepovedlo na jedné straně, stalo se na té druhé. Daniel Spratek si poté počkal na přihrávku u modré čáry, první jeho střelu sice Jiří Slovák vyrazil, ale na druhé zakončení havířovského útočníka už domácí brankář nestačil 1:3. Valašské Meziříčí to v závěru zkusilo v šesti, ale kotouč se odrazil na hokejky Havířova a Dominik Pawliczek upravil na konečných 1:4

Ohlasy k utkání


Lukáš Plšek (trenér HC Bobři Valašské Meziříčí): Z naší strany je to další prohra... Musím přiznat, že týmy jako je Havířov, Kopřivnice či Vyškov jsou momentálně trošičku mimo naše možnosti. Držíme s nimi krok, ale když se láme chleba a má se to přehoupnout, tak se štěstí většinou příkloní na soupeřovu stranu. Snažíme se, rveme se, ale teď se prostě musíme soustředit na jiné zápasy, začíná to v sobotu se Žďárem. Musíme se na ně nachystat, hrajeme to na pár lidí a síly už dochází. Chybí nám tam góly a kvalita od zadu, ale bylo to odmakané a kluci se snaží, na to nemůžu říct půl slova. 


Jiří Raszka (trenér AZ Havířov): Ve Valašském Meziříčí se hraje vždycky špatně, domácí jsou totiž na svém hřišti hodně silní, v útoku hrají velice dobře a mají tam výborné hráče. Samozřejmě jsem chtěli hrát úplně jinak než v předchozím utkání, které se nám nepovedlo. Objevovaly se tam totiž prvky, které v naší hře nechceme. Dneska to bylo mnohem zodpovědnější a s velkou osobní statečností. V důležitých momentech nás podržel i gólman. Konečně jsme taky využili přesilovku, ty nám moc nejdou, ale ukázalo se, že v jednoduchosti je krása a padlo to tam. Ve třetí třetině jsme sice inkasovali ale obrana byla dobrá a dokázali jsme to uklidnit.

Youtube